Τη γλώσσα των όπλων προτίμησε σε χωριό του Λαγκαδά ένας 75χρονος έπειτα από καβγά που είχε με γείτονές του. Στο νοσοκομείο 67χρονη.

Ξέφυγε η κατάσταση χθες το πρωί σε χωριό του Λαγκαδά μετά από καβγά που είχε ένας 75χρονος με ζευγάρι γειτόνων του.

Ο άνδρας που διατηρεί κτηνοτροφική μονάδα στο σημείο, διαπληκτίστηκε έντονα με τους γείτονές του για ασήμαντη αφορμή.

Ωστόσο δεν έμεινε εκεί, αφού στη συνέχεια πήρε την κυνηγετική καραμπίνα που είχε στην κατοχή του και πυροβόλησε προς τη 67χρονη γειτόνισσά του.

Ο άνδρας στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει, ενώ η 67χρονη μεταφέρθηκε ελαφριά τραυματισμένη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο δράστης τελικά συνελήφθη το ίδιο απόγευμα έπειτα από αναζητήσεις των αστυνομικών και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

www.voria.gr

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαγκαδά και σε συνέχεια της ενημέρωσης των δημοτών, ανακοινώνει ότι οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών σε περιοχές και υποδομές που έχουν πληγεί από την πλημμύρα της 7-8-2020, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.
Αναλυτικότερα, εργασίες αποκατάστασης, παρεμβάσεις και καθαρισμοί ως μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας πραγματοποιούνται αυτή τη χρονική περίοδο από συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαγκαδά σε συνεργασία με τα συνεργεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης σε:
- Ασκό
- Πολυδένδρι Ασκού,
- Πέντε Βρύσες,
- Πολυδένδρι Λαγκαδά,
- Ξυλούπολη,
- Νικόπολη,
- Λαχανά
Στις παραπάνω περιοχές πραγματοποιούνται καθαρισμοί φρεατίων και διανοίξεις αγροτικής οδοποιίας.
Επίσης:
- Στην τοπική κοινότητα της Χρυσαυγής τρία μηχανήματα πραγματοποιούν καθαρισμούς υδατορεμάτων και γίνεται αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας.
- Στο Καβαλάρι γίνεται καθαρισμός υδατορεμάτων και του ποταμού, ενώ έχει ολοκληρωθεί, σχεδόν στο σύνολό του, ο καθαρισμός των φρεατίων.
- Στο Περιβολάκι πραγματοποιείται καθαρισμός υδατορεμάτων.
- Περιμετρικά της πόλης του Λαγκαδά και μέσα στην πόλη συνεχίζεται ο καθαρισμός φρεατίων και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η αγροτική οδοποιία στον άξονα Λαγκαδάς- Κολχικό.
- Στα Λαγυνά, γίνεται καθαρισμός υδατορεμάτων, στις θέσεις ΑΓΝΟ και στο Κλειστό Στάδιο Λαγυνών και ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας.
- Στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Κορώνειας γίνονται έργα αποκατάστασης αγροτικής οδοποιίας, όπως επίσης και στη Δ.Ε Ζαγκλιβερίου.
- Βελτίωση αγροτικής οδοποίας στη Δ.Ε Βερτίσκου
- Σε συνεργασία με συνεργεία της ΠΚΜ πραγματοποιούνται καθαρισμοί και κοπές χόρτων και κλαδιών στις επαρχιακές οδούς Λευκοχωρίου, Δορκάδας, Καρτερών και γενικότερα στην Δ.Ε Λαχανά.
Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν έργα σε όλες τις Δ.Ε. Λαγκαδά και εκεί όπου χρήζουν παρέμβασης και αντιπλημμυρικών έργων.

Συνάντηση με τους βουλευτές Β' περιφέρειας Θεσσαλονίκης του Σύριζα και τού ΚΚΕ είχαν τα μέλη του κινήματος Πολιτών Σοχου, Άρέθουσας και περιχώρων .Αρχικά στον Ξηροποταμο συνάντηθηκαν με τούς βουλευτές τού Συριζα κα.Αυγέρη και κ.Φαμελλο ενω στην συνέχεια συνάντησαν στο Φιλαδέλφειο τον βουλευτή του ΚΚΕ κ.Στολτιδη. Τους ενημέρωσαν για το σχέδιο δράσης τού κινήματος,την δημόσια πρόταση τους για δημιουργία επιτροπής αγώνα με αυτοδιοικητικούς και τοπικους φορείς ενω συζήτησαν και την αναγκη ενεργοποίησης της Επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών που θα ασχοληθεί με τις περιπτώσεις χωροταξικών αλλαγών. Απο την πλευρά τούς οι βουλευτές δήλωσαν την στήριξη στον αγώνα των κατοίκων ενώ θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία με την διοίκηση του κινήματος για τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ενημέρωση από την τεχνική υπηρεσία του Δημου Λαγκαδά για την περίφραξη του συντριβανίου της πλατείας Ζαγκλιβερίου ζητά με επιστολή της η τοπική παράταξη Νέοι Μπροστά.

 

Είσαι απόφοιτος Λυκείου, ΙΕΚ ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οποιασδήποτε ειδικότητας, και θέλεις να εργαστείς σε λογιστικό γραφείο ή στο λογιστήριο μιας εταιρείας;

Παρακολούθησε το σεμινάριο μηχανογραφημένης λογιστικής του ExpertinDanas που απευθύνεται σε
-βοηθούς λογιστών
-μεσαία και ανώτερα στελέχη λογιστηρίου
-εργαζόμενους σε εταιρίες και λογιστικά γραφεία
-σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την ομαλή και αποδοτική λειτουργία ενός σύγχρονου λογιστηρίου

Στο σεμινάριο αυτό παρέχονται ουσιαστικές θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις μηχανογραφημένης λογιστικής που θα σε κάνουν παραγωγικό και απαραίτητο στο γραφείο, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία πρακτικής εξάσκησης μέσω παραδειγμάτων (case studies) στο περιβάλλον του λογισμικού “Λογιστική Διαχείριση” της Epsilon Net.

Μη χάνεις την ευκαιρία, δήλωσε συμμετοχή στο σεμινάριο μηχανογραφημένης λογιστικής ΕΔΩ και απογείωσε τν καριέρα σου.

Πληροφορίες 23940 25472

 

Κύριε Δήμαρχε
Aπό την οργισμένη σας απάντηση φαίνεται πως σίγουρα δεν σας αρέσει καθόλου η κριτική, αλλά και η γνώμη των πολιτών για το «έργο» σας.
Η παράταξή μας στη χρονιά που πέρασε έκανε εποικοδομητική κριτική και ερωτήσεις για όλα όσα συμβαίνουν στο Δήμο. Μη ξεχνάτε ότι είχαμε θετικές προτάσεις για όλα όσα συζητιόνταν και όχι στείρα άρνηση. Αλλά μετά από ένα χρόνο διοίκησης είμαστε υποχρεωμένοι να σας κρίνουμε αυστηρά για όσα δεν κάνατε.
Εμείς λειτουργούμε σαν δημοτική παράταξη και όλα αυτά που γράψαμε, τα ρωτήσαμε πολλές φορές στα δημοτικά συμβούλια και επίσης τα υπογράφουμε και οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι!


Ναι δεν είμαστε πολλοί, αλλά και εσείς που είστε τριπλάσιοι βλέπουμε το «έργο σας»!
Εσείς επιλέξατε αντί απάντησης να επιτεθείτε προσωπικά στην επικεφαλής της παράταξης η οποία σας ενημερώνουμε ότι δεν <επανήλθε>, απλά επειδή ποτέ δεν αποχώρησε.


Όσον αφορά τη συνεργασία πάνω στο γνωστικό της αντικείμενο, που λέτε, ότι προτείνατε στην επικεφαλής της παράταξής μας, αυτό δεν έγινε ποτέ, άλλωστε αν γινόταν κάτι τέτοιο θα το γνώριζε η παράταξή μας, αφού όλοι μαζί συζητούμε και αποφασίζουμε για όλα. Το σφάλμα που έγινε ήταν ότι στη συνάντησή μαζί σας ήταν μόνη της και τώρα διαδίδετε στον κόσμο ό,τι θέλετε.
Αυτό που φαίνεται όμως αδιανόητο, είναι το πώς ένας άνθρωπος που θέλει να διοικήσει έναν Δήμο, αισθάνεται τόσο ανεπαρκής, ώστε να παρακαλά την αντιπολίτευση να τον σώσει. Το ίδιο κάνατε και στην περίπτωση των Λουτρών, όπου προτείνατε στην αντιπολίτευση να τα σώσει, μια και εσείς, άλλα υποσχεθήκατε προεκλογικά, με μεγαλοστομίες!

Εμείς κ. Δήμαρχε γνωρίζαμε και γνωρίζουμε την κατάσταση του Δήμου, αφού δεν λείψαμε από τα δημοτικά συμβούλια τα οποία έχουν απαρτία πολλές φορές λόγω της δικής μας συμμετοχής.


Δεν απαντάτε κ. Δήμαρχε στα θέματα που θίξαμε όπως η μη ύπαρξη Επιτροπής Διαβούλευσης και του Συνηγόρου του Δημότη, η συμμετοχή των πολιτών, των φορέων και των Κοινοτήτων στον προγραμματισμό, την οργάνωση και λειτουργία του Δήμου γιατί;;;


Επίσης δεν απαντάτε για τα βυτία που αδειάζουν ανεξέλεγκτα στα χωριά μας και τι θα κάνετε γι αυτό, για το μέχρι πότε δε θα λειτουργεί κανονικά η ανακύκλωση (ακόμη περιμένουμε απάντηση στο έγγραφό μας), πότε θα ιεραρχήσετε και θα υπάρχουν έτοιμες μελέτες για αναπλάσεις στα χωριά μας, πότε θα αξιοποιηθούν τα παρατημένα κτίρια στα χωριά μας, πως θα αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα που βγάζει η γη μας, πότε θα συνδέσουμε με φυσικό αέριο τα σχολεία στην πόλη του Λαγκαδά, πότε θα γίνει μια σοβαρή μελέτη για τα Λουτρά και το στρατόπεδο, που έπρεπε να είναι στολίδι στην είσοδο της πόλης, πότε θα γίνει επιτέλους μια ανοιχτή εκδήλωση για την εγκατάστασης της ΜΕΑ στο δήμο μας σε συνεργασία με τους φορείς και του Συλλόγους;;;


Για ποια αυτοδιοικητική σας εμπειρία μιλάτε κ .Δήμαρχε; Μήπως τη θητεία σας στην περίοδο Αναστασιάδη, που βούλιαξε ο Δήμος και ήσασταν αντιδήμαρχός του για ένα διάστημα; ή την θητεία σας ενός έτους ως αντιπεριφερειάρχη, που δεν σας είδε, ούτε μια φορά, η Επαρχία μας;
Όσο για την στάση μας στη θεομηνία, τι να κάνουμε δεν ήρθαμε να βγούμε χαμογελαστοί φωτογραφίες με τον κ. Περιφερειάρχη (κατόπιν εορτής), αλλά βέβαια ενδιαφερθήκαμε και ενημερωθήκαμε από τους προέδρους των χωριών. Και στην αρχή της πανδημίας επίσης προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε, όπως και στην περίπτωση των Λουτρών κλπ.


Αλλά βλέπετε δεν σας φορτώνουμε και την πανδημία ή την νεροποντή, όμως για το μη καθαρισμό των ρεμάτων, δεν θα περιμένουμε 3 χρόνια για να γίνει.
<Διοίκηση και πολιτική είναι η τέχνη του προλαμβάνειν!>


Την κριτική κ. Δήμαρχε την κάνουμε διότι αγαπάμε και νοιαζόμαστε αυτόν τον τόπο. Εσείς αν όντως θέλετε να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα για το Δήμο μας πρέπει να λειτουργήσετε πολύ διαφορετικά και όχι μία μέρα πριν τις προθεσμίες να μας καλείτε να ψηφίσουμε και να μας θέτετε μάλιστα και προ των ευθυνών μας!!
Οι δημότες, πολύ σωστά το είπατε εσάς επέλεξαν και θα σας έχουν για τα επόμενα χρόνια και εμείς σαν αντιπολίτευση έχουμε το καθήκον να επιβραβεύουμε τα θετικά αλλά και να κρίνουμε όσα θεωρούμε ότι κάνετε λάθος αλλά και αυτά που αγνοείτε, όσο και να μας μαλώνετε!!!!


Συνεργασία για το καλό όλων, δεν σημαίνει να απαξιώνετε τους πάντες, με το ύφος της εξουσίας που σας χαρακτηρίζει, και μετά να ζητάτε βοήθεια!
Καλό είναι βέβαια να μην ξεχνάτε ότι διοικείτε με 14 στους 41 συμβούλους και θα έπρεπε εσείς πρωτίστως να αναζητάτε δρόμους συναίνεσης των δημοτικών συμβούλων.


Το ότι μας προσάπτετε προσήλωση στις <διαδικασίες> είναι τιμή μας γιατί οι διαδικασίες στους θεσμούς είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Η ανοχή που δείξαμε ένα χρόνο τώρα έλαβε τέλος. Η παράταξή μας θα κρίνει πλέον σκληρά το έργο σας και θα καταθέτει προτάσεις για το καλό του Δήμου μας, γιατί πλέον βλέπουμε την ανικανότητα της Διοίκησή σας.


Άλλωστε δεν ζητήσαμε και τίποτα παράλογο, απλά ζητάμε τα αυτονόητα, καθαριότητα, ανακύκλωση, νερό καθαρό και συνεχές, και σοβαρή διοίκηση! Ζητάμε πολλά κ. Δήμαρχε;;;

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι του Ενεργού Δημότη
ΜΑΡΙΑ-ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΤΑΥΡΙΔΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΑΣΙΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΑ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΝΗΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗΣ

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρα τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020. Οι καθιερωμένοι Αγιασμοί στις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες σχολικές μονάδες του Δήμου Λαγκαδά θα πραγματοποιηθούν τις παρακάτω ώρες:

Δημοτικό Αγίου Βασιλείου 11.00 και νηπιαγωγείο.
1ο ,2ο,3ο Δημοτικό Λαγκαδά 11.00 και νηπιαγωγεία.
Δημοτικό Ασκού 11.00 και νηπιαγωγείο.
Δημοτικό Ασσήρου 11.15 και νηπιαγωγείο.
Δημοτικό Γερακαρούς 11.00
Νηπιαγωγείο Γερακαρούς 11.30.
Δημοτικό Ζαγκλιβερίου 10.30 και νηπιαγωγείο.
Δημοτικό Ηρακλείου 11.00 και νηπιαγωγείο.
Δημοτικό Καβαλάριου 10.30, 1ο νηπιαγωγείο 11.00, 2ο νηπιαγωγείο 11.30.
Δημοτικό Κολχικού 11.30 και νηπιαγωγείο.
Δημοτικο Κριθιάς 11.00 και νηπιαγωγείο.
Δημοτικό Κρυονέρι 11.00 και νηπιαγωγείο.
Δημοτικό Λαγκαδικίων 12.00, νηπιαγωγείο 12.30.
Δημοτικό Λαγυνών 11.00, 1οΝηπιαγωγειο Λαγυνών 11.30,
2ο νηπιαγωγείο λαγυνών 11.45.
Δημοτικό Ξυλόπολης 11.00 και νηπιαγωγείο.
Δημοτικό Όσσας 11.00 και νηπιαγωγείο.
Δημοτικό Περιβολακίου 11.00 και νηπιαγωγείο.
Δημοτικό Σοχού 12.00,1ο νηπιαγωγείο 11.00, 2ο νηπιαγωγείο Σοχού 11.15.
Δημοτικό Χρυσαυγής 11.00, νηπιαγωγείο 10.30.
4ο Νηπιαγωγείο Λαγκαδά 11.30.
Νηπιαγωγείο Ανάληψης 11.30
Νηπιαγωγείο Βασιλουδίου 10:30

Ώρες Αγιασμού στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Λαγκαδά:
1ο και 2ο Γυμνάσιο 11.00πμ
4ο Γυμνάσιο 12.15μμ.
3ο Γυμνάσιο Κολχικού 10.30πμ
Γενικό Λύκειο Λαγκαδά 11.00πμ
Γενικό Λύκειο Ασσήρου 11.15πμ
Γενικό Λύκειο Λαγκαδικίων 11.15πμ
Γυμνάσιο Λαγκαδικίων 11.15πμ
Λύκειο Ζαγκλιβερίου 10.30πμ
Γυμνάσιο Ζαγκλιβερίου 10.30πμ
Γενικό Λύκειο Σοχού 11.30πμ
Γυμνάσιο Σοχού 11.45πμ
Γυμνάσιο Λαγκαδά 11.00πμ
Γυμνάσιο Λάχανα (Ξυλοπολης)11.00πμ
ΕΠΑΛ Λαγκαδά 10.45πμ

Η κυρία Ταυρίδου δεν αρκέσθηκε στην ανάρτηση του μέλους του συνδυασμού της Τρύφωνα Τσομπάνη και επανέρχεται, ως επικεφαλής, …προφανώς για να φαίνονται πολλοί.


Ποτέ δεν ισχυρίσθηκα ότι όλα βαίνουν καλώς στο Δήμο Λαγκαδά, όμως η κυρία Ταυρίδου μάλλον ζει σε άλλη χώρα γιατί θεωρεί ότι αναλάβαμε κάποιο δήμο της Ελβετίας και όχι ένα δήμο ένα βήμα πριν από την επιτήρηση. Προφανώς στα πέντε χρόνια που είναι στην αντιπολίτευση δεν είδε και δεν κατάλαβε την πραγματική εικόνα του δήμου και ζητά από τον δήμαρχο να αλλάξει ως δια μαγείας την εικόνα μέσα σε ένα χρόνο. Όμως κυρία Ταυρίδου για να …γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ. Και αυτό κάνουμε.


Με τα μάτια σας όλα μαύρα, δεν έγινε τίποτα, μηδέν. Φοβόμαστε το διάλογο, αρνούμαστε τη συνεργασία, τα βρήκαμε με τον Καραγιάννη, τον Αναστασιάδη, τα βρήκαμε με όλους, τα κάναμε πλακάκια με την Περιφέρεια… Μεγάλη φαντασία. Θυμηθείτε, όμως ότι όταν σας πρότεινα να συνεργαστούμε επάνω στο γνωστικό αντικείμενό σας, πριν καν αναλάβω τη Διοίκηση του Δήμου, μου είπατε ότι επαγγελματικά είστε πολύ απασχολημένη. Ίσως το θεωρήσατε υποτιμητικό να είμαι εγώ Δήμαρχος ενώ εσείς συνεργάτης μου. Οι δημότες, όμως, εμένα επέλεξαν κυρία Ταυρίδου. Φαίνεται ότι σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις δεν καταφέρατε να τους πείσετε και μην τους θεωρήσετε αδαείς, μάλλον εσείς πρέπει να προβληματιστείτε.


Αναφέρεστε σε διάφορα πράγματα. Για τα Λουτρά, πχ. στα οποία έγινε μια τεράστια δουλειά, με μηδενικό κόστος, για να αλλάξουν εικόνα και να σταθούν όρθια. Νομιμοποιήθηκαν κτίρια που ήταν σε εκκρεμότητα δεκαετίες και τους είχε αφαιρεθεί το σήμα λειτουργίας τους. Προσκληθήκατε και τα είδατε όλα αυτά κυρία Ταυρίδου. Αναφέρεστε στη ΔΕΥΑΛ με τις συνεχόμενες βλάβες, που λες και εμείς τις δημιουργούμε, αγνοώντας ή αποκρύπτοντας ότι βρήκαμε ένα απαρχαιωμένο δίκτυο. Αναφέρεστε στους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου (που όλοι είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ)και ότι δεν ξέρετε που στεγάζονται. Κυρία Ταυρίδου εάν στον ένα χρόνο της διοίκησής μας ερχόσασταν έστω και μια φορά στο Δημαρχείο θα βλέπατε και που είναι και τι αρμοδιότητες έχουν. Όσο για την επιλογή των συνεργατών μου, δεν ήξερα ότι έπρεπε να πάρω την άδειά σας.


Αναφέρεστε στη ΔΗΚΕΛ στην οποία έμεινε μόνο μια υπάλληλος και οι υπόλοιποι απορροφήθηκαν στο Δήμο, και το Νομικό Πρόσωπο βαίνει προς κατάργηση…
Όσο για το γραφείο που απασχολείται με τα ευρωπαϊκά προγράμματα σας ενημερώνουμε ότι έχει στελεχωθεί ήδη. Αλλά δεν μας ρωτήσατε…
Μιλάτε για συγκάλυψη Καραγιάννη, Αναστασιάδη λες και είμαι συνένοχος, αναρωτιέστε που είναι τα λεφτά αλλά δεν ήρθατε ποτέ να σας ενημερώσω, ούτε ποτέ ερώτηση κάνατε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μπήκα στον πειρασμό να απαντήσω αν και δεν το έκανα μέχρι σήμερα γιατί αντιλαμβάνομαι τις ιδεοληψίες σας. Σας αρέσει περισσότερο η διαδικασία παρά το αποτέλεσμα.


Λέτε ότι πονάτε αυτόν τον τόπο αλλά δεν σας είδα ούτε μια στιγμή τις ημέρες που δοκιμαζόταν η περιοχή και οι δημότες μας από την πρόσφατη θεομηνία. Ούτε καν ένα τηλεφώνημα δεν κάνατε έστω… από περιέργεια.


Σέβομαι το δικαίωμα της διαφωνίας, αντιλαμβάνομαι και την όποια γόνιμη κριτική. Όμως, αυτό που έμαθα σε όλη τη διάρκεια της πορείας μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι πως όποια διαφωνία κι αν έχω τη συνοδεύω πάντα από προτάσεις και επιχειρήματα. Δυστυχώς η εποχή που ζούμε δίνει άφθονο χώρο για στείρα κριτική άνευ ουσίας και νοήματος σε όσους βρίσκονται έξω από το χορό.


Κυρία Ταυρίδου και οι περί υμών, έχετε υπομονή. Και απολογισμό θα παρουσιάσουμε και έργο θα αφήσουμε. Εκλεχθήκαμε για τέσσερα χρόνια άλλωστε.
Σε κάθε περίπτωση είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας για γόνιμη συνεργασία προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών.

Καλείστε να προσέλθετε στην 18η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά (άρθρο 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν. 4555/2018 και ισχύει), που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη στην πλατφόρμα e:Presence, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. ΔΙΑΔΠ/Α/7841/2005 (ΦΕΚ 539/τ. Β΄/21-04-2005) Κοινή Υπουργική Απόφαση «Συνεδρίαση συλλογικών οργάνων με Τηλεδιάσκεψη», όπως αντικαταστάθηκε από την υπ’ αριθμ. 429/2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ 850/τ. Β΄/13-03-2020), την 14η του μηνός Σεπτεμβρίου έτους 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:


1. Χορήγηση άδειας λειτουργίας επιχείρησης ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ
ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ», ιδιοκτησίας Παπαχαρίτου Αχιλλέα, που βρίσκεται στην οδό Ν. Ράμναλη 5
της Κοινότητας Λαγκαδά Δήμου Λαγκαδά.


2. Αντικατάσταση ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ. του Νομικού
Προσώπου «Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης - Αθλητισμού -
Παιδείας» (Υ.Κ.Π.Α.Α.Π.) Δήμου Λαγκαδά.


3. Αντικατάσταση τακτικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής
Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαγκαδά (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.).


4. Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 98/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και έγκριση
για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών ειδικού σκοπού στο όνομα του Δήμου Λαγκαδά, για
κατάθεση των ποσών της πάγιας προκαταβολής και ορισμός υπευθύνων κίνησης του
κάθε λογαριασμού.


5. Αναμόρφωση (8η) του προϋπολογισμού του Δήμου, έτους 2020.


6. Τροποποίηση ως προς το ωράριο εργασίας των καθαριστριών Ιδιωτικού Δικαίου
Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.) των σχολικών μονάδων του Δήμου Λαγκαδά.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

ΛΟΥΡΔΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Με πρωτοβουλία του Συντονιστικού «Συνεργασία Φορέων και Κατοίκων
ΚΑΤΑ της ΜΕΑ Δήμου Λαγκαδά » και σε συνεργασία με την «Κοινότητα Λαγκαδά» , χθες Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου , έγινε συνάντηση Προέδρων Κοινοτήτων, εκπροσώπων Συλλόγων, Φορέων, και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Λαγκαδά και Μυγδονίας .
H συνάντηση, στην οποία λήφθηκαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας από τον COVID-19, πραγματοποιήθηκε σε υπαίθριο χώρο των Λουτρών Λαγκαδά.
Ο στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι σχετικά με την χωροθέτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) κοντά στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης ,να συζητήσουν και να σχεδιάσουν τις περαιτέρω δράσεις και ενέργειες ώστε να ακυρωθεί η απόφαση του ΦοΔΣΑ και της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.
Ακολούθησε διάλογος και πλούσιος προβληματισμός σχετικά με τη ΜΕΑ και όλοι οι παραβρισκόμενοι διατράνωσαν τη θέλησή τους ενάντια στην κατασκευή της μονάδας από τον ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας και εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους γιατί:
1. Η δημιουργία της τεράστιας αυτής μονάδας (ΜΕΑ Δυτικού τομέα) ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό την διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση απορριμμάτων όπως επιβάλλεται από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) και πρέπει να τηρήσουν η Περιφέρεια και ο ΦοΔΣΑ .
2. Η θέση που προτείνεται για την χωροθέτηση βρίσκετε εντός πολλαπλά προστατευόμενης περιοχής (μέσα στην Γ' ζώνη προστασίας του Εθνικού Πάρκου Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης.)
3. Η μονάδα αυτή, που θα κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα), θα είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα και θα επεξεργάζεται παραπάνω από 300.000 τόνους το χρόνο σύμμεικτων απορριμμάτων και θα επιφέρει μεγάλη καταστροφή στο περιβάλλον ολόκληρης της περιοχής της λεκάνης της Μυγδονίας.
4. Σε μια περιοχή επιβαρυμένη από την κακή λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, που επί 12 χρόνια μολύνει το περιβάλλον μέχρι την λίμνη Κορώνεια, θα ήταν καταστροφικό ένα τέτοιο έργο.
5. Δεν είναι δυνατόν να σηκώσει η περιοχή μας το βάρος της διαχείρισης όλων των απορριμμάτων, όχι μόνον του νομού Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων 4 νομών (Ημαθίας-Πιερίας-Πέλλας και μέρος του Κιλκίς).

Τέλος αποφασίστηκε να ενταθεί ο αγώνας μέχρι την απόσυρση της απόφασης του ΦοΔΣΑ.
Με δεδομένη την ενότητα όλων: του Δημοτικού Συμβουλίου, των Κοινοτήτων, των Φορέων, των Συλλόγων, και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής , ο αγώνας θα είναι νικηφόρος .
Από όλους δόθηκε υπόσχεση να γίνει μεγάλη προσπάθεια ώστε να ενημερωθούν όλοι οι κάτοικοι, αλλά και να συμμετέχουν στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ : ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

Σελίδα 1 από 113

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas