Ο Δήμος Λαγκαδά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει προβολή εκπαιδευτικού και οπτικοακουστικού υλικού, σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

 


Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να ψυχαγωγήσει τους ωφελούμενους του ΕΠ ΤΕΒΑ, προβάλλοντας αγαπημένες ταινίες για όλη την οικογένεια, μιας και πολλές φορές η πρόσβαση τους σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες είναι περιορισμένες.


Θα μοιραστούν ατομικά νερά, χυμοί και σνακ.


Για την συμμετοχή σας στις παραπάνω εκδηλώσεις απαιτείται ΑΜΚΑ.


Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή εγκαίρως.


Επικοινωνήστε τηλεφωνικά ή στείλτε μήνυμα με τα στοιχεία σας στα τηλέφωνα:


από σταθερό (χωρίς χρέωση) : 8001001770  από κινητό: 6907650399 

 

 Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Facebook : «TEBA Συνοδευτικές Δράσεις ΠΚΜ» ή πατήστε εδώ: https://rb.gy/x7bjal

 

«Instagram : @teva.draseis

 

 

Ή επικοινωνήστε με τις κατά τόπους υπηρεσίες που υποβάλατε την αίτησή σας στο ΤΕΒΑ.

 


Αναλυτικά το πρόγραμμα

 


Δημοτική Ενότητα Σοχού


Τρίτη 13 Ιουνίου
Πλατεία Αγίου Γεωργίου Σοχού
08:30 μ.μ. 1η Ταινία: «Αστερίξ: Το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού»
10:00 μ.μ. 2η Ταινία: «Ο Άνθρωπος του Θεού»

 


Δημοτική Ενότητα Βερτίσκου


Παρασκευή 16 Ιουνίου
Προαύλιος χώρος πρώην δημαρχείου Όσσας
08:00 μ.μ. 1η Ταινία: «JUMANJI,WELCOME TO THE JUNGLE»
09:30 μ.μ. 2η Ταινία: «Ουζερί Τσιτσάνης»

 


Δημοτική Ενότητα Καλινδοίων


Σάββατο 17 Ιουνίου 2023
Πλατεία Ζαγκλιβερίου
08:30 μ.μ. 1η Ταινία: «JUMANJI,WELCOME TO THE JUNGLE»
10:00 μ.μ. 2η Ταινία: «Ο Άνθρωπος του Θεού»

 


Δημοτική Ενότητα Ασσήρου


Κυριακή 18 Ιουνίου 2023
Πλατεία Ασσήρου
08:30 μ.μ. 1η Ταινία: «JUMANJI,WELCOME TO THE JUNGLE»
10:00 μ.μ. 2η Ταινία: «Ουζερί Τσιτσάνης»

 


Δημοτική Ενότητα Λαχανά


Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023
Πλατεία Ξυλόπολης
08:30 μ.μ. 1η Ταινία: «JUMANJI,WELCOME TO THE JUNGLE»
10:00 μ.μ. 2η Ταινία: «Ουζερί Τσιτσάνης»

 


Δημοτική Ενότητα Κορώνειας


Τρίτη 20 Ιουνίου 2023
Πλατεία Γερακαρούς
08:30 μ.μ. 1η Ταινία: « «Η Μεγάλη Ευχή της Σάλμα»
10:00 μ.μ. 2η Ταινία: «Η Ρόζα της Σμύρνης»

 


Δημοτική Ενότητα Λαγκαδά


Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023
Πλατεία Λαγκαδά
08:30 μ.μ. 1η Ταινία: «JUMANJI,WELCOME TO THE JUNGLE»
10:00 μ.μ. 2η Ταινία: «Ο Άνθρωπος του Θεού»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός <<Μυγδονία>> Λαγκαδά και οι εκδόσεις Εωδίος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου των Βασίλη Σ. Κάρτσιου και Μαρίας Α. Συργιάννη:

 

<<1919-1922, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ Ο στρατιωτικός βίος του Θεόδωρου Ιωαννίδη>>

 

που θα γίνει στην Αίθουσα Διαλέξεων 1ου Δημ. Σχολείου Λαγκαδά) την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, στις 7 το απόγευμα.

 

Εισηγητές:

 

 • Τρύφων Τσομπάνης, καθηγητής Α.Π.Θ
 • Μαρία Συργιάννη, καθηγήτρια, σύμβουλος Εκπαίδευσης.

Μεγάλο το ενδιαφέρον από επιχειρηματίες να συνεργαστούν με τα Λουτρά για τη διεξαγωγή φεστιβάλ, για πάρκο αυτοκίνησης, ακόμη και μαθήματα κατάδυσης.

 

Σε τροχιά υλοποίησης επενδύσεων που αναμένεται να αναζωογονήσουν τα Ιαματικά Λουτρά Λαγκαδά βρίσκεται ο ομώνυμος δήμος. Ήδη επενδυτής έχει εκμισθώσει την πισίνα με τη διάρκεια της σύμβασης να είναι 3 συν 3 χρόνια. Πρόκειται για την εξωτερική πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων 50×25 και μία παιδική διαστάσεων 10×25.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Voria.gr ο επενδυτής θα υλοποιήσει φέτος κάποιες εργασίες αναβάθμισης, οι οποίες θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά. Θα δώσουν έτσι υπεραξία στις εγκαταστάσεις ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων με στόχο να καταστούν τα Ιαματικά Λουτρά πόλος έλξης για επισκέπτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

 

Η Διοίκηση των Λουτρών προχώρησε επιπλέον και σε διαγωνισμό για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου, ο οποίος έχει ήδη αναρτηθεί στη “Διαύγεια”.

 

Πέραν αυτών έχουν γίνει ήδη το προηγούμενο διάστημα εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων του υδροθεραπευτηρίου προκειμένου να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ της «Επιχείρησης Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά Μονοπρόσωπη Α.Ε.», Βασίλης Τσουμάρης, ανέφερε στη Voria.gr πως η επισκεψιμότητα φέτος σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες πέρυσι έχει αυξηθεί πάνω από 150% με τον ίδιο να εκτιμά ότι με τα υπάρχοντα θετικά δεδομένα το καλοκαίρι θα είναι «εκρηκτικό».

 

Όπως αναφέρει ο ίδιος, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να συνεργαστούν με τα Λουτρά για τη διεξαγωγή φεστιβάλ, τη δημιουργία πάρκου αυτοκίνησης ακόμη και την παράδοση μαθημάτων κατάδυσης.

 

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Λαγκαδά βρίσκεται ήδη στη διαδικασία αναζήτησης μεγάλων επενδυτών μέσω του διεθνούς διαγωνισμού για την ολιστική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Για το λόγο αυτό στο συμβόλαιο με τον υφιστάμενο επενδυτή υπάρχει ο όρος ότι σε περίπτωση που ευοδωθεί ο διεθνής διαγωνισμός η σύμβασή του θα λήξει με μια απλή διαδικασία.

 

«Τα Λουτρά του Λαγκαδά αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για την ευρύτερη περιοχή. Εκτός όλων των άλλων όσοι κατέχουμε θέσεις ευθύνης οφείλουμε να αναδεικνύουμε τα Λουτρά με κάθε τρόπο, στηριζόμενοι στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Εάν οι λουτρικές εγκαταστάσεις του Λαγκαδά παραμείνουν ζωντανές, τότε είναι δυνατό να αυξήσουμε και το επενδυτικό ενδιαφέρον», δήλωσε στην Voria.gr ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιώργος Ξενιτίδης.

 

ΠΗΓΗ:Voria.gr

Η ανάγκη να υπάρχει συνεχής συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων την αντιπυρική περίοδο ώστε να μην υπάρχουν σοβαρά ζητήματα επισημάνθηκε κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαγκαδά, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

 


Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Γιώργο Ξενιτίδη, συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Πέτρος Δοϊρανλής, ο αν. προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαγκαδά, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λαγκαδά, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του ΑΤ Λαγκαδά, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Λητής, αντιπροσωπεία του Δασαρχείου Λαγκαδά, εκπρόσωπος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και εκπρόσωποι του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών Λαγκαδά και της Δομής Φιλοξενίας στα Λαγκαδίκια.

 


Κατά τη συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι πρέπει να δοθεί βαρύτητα στον καθαρισμό οικοπέδων και άλλων χώρων από τη βλάστηση, αλλά και των παράνομων χωματερών που φέρουν κατά κύριο λόγο ογκώδη απορρίμματα.

 


Επίσης αποφασίστηκε να δοθεί βαρύτητα στις κατοικημένες περιοχές που βρίσκονται κοντά σε δασικές εκτάσεις, στη συντήρηση των δασικών οδών και την ετοιμότητα για την εφαρμογή του σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών «ΙΟΛΑΟΣ», εάν και εφόσον χρειαστεί.

 


«Στην αντιπυρική περίοδο, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο του χρόνου προκειμένου να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε έκτακτα περιστατικά οφείλουμε κατά πρώτον να είμαστε προετοιμασμένοι και να βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», επισήμανε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιώργος Ξενιτίδης.

Mια ξεχωριστή εκδήλωση για την παρουσίαση των καινοτόμων δράσεων και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που εκπονήθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους πραγματοποίησε το Σάββατο 27 Μαΐου 2023, στην αίθουσα των Λουτρών Λαγκαδά, το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά.

 


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι γονείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας. Παρέστησαν ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου μας κ. Κωνσταντίνος Κεχαγιάς, η Αντιπεριφερειάρχης και χρυσή Ολυμπιονίκης κα Βούλα Πατουλίδου και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Κεφαλάς.

 


Στην εκδήλωση έγινε διάχυση των γνώσεων και των εμπειριών που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια των κινητικοτήτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ που υλοποιήθηκαν στην Ιταλία και την Ισπανία και στις οποίες συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας: Λάζαρος Θεοδοσιάδης, Σουλτάνα Σιμιτσοπούλου, Χαράλαμπος Γαρίτατζης, Ελισάβετ Αρχοντόγλου, Λαμπρινή Στεφανίδου, Μαρία Ιωσηφίδου, Κυριακή Σημαιοφορίδου και Χρυσάνθη Ταρακτσή.

 


Οι κινητικότητες ήταν οι εξής:


Καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας για εκπαιδευτικούς, σχολικά και εκπαιδευτικά στελέχη Ψηφιακή τάξη TICO Training Διδασκαλία είναι... Καινοτομία, Επικοινωνία και Εκπαίδευση εκτός τάξης.

 

 

Κύριος σκοπός των συγκεκριμένων προγραμμάτων ήταν η προώθηση της ποιότητας της εκπαίδευσης, η διαπολιτισμική κατανόηση και η ενίσχυση των ευρωπαϊκών διασυνδέσεων και συνεργασιών του σχολείου μας, ενώ απώτερο στόχο αποτελεί η μελλοντική συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας στις κινητικότητες Erasmus+.

 

 

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι καινοτόμες δράσεις από τους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς που τις εκπόνησαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

 

 

Αυτές ήταν:

 


1.α. «Κλικ στην πόλη μου: Ανοιχτές πόρτες στην αειφορία - Αφηγηματικός χάρτης» - Τμήματα: Β3, Β4 - Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Σουλτάνα Σιμιτσοπούλου, Σπύρος Παντέλης, Λαμπρινή Στεφανίδου

 

2.β. «Κλικ στην πόλη μου: Παράδοση και αειφορία - Αφηγηματικός χάρτης» Τμήματα: Β2, Β1 - Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:
Ελισάβετ Αρχοντόγλου, Κυριακή Σημαιοφορίδου, Χρυσάνθη Ταρακτσή

 

3.«Πολιτιστικές παραδόσεις και έθιμα: Από τον τόπο μας στην υπόλοιπη Ελλάδα» - Τμήμα: Γ2 - Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Λαμπρινή Στεφανίδου, Χαράλαμπος Γαρίτατζης, Μαρία Ιωσηφίδου

 

4.«Περιβαλλοντικές διαδρομές σε υδατικά συστήματα της Μακεδονίας» - Τμήματα: Α3, Α5 - Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μαρία Ιωσηφίδου, Αλεξάνδρα Τσαϊρίδου

 

5.«Το πείραμα του Ερατοσθένη» - Με μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης – Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κυριακή Σημαιοφορίδου, Λάζαρος Θεοδοσιάδης, Αναστασία Πάγια, Σπύρος Παντέλης, Σουλτάνα Σιμιτσοπούλου, Χρυσάνθη Ταρακτσή

 

6.«Φυτεύω και υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη» - Τμήματα: Α1, Α2 - Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Λάζαρος Θεοδοσιάδης, Γρηγόριος Καλαφατίδης, Ευτυχία Κυρκάτση

 

7.«Οι πιτσιρίκοι του Λαγκαδά εν δράσει» - Τμήματα: Α1, Α2 - Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ευτυχία Κυρκάτση

 

8.«Βότανα: Πηγή Ζωής, Υγείας και Ευεξίας» - Τμήμα: Β2 - Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Άννα Χατζή, Χρυσάνθη Ταρακτσή, Ελισάβετ Αρχοντόγλου

 

Τέλος, απονεμήθηκαν από την κ. Βούλα Πατουλίδου πιστοποιητικά Βασικής Υποστήριξης Ζωής (BLS) στους μαθητές/τριες κι εκπαιδευτικούς του σχολείου που εκπαιδεύτηκαν σε αυτήν.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ του ΔΙΕΚ Λαγκαδά, και αφορούσε 3 ροές με 24 καταρτιζόμενους/ες των τμημάτων Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων Δ΄ εξαμήνου, Βοηθός Φαρμακείου Δ΄ εξαμήνου, Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών Δ΄ εξαμήνου.

 

 

Πραγματοποιήθηκε από 15-05-2022 έως 30-05-2022 για 16 ημέρες στη Κύπρο, μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), με εταίρο υποδοχής την εταιρεία ERCI.

 

 

Το πρόγραμμα περιλάμβανε εκπαίδευση των καταρτιζόμενων/ες σε Παιδικούς Σταθμούς, Φαρμακεία, Επιχειρήσεις της Λεμεσού, καθώς και πολιτιστικές επισκέψεις σε Λευκωσία και Πάφο, που έδωσαν την ευκαιρία στους καταρτιζόμενους να γνωρίσουν ενδιαφέροντα μέρη, αξιοθέατα, τουριστικά και ιστορικά.

 

 

Το ΔΙΕΚ Λαγκαδά υλοποιεί εδώ και χρόνια Ευρωπαϊκά προγράμματα που προσδίδουν προστιθέμενη αξία και πολλαπλά οφέλη τόσο στους συμμετέχοντες/σες όσο και στο προσωπικό του φορέα .

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 11:24

Φαρμακείο Τσιλιφίκα Ιωάννη

10 Ιουνίου 2018

 

...Όταν το Τμήμα Καλλυντικών Ιωάννη Ν. Τσιλιφίκα άνοιξε τις πόρτες του και άρχισε να υποδέχεται τους φίλους και πελάτες σε ένα νέο και επιβλητικό χώρο πλησίον του ομώνυμου Φαρμακείου...

 

Καθ' όλη τη διάρκεια λειτουργίας και παρά τις ορισμένες δυσοίωνες υγειονομικές συνθήκες (του Covid 19), σύσσωμο το προσωπικό και η Διεύθυνση του τμήματος εξακολουθούν να παρέχουν στοχευμένες λύσεις καθημερινής φροντίδας και υγιεινής, με προσήλωση στην εξατομικευμένη προσέγγιση κάθε επισκέπτη και στην αποτελεσματικότερη επιλογή βάσει των ιδιαίτερων, μοναδικών αναγκών.

 

Χάρη στην ολοκληρωμένη ομάδα αισθητικών και τη συμβολή των συνεργαζόμενων δερμοκαλλυντικών εταιρειών, απολαμβάνουμε ανά τακτά διαστήματα beauty events εντός του καταστήματος, με προνομιακές προϊοντικές προσφορές αλλά και one-to-one συμβουλευτική σύμφωνα με τις ξεχωριστές ανάγκες κάθε επισκέπτη.

farmakeio1

 

10 Ιουνίου 2023

 

Η καθημερινή σας εκτίμηση και ανταπόκριση αποτελεί κινητήριο δύναμη για τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών μας.

 


Γιορτάζουμε #μαζί τα 5 χρόνια λειτουργίας και συν-δημιουργίας...Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και ανυπομονούμε να σας δούμε από κοντά στο γενέθλιο event μας, με προσφορές έως -50% σε επιλεγμένα αντηλιακά!

farmakeio2


Και, φυσικά, στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία αντηλιακής προστασίας πριν και μετά την έκθεση στον ήλιο.

 

farmakeio3

 

Η Διεύθυνση και το προσωπικό των Φαρμακείων μας.

 

 

 

 

Πράσινο για τα έργα που θα φέρουν ταχύτερη σύνδεση της Νιγρίτας με την Εγνατία Οδό και του νομού Σερρών με τη Θεσσαλονίκη.

 

Δραστική μείωση κατά 23% του χρόνου μετακίνησης από τη Νιγρίτα Σερρών προς τη Θεσσαλονίκη, αλλά και του χρόνου μετακίνησης από τη Νιγρίτα έως τον Σοχό, σε μόλις 13 λεπτά από 30 λεπτά που είναι σήμερα, εξασφαλίζουν τα έργα που ενέκρινε στην τελευταία της συνεδρίαση η Επιτροπή Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Πρόκειται για έργα στο οδικό τμήμα Νιγρίτα-Σοχός-Ασκός-Βαϊοχώρι συνολικού μήκους 32,6 χλμ που επιτυγχάνουν ταχύτερη σύνδεση της Νιγρίτας (παλαιά οδό Νιγρίτας – Θερμών) με την Εγνατία Οδό (στο ύψος Βαϊοχωρίου) και του νομού Σερρών με τη Θεσσαλονίκη.

 

Με τη νέα οδό, που θα είναι στο σύνολό της υπεραστική και θα παρακάμπτει όλους τους οικισμούς από τους οποίους διέρχεται (Νιγρίτας, Σοχού, Ασκού), επιδιώκεται:
 
 • Η αποφόρτιση του οδικού άξονα 60 (Προμαχώνας-Σέρρες-Θεσσαλονίκη).
 
 • Η μείωση της απόστασης σύνδεσης της Νιγρίτας με τη Θεσσαλονίκη έως 18%, δηλαδή κατά περίπου 15 χιλιόμετρα και του χρόνου διαδρομής αντίστοιχα, έως 23%, δηλαδή κατά 12,5 λεπτά.
 
 • Η μείωση της απόστασης σύνδεσης της Νιγρίτας με το λεκανοπέδιο του Σoχού κατά 47%, δηλαδή από 34 σε 18χλμ και του χρόνου διαδρομής αντίστοιχα, κατά 55%, από 30 σε 13 λεπτά.
 
Η μείωση της απόστασης και του χρόνου από και προς την Θεσσαλονίκη και την Καβάλα από την ευρύτερη περιοχή της Νιγρίτας και του Σοχού.
 
 • Η μείωση των κινδύνων ατυχημάτων και των πιθανών αρνητικών επιπτώσεων για το  φυσικό περιβάλλον, σε σύγκριση με την υφιστάμενη οδό.
 
«Με την περιβαλλοντική αδειοδότηση που ενέκρινε η Επιτροπή Ανάπτυξης της ΠΚΜ στην Εγνατία Οδό Α.Ε., "ανάψαμε πράσινο" σε μία πολύ σημαντική κυκλοφοριακή δίοδο από τον Ν. Σερρών προς τον Ν. Θεσσαλονίκη. Το έργο σύνδεσης της Νιγρίτας με την Εγνατία Οδό θα εξυπηρετήσει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού του νοτιοανατολικού τμήματος του Ν. Σερρών (κυρίως της Βισαλτίας), με επίκεντρο τη Νιγρίτα.
 
 
Υπολογίζεται ότι οι εξυπηρετούμενοι χρήστες του νέου δρόμου με κατεύθυνση κυρίως τη Θεσσαλονίκη (και δευτερευόντως τη Χαλκιδική) θα είναι περίπου 25.000. Αντίστοιχα, οι μελλοντικά εξυπηρετούμενοι χρήστες του νέου δρόμου μόνο από την ευρύτερη περιοχή του Σoχού υπολογίζονται σε περίπου 5.000. Ταυτόχρονα, διαμορφώνουμε νέους όρους ανάπτυξης του πρωτογενή και του τριτογενή τομέα στην ευρύτερη περιοχή», επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης της ΠΚΜ, Κ. Γιουτίκας.
 
ΠΗΓΗ:VORIA.GR

Σας γνωρίζουμε ότι ο ΟΠΕΚΑ υλοποιεί και φέτος το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες.

 

 

Το πρόγραμμα αφορά στην καταβολή, χρηματικού βοηθήματος ύψους επτακοσίων ευρώ (700€) σε κάθε μία από τις τέσσερις χιλιάδες (4.000) τρίτεκνες μητέρες και χιλίων ευρώ (1.000€) σε κάθε μία από τις χίλιες (1.000) πολύτεκνες μητέρες από όλες τις περιοχές της χώρας.

 

 

 • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες έχουν:

 

 • Οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του e- ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) οι οποίες είναι ασφαλιστικά ενήμερες κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2022) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

 

 • οι υπάλληλοι ή/και συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ, με την προϋπόθεση ότι καταβάλουν τις προβλεπόμενες εισφορές,

 

 • οι υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ, που μεταφέρθηκαν από τον ΟΓΑ και ήταν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Δικαιούχων του ΛΑΕ, με την προϋπόθεση ότι καταβάλουν τις προβλεπόμενες εισφορές και παραμένουν υπάλληλοι του ΕΦΚΑ

 

 • Οι μητέρες πρέπει να έχουν οι μεν τρίτεκνες 3 τέκνα, οι δε πολύτεκνες τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία να είναι άγαμα και άνεργα και να μην υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, ή το 19ο έτος, εφόσον συνεχίζουν τη φοίτησή τους στη μέση εκπαίδευση, ή το 24ο έτος εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση, ή φοιτούν στο «Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας» των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.ΕΚ), ή παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, ανεξαρτήτως ηλικίας.

 

 • Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου, 19ου και 24ου έτους ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2023, ανεξάρτητα από το μήνα γέννησης.

 

Tα ανωτέρω πρόσωπα να έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα, τα δε τέκνα δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ. (βλ. και το σημείο 6 «Χρήσιμες πληροφορίες» σχετικά με την ασφαλιστική ικανότητα).

 

Στις δικαιούχους δεν περιλαμβάνονται τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες με τέκνα τα οποία έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φοιτούν σε Δημόσια ή ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού .

Το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες έτους 2023, θα εφαρμοστεί σε όλους τους νομούς της χώρας.

 • Διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα

Για την συμμετοχή στο εν λόγο πρόγραμμα απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης σε οποιοδήποτε ΚΕΠ από 06-06-2023 και 26-06-2023.

Για την υποβολή της αίτησης η δικαιούχος τρίτεκνη ή πολύτεκνη μητέρα προσέρχεται σε οποιοδήποτε ΚΕΠ προσκομίζοντας:

 • Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) της ίδιας, καθώς και των προστατευόμενων μελών της (π.χ. βεβαίωση ΑΜΚΑ, κ.λπ.) ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) ασφαλισμένου ή συνταξιούχου {(για όσους δικαιούχους έχουν Αριθμό Μητρώου, δεδομένου ότι οι νέοι ασφαλισμένοι - συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) δεν έχουν Αριθμό Μητρώου)}.

 • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.


Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που το δικαίωμα της έμμεσης ασφάλισης των τέκνων δεν προέρχεται από την ασφαλισμένη ή συνταξιούχο στον e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) μητέρα, αλλά από τον ασφαλισμένο ή συνταξιούχο στον e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) πατέρα/σύζυγο, θα πρέπει απαραίτητα να προσκομισθεί και το ατομικό βιβλιάριο του πατέρα/συζύγου.

 

 • ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 
 
Τα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα και θα αποστέλλονται από τα ΚΕΠ στον ΟΠΕΚΑ είναι:

 

 • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός των τέκνων της τρίτεκνης ή πολύτεκνης μητέρας.

 

 • Διαζευκτήριο ή συμφωνητικό (αφορά διαζευγμένες ή εν διαστάσει μητέρες) από το οποίο να προκύπτει ποιός γονέας έχει την επιμέλεια του/των παιδιού/ων.

 

 • Για τα παιδιά άνω των 18 και μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα, Βεβαίωση Ανεργίας του ΟΑΕΔ (ότι είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι κατά την υποβολή της αίτησης).

 

 • Για τα παιδιά άνω 18 ετών και μέχρι τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας τους , εφόσον συνεχίζουν τη φοίτησή τους στη μέση εκπαίδευση, βεβαίωση σπουδών.

 

 • Για τα παιδιά άνω των 18 και μέχρι 24 ετών.

 

α) εφόσον σπουδάζουν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της ημεδαπής φωτοαντίγραφο της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας (“πάσο”) από το οποίο θα προκύπτει ο αριθμός ακαδημαϊκής ταυτότητας του φοιτητή
 
 
β) πιστοποιητικό σπουδών Μεταλυκειακού έτους- Τάξη Μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) από το οποίο θα προκύπτει, η ημερομηνία εγγραφής του σπουδαστή των ΕΠΑΛ στην τάξη μαθητείας
 
 
γ) βεβαίωση σπουδών εφόσον σπουδάζουν σε ΙΕΚ της ημεδαπής και δεν εκδίδεται κάρτα φοίτησης («πάσο») .
 
 • Στην περίπτωση παιδιών με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας απαιτείται επιπλέον αντίγραφο της γνωστοποίησης αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή της απόφασης της υγειονομικής επιτροπής,
 
 • Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου τράπεζας από το οποίο να προκύπτει ο ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού της τρίτεκνης ή πολύτεκνης μητέρας, ανεξαρτήτως αν η τρίτεκνη ή πολύτεκνη μητέρα είναι αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος του λογαριασμού.
 
Σε περίπτωση που τρίτο πρόσωπο προσέλθει για την υποβολή αίτησης συμμετοχής, πρέπει απαραίτητα να προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται ανωτέρω, καθώς και νόμιμη εξουσιοδότηση της αιτούσας. Τρίτο πρόσωπο θεωρείται και ο σύζυγος.

 

ΚΕΠ Δ.Ε.ΛΑΓΚΑΔΑ 2394330636
 
ΚΕΠ Δ.Ε.ΚΑΛΙΝΔΟΙΩΝ 239333241
 
ΚΕΠ Δ.Ε.ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ 2393330342
 
ΚΕΠ Δ.Ε. ΛΑΧΑΝΑ 2394330452
 
ΚΕΠ Δ.Ε. ΣΟΧΟΥ 2395330141

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συζήτησε με μαθητές, καθηγητές και γονείς του 1ου και 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά- Επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά της περιοχής.

 

Την πόλη του Λαγκαδά επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, όπου έγινε δεκτός με χειροκροτήματα μπροστά στο σχολικό συγκρότημα του 1ου και 2ου Γυμνασίου.

 

Ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στο σχολικό κτήριο που σε μεγάλο μέρος του είναι κλειστό λόγω προβλημάτων στατικότητας, κάτι που έχει δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα αναφορικά με τη σχολική στέγη.

 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Τάσος Μπίρτας ξενάγησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στους χώρους των δυο σχολείων, όπου οι μισοί μαθητές κάνουν μάθημα σε KIBO και οι άλλοι μισοί στο σχολικό κτήριο του Κολχικού.

 

Ο κ. Τσίπρας συζήτησε με μαθητές, καθηγητές και γονείς για το μεγάλο πρόβλημα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζουν.

 

Μάλιστα, του έκανε εντύπωση ένα κράνος στο γραφείο των καθηγητών που υπάρχει υπό τον φόβο πτώσης σοβάδων όπως τον ενημέρωσαν.

 

Στη συνέχεια είχε έναν σύντομο διάλογο με μαθητές του Γυμνασίου για τις εξετάσεις και την Τράπεζα Θεμάτων.

 

Αίσθηση προκάλεσε ο διάλογος που είχε με μια μαθήτρια του ΕΠΑΛ Λαγκαδά για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής και το πώς η ίδια και οι συμμαθητές της έχουν μπει στον αγώνα των πανελλαδικών εξετάσεων.

 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πέρασε από τη λαϊκή αγορά στην πόλη του Λαγκαδά όπου συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΠΗΓΗ:VORIA.GR

Σελίδα 1 από 217

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas