Ο Δήμος Λαγκαδά φωταγωγεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία του Λαγκαδά το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 18.00.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των βρεφονηπιακών - παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαγκαδά, καθώς και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας «Ορφέας».

 

Φωταγωγήσεις δέντρων θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

 

Αναλυτικά:

 

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου

18.00 Πλατεία Ηρακλείου

 

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου

18.00 Πλατεία Λαγκαδά

18.00 Πλατεία Αγίου Βασιλείου

18.30 Πλατεία Βασιλιουδίου

19.00 Πλατεία Γερακαρούς

20.00 Πλατεία Ζαγκλιβερίου

 

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου

18.00 Πλατεία Κριθιάς

18.30 Πλατεία Ασσήρου

17.30 Πλατεία Χρυσαυγής

 

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου

18.00 Πλατεία Καβαλαρίου

18.45 Πλατεία Κολχικού

19.30 Πλατεία Ανάληψης

 

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

18.00 Πλατεία Όσσας

19.30 Πλατεία Λαχανά

 

n

Συνεργεία δίωξης αγριόχοιρου θα πραγματοποιήσουν θήρα αγριόχοιρων και υβριδίων αυτού στις 6,9 και 10 Δεκεμβρίου 2023 στην περιοχή του Δήμου Λαγκαδά με έγκριση του Δασαρχείου Λαγκαδά και την ενεργοποίηση του άρθρου 269 του Δασικού Κώδικα ομάδας κυνηγών αγριόχοιρου και υβριδίων αυτού για την κατά παρέκκλιση θήρα των συγκεκριμένων ζώων.

 

Η ενεργοποίηση της έγκρισης έγινε μετά από σχετικό αίτημα των ενδιαφερόμενων στο Δασαρχείο Λαγκαδά στο πλαίσιο του «Σχεδίου Μείωσης Αγριοχοίρων»

 

Οι αιτούντες θα πρέπει να φέρουν την έγκριση καθ΄όλη τη διάρκεια του κυνηγιού, στη συγκεκριμένη περιοχή στην προκαθορισμένη μέρα και ώρα.

 

Παράλληλα οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να κοινοποιήσουν έντυπο στην αρμόδια δασική αρχή με την κάρπωση αγριοχοίρων και των υβριδίων τους στη συγκεκριμένη κυνηγετική έξοδο.

 

Η περιοχές της κυνηγετικής εξόδου είναι:

 

1. Τετάρτη 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, στην περιοχή "ΚΑΖ Φλαμουρίου" από την ομάδα του ΚΑΛΑΙΤΖΗ Άγγελου (Κ/Σ Λαγκαδά)

 

2. Σάββατο 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, στην περιοχή "ΚΑΖ Κλαδερή" από την ομάδα του ΚΑΡΑΠΑΣΧΑΛΗ Γεωργίου (Κ/Σ Σοχού)

 

3. Κυριακή 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, στην περιοχή "ΚΑΖ Φλαμουρίου" από την ομάδα του ΞΑΝΤΙΝΙΔΗ Φωτίου (Κ/Σ Σοχού)

Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 15:46

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός η οποία θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, από το βράδυ της Τρίτης (05-12-2023) και από τα δυτικά μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (06-12-2023).

 

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

 

Την Τρίτη (05-12-2023)

 

Από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.

 

Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες.

 

Την Τετάρτη (06-12-2023)

 

Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια τις πρωινές ώρες.

 

Στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη έως το απόγευμα.

 

Από το πρωί και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαγκαδά, πραγματοποιεί διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους του έτους 2023, για τον μήνα Δεκέμβριο.

 

Αναλυτικά:

 

  • 4/12/2023 έως 8/12/2023 στη Δ.Ε. Λαγκαδά
  • 7/12/2023 στις Δ.Ε. Σοχού, Λαχανά, Καλλινδοίων και Κορώνειας

 

Η ενημέρωση των ωφελούμενων για την ημέρα και ώρα της διανομής ανά Δ.Ε. θα γίνει τηλεφωνικά , με σκοπό την καλύτερη οργάνωση της δράσης και τη διευκόλυνση των πολιτών.

 

Κατά τη διανομή των προϊόντων θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία της υγείας, τόσο των εργαζόμενων όσο και των ωφελούμενων.

Η Διεύθυνση Πολεοδομίας Λαγκαδά με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι από τις 26-05-2023, (ημερομηνία παραλαβής των στοιχείων του αρχείου των πράξεων εφαρμογής του Δήμου Λαγκαδά από τον Δήμο Θεσσαλονίκης), ο Δήμος Λαγκαδά ασκεί τις πολεοδομικές αρμοδιότητες έγκρισης και τροποποίησης πολεοδομικών μελετών και είναι πλέον δικαιούχος του επιπλέον ποσοστού 35% της εισφοράς ΚΗ’ ψηφίσματος που καταβάλλεται σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 34 του Ν. 1337/1983 (ΦΕΚ 33/Α’).

 

Επομένως ενόψει έκδοσης οικοδομικής άδειας το ποσοστό της εισφοράς ΚΗ’ ψηφίσματος υπέρ Δήμου, ορίζεται πλέον στο 75% αντί του 40% που ορίζεται σήμερα.

 

Εδώ διαβάστε το σχετικό έγγραφο.

Συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη είχε στην Αθήνα η νεοεκλεγμένη δήμαρχος Λαγκαδά, Νίκη Ανδρεάδου, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να δρομολογήσει εξελίξεις σε ζητήματα στα οποία είναι απαραίτητο να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις, με την έναρξη της νέας θητείας της για τα επόμενα πέντε χρόνια στη διοίκηση του δήμου Λαγκαδά.

 

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, κορυφαία προτεραιότητά της είναι τα προβλήματα που δεν έχουν λυθεί ακόμα με τα σχολεία της περιοχής και με τις υποδομές που είναι ελλειμματικές. Γι' αυτό και οι πρώτες συναντήσεις που επιδίωξε να έχει η νέα δήμαρχος ήταν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

Η κ. Ανδρεάδου συναντήθηκε με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο, στον οποίο έθεσε το πρόβλημα των ελλειμματικών υποδομών του δήμου Λαγκαδά και τον κάλεσε να συνδράμει προκειμένου να υπάρξει κυβερνητική αρωγή και πρόβλεψη για την ένταξη και χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων τα οποία θα δώσουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και της λειτουργίας του δήμου.

 

Στη συνέχεια, η κ. Ανδρεάδου συναντήθηκε με τους καθ' ύλην αρμόδιους για το μείζον πρόβλημα των σχολείων του Λαγκαδά, τον διευθύνοντα σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών Αθανάσιο Γιάνναρη, και τον γενικό διευθυντή στρατηγικού σχεδιασμού και έργων ΣΔΙΤ Θεόδωρο Κυριαζόπουλο.

 

Από τους δύο η νέα δήμαρχος Λαγκαδά ενημερώθηκε για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι προετοιμασίες για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά και ζήτησε την επίσπευση των ενεργειών που απαιτούνται από την πλευρά τους, δηλώνοντας, για μία ακόμη φορά, την ετοιμότητα από πλευράς δήμου Λαγκαδά για τις εργασίες διαμόρφωσης του οικοπέδου στο οποίο θα ανεγερθεί το νέο σχολείο, υποχρέωση την οποία αναλαμβάνει να λύσει άμεσα η νέα δημοτική αρχή.

 

Αξιοποιώντας την ευκαιρία της συνάντησής της με τους κ.κ. Κυριαζόπουλο και Γιάνναρη, η κ. Ανδρεάδου έθεσε, επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ζήτημα του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά και την αναγκαιότητα εύρεσης λύσεων, ώστε να υπάρξουν, επιτέλους, οι στοιχειώδεις δυνατότητες για εκπαιδευτικούς και μαθητές, που έχουν ταλαιπωρηθεί αφάνταστα τα δύο τελευταία χρόνια, κάνοντας μαθήματα σε κοντέινερς, kibo, ή πηγαίνοντας από το Λαγκαδά στο Κολχικό για να βρουν στέγη.

 

Η νέα δήμαρχος Λαγκαδά ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών της στην Αθήνα, με τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο, στον οποίο έθεσε θέματα λειτουργίας των Κέντρων Υγείας που βρίσκονται στα όρια του δήμου Λαγκαδά.

 

Η κ. Ανδρεάδου συζήτησε, επίσης, με τον κ. Βαρτζόπουλο την προοπτική ίδρυσης δομών ψυχικής υγείας και ζήτησε από τον υφυπουργό ο δήμος Λαγκαδά να είναι μία από τις περιοχές που θα επιλεγούν για να φιλοξενήσουν αυτές τις δομές.

 

Όπως τόνισε η κ. Ανδρεάδου, «στόχος μας αυτό το διάστημα είναι να δρομολογήσουμε τα ζητήματα προτεραιότητας για την πενταετία που έχουμε μπροστά μας στη διοίκηση του δήμου Λαγκαδά. Οι συναντήσεις εργασίας με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, τους εκπροσώπους θεσμών, αρχών και φορέων θα συνεχιστούν, ώστε από την πρώτη μέρα του νέου έτους να αρχίσουμε μια εποικοδομητική θητεία και να δώσουμε λύσεις σε ζητήματα που ταλαιπωρούν τους συμπολίτες μας επί πολλά χρόνια. Το κλειδί είναι η καλή συνεργασία με όλους και η διοίκηση του δήμου Λαγκαδά έχει την ετοιμότητα και τη βούληση να μην αφήσει ούτε μια μέρα να πάει χαμένη».

 

voria.gr

Δείτε παρακάτω τις διανυκτερεύσεις-εφημερίες φαρμακείων στο Λαγκαδά για τον Δεκέμβριο 2023, όπως τα δημοσίευσε η Δήμητρα Μιχαήλ:

8

Η πλήρης ετοιμότητα του Δήμου Λαγκαδά και των εμπλεκομένων φορέων εφόσον χρειαστεί αποχιονισμός κατά τη διάρκεια του χειμώνα ήταν το αντικείμενο συζήτησης κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας κ. Πέτρου Δοϊρανλή.

 

Όπως επισήμανε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα, εν προκειμένω σε περίπτωση χιονόπτωσης ή παγετού, ειδικά στις Δημοτικές Ενότητες του ορεινού όγκου του Δήμου Λαγκαδά.

 

Κατά τη συνεδρίαση τονίστηκε πως έχει γίνει ήδη η προμήθεια 400 τόνων χύμα αλατιού και 15 τόνων σε σακιά που θα προστεθούν στο περυσινό απόθεμα ώστε να εξασφαλιστεί ο γρήγορος αποχιονισμός και να κρατηθεί ανοιχτό το επαρχιακό οδικό δίκτυο που συνδέει τις ορεινές κοινότητες.

 

Παράλληλα σε πλήρη ετοιμότητα είναι δύο γκρέιντερ, ένας εκσκαφέας και δύο φορτωτές ώστε να συμβάλλουν στο άνοιγμα οδικών τμημάτων από ποσότητες χιονιού ή πάγου.

 

Ακόμα οι εκπρόσωποι της πυροσβεστικής και του στρατού ζήτησαν να υπάρχει πλήρης καταγραφή των κτηνοτροφικών μονάδων, των ιρλανδικών διαβάσεων και των ιδιαίτερων τοπωνυμίων, ώστε η επέμβαση για διασώσεις και απεγκλωβισμούς εάν και εφόσον χρειαστεί να είναι άμεση.

 

Τέλος ζητήθηκε η συνεργασία των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, ώστε κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων να υπάρχει στοχευμένη επέμβαση των συνεργείων αποχιονισμού.

Συνεργείο δίωξης αγριόχοιρου θα πραγματοποιήσει θήρα αγριόχοιρων και υβριδίων αυτού στις 29 Νοεμβρίου και 2 και 3 Δεκεμβρίου 2023 στην περιοχή του Δήμου Λαγκαδά με έγκριση του Δασαρχείου Λαγκαδά και την ενεργοποίηση του άρθρου 269 του Δασικού Κώδικα ομάδας κυνηγών αγριόχοιρου και υβριδίων αυτού για την κατά παρέκκλιση θήρα των συγκεκριμένων ζώων.

 

Η ενεργοποίηση της έγκρισης έγινε μετά από σχετικό αίτημα των ενδιαφερόμενων στο Δασαρχείο Λαγκαδά στο πλαίσιο του «Σχεδίου Μείωσης Αγριοχοίρων».

 

Οι αιτούντες θα πρέπει να φέρουν την έγκριση καθ΄όλη τη διάρκεια του κυνηγιού, στη συγκεκριμένη περιοχή στην προκαθορισμένη μέρα και ώρα.

 

Παράλληλα οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να κοινοποιήσουν έντυπο στην αρμόδια δασική αρχή με την κάρπωση αγριοχοίρων και των υβριδίων τους στη συγκεκριμένη κυνηγετική έξοδο.


Η περιοχή της κυνηγετικής εξόδου είναι:


Τετάρτη 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - Σάββατο 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και Κυριακή 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, στην περιοχή "ΚΑΖ Κλαδερή" από την ομάδα του ΚΑΡΑΠΑΣΧΑΛΗ Γεωργίου (Κ/Σ Σοχού).

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λοφίσκου & το Τοπικό συμβούλιο σας καλούν το Σάββατο 09 Δεκεμβρίου στην πλατεία του χωριού, για την Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

 

Ώρα προσέλευσης 18:00 μ.μ.

 

Η φωταγώγηση θα γίνει με Μουσική ,Εδέσματα , Κρασί Χορό –τραγούδι & παιχνίδι για τα μικρά παιδιά με τα Ξωτικά μας.

 

΄΄ ενωμένοι για την διατήρηση των πολιτιστικών μας παραδόσεων ΄΄

 

1

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καβαλαρίου σας καλεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στην άνω πλατεία του χωριού, για την Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

 

Ώρα προσέλευσης 18:00 μ.μ.

 

Η φωταγώγηση θα γίνει με Μουσική , Χορό –τραγούδι, ανιματέρ & face painting για τα μικρά παιδιά.

2

 

 

Σελίδα 1 από 231

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas