Την κήρυξη του Δήμου Λαγκαδά σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης λόγω έντονων καιρικών φαινομένων ζητά ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης.

Κατεπείγουσες διαδικασίες για την κήρυξη του Δήμου Λαγκαδά σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας εκκίνησε από χθες Παρασκευή 03-04-2020 ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης για την αποκατάσταση των συνεπειών που προκλήθηκαν στη Δημοτική Ενότητα Κορώνειας λόγω έντονων βροχοπτώσεων (πλημμυρικών φαινομένων).

Σημειώνεται πως από την έντονη κακοκαιρία κατά τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 02-04-2020 σημειώθηκε σοβαρή καθίζηση του οδοστρώματος στο 5ο χλμ. της Κοινοτικής Οδού Βασιλουδίου-Αρδαμερίου (περίπου 1χλμ πριν το Αρδαμέρι) συνολικού πλάτους 4 μέτρων και μήκους περίπου 35 μέτρων. Η ανωτέρα θέση είναι η μοναδική οδός που συνδέει το Αρδαμέρι με το οδικό δίκτυο του Δήμου Λαγκαδά και η μοναδική συνδετήρια κοινοτική οδός μεταξύ των δύο οικισμών, Βασιλουδίου και Αρδαμερίου.

Για τους παραπάνω λόγους και για την κατεπείγουσα αποκατάσταση του προβλήματος ο κ. Ταχματζίδης απέστειλε έγγραφο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ζητώντας την κήρυξη του Δήμου Λαγκαδά σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Συνεργασία Δήμου Λαγκαδά με το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την προσφορά βοήθειας σε παιδιά και τις οικογένειές τους.

Σε άμεση συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Λαγκαδά με στόχο να προσφέρουν από κοινού ανακούφιση στις οικογένειες που χρήζουν στήριξης για τα παιδιά τους.

Για την εξυπηρέτηση τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στην Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και στην τηλεφωνική γραμμή του τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Λαγκαδά 2394020802.

Η συνεχής προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας και η υποχρεωτική, παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι, μπορεί να επηρεάσουν ψυχολογικά τους πολίτες που καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση.
Για τον σκοπό αυτό, ο δήμος Βόλβης, ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο, λειτουργεί ειδική τηλεφωνική γραμμή, όπου ειδικευμένοι ψυχολόγοι δίνουν τις συμβουλές τους.
Πρόκειται για την Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης του Δήμου Βόλβης, στο τηλ.: 2397330133, από τις 10.00 – 14.00,παρέχοντας υποστήριξη για θέματα που αφορούν στον κορονοϊό, την κατάθλιψη, κ.ά.

Ο Δήμος Βόλβης και ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης & Παιδείας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακόινωση, θα εξακολουθούν να προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες σε όλους τους δημότες του, ευρισκόμενος δίπλα τους με κάθε τρόπο.

Κατ' οίκον η διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαγκαδά.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι η διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο στους ωφελούμενους του Ά εξαμήνου θα πραγματοποιηθεί κατ' οίκον και θα ξεκινήσει την Τρίτη 7/4/2020.

Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 23940 25517

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 13:12

Επίθεση από αγέλη σκύλων στα Λαγυνά

Νέα επίθεση αγέλης αδέσποτων σκύλων στο Δήμο Λαγκαδά. Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου των Λαγυνών προχθες το μεσημέρι μπροστά στη στάση του ΟΑΣΘ στο εκκλησάκι του Αγίου Ραφαήλ μια διερχόμενη κυρία δέχθηκε επίθεση από τρεις αδέσποτους σκύλους. Την κυρία έσωσε τελικά ένας περαστικός που κατέβηκε από το αμάξι του και βοήθησε. Το θύμα τηλεφώνησε στο Δήμο Λαγκαδά όπου οι υπάλληλοι της απάντησαν πως κατανοούν το πρόβλημα όμως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.


Μετά τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού τα φαινόμενα επίθεσης αδέσποτων ζώων σε περαστικούς έχουν πολλάπλασιαστεί σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης ενώ αρμόδιος για να χειριστεί το θέμα είναι ο Δήμος. Κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα γρήγορα αναφέρει η παθούσα, ήδη σε γειτονικό δήμο προ ημερών υπήρξε η πρώτη ανθρώπινη απώλεια.

Συνέντευξη του Δημάρχου Λαγκαδά Ιωάννη Ταχματζίδη στον Flash 99,4 και στην εκπομπή "Απλά Επικίνδυνοι"" για το θέμα της καύσης των απορριμμάτων από την τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ»

Ομαλά πραγματοποιείται, αυτήν την ώρα, η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο του Δήμου Λαγκαδά, μετά την έντονη χιονόπτωση που σημειώθηκε από νωρίς τα ξημερώματα.

Οι κεντρικοί δρόμοι είναι ανοικτοί, όπως και το ορεινό επαρχιακό δίκτυο.

Για την αποκατάσταση των προβλημάτων στην κυκλοφορία των ΙΧ επιχείρησαν από νωρίς το πρωί εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Λαγκαδά. Ειδικότερα, επιχείρηση αποχιονισμού των δρόμων και ρίψη αλατιού έγινε στις Δημοτικές Ενότητες Καλλινδοίων, Βερτίσκου, Λαχανά και Κορώνειας και σε τμήματα του ορεινού δικτύου Ζαγκλιβερίου - Πετροκέρασων - Βερτίσκου.

Στις περιοχές όπου σημειώθηκαν τα εντονότερα προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης, βρέθηκε από το πρωί ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Προκοπίδη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Στέλιο Μπρατάνη, ο οποίος και συντόνισε την επιχείρηση αποχιονισμού των δρόμων.

Δείτε παρακάτω τις διημερεύσεις διανυκτερευσεις των φαρμακείων στον Λαγκαδα για τον Απρίλιο 2020 όπως τις ανάρτησε το φαρμακείο της Δήμητρας Μιχαήλ

 

Ο ΧΥΤΑ στην Μαυροράχη και όλοι ξέρουμε πως λειτουργεί και τι μόλυνση έχει προκαλέσει εδώ και 12 χρόνια, σ΄όλη την λεκάνη του Λαγκαδά μέχρι την λίμνη Κορώνεια.
Ο ΣΜΑ στην Ευκαρπία δίπλα στο ΤΙΤΑΝ.

Άδεια καύσης απορριμμάτων srf-rdf στο ΤΙΤΑΝ.

Και η φαραωνική μονάδα επεξεργασία απορριμμάτων –ΜΕΑ- 300.000 τόνων/έτος ( μεγαλύτερη στην Ελλάδα), με επικρατέστερη θέση στην Δημοτική ενότητα Ασσήρου του Δήμου Λαγκαδά και συγκεκριμένα σε περιοχή δίπλα στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης ή στο χωριό Εξαμίλι.

Το αν θα γίνει, θα φανεί από την στάση των δημοτών, κυρίως των Δ. ενοτήτων Λαγκαδά και Ασσήρου που θα πληγούν περισσότερο από την λειτουργία αυτής την μονάδας, η οποια θα ρυπαίνει επιπλέον την ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα απο τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, καθώς δεν υφίστανται δίοδοι εξαερισμού της περιοχής προς την θάλασσα με αποτέλεσμα να εκλωβίζονται οι αέριοι ρύποι στην λεκάνη του Λαγκαδά. Και φυσικά από την στάση της διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά.

Και ας μην ξεχνάμε ότι σ΄αυτήν τη φαραωνική μονάδα, που θα την λειτουργεί ιδιώτης, δίνεται η δυνατότητα να κατασκευαστεί και ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΥΣΗΣ, των δικών μας αλλά και εισαγόμενων απορριμμάτων.

Γιατί να τα πάρει το ΤΙΤΑΝ και να καίει όλο το προϊόν ; Ελεύθερη οικονομία έχουμε.
Θα καίγονται δίπλα στην μονάδα, κοντά στα σπίτια μας.

Προς το Προεδρείο της Βουλής
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Οι Βουλευτές Δελής Γιάννης και Στολτίδης Λεωνίδας

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή των Δημάρχων Λαγκαδά, Παύλου Μελά και Ωραιοκάστρου με την οποία ζητείται από το υπουργείο να μην παραχωρηθεί άδεια στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ ΑΕ για καύση απορριμμάτων RDF-SRF και εναλλακτικών καυσίμων.

Αθήνα 30/3/2020

Οι καταθέτοντες βουλευτές

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΑ

Κυρίες, Κύριοι βουλευτές,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για τις πληροφορίες που περιήλθαν στην αντίληψή μας ότι επίκειται από μέρους του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η έγκριση τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων αναφορικά με τη λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου ‘ΤΙΤΑΝ’ κατά τρόπο που να επιτρέπει στη μονάδα της Θεσσαλονίκης να προχωρά σε καύση υπολειμμάτων ανακύκλωσης.
Τυχόν λήψη μιας τέτοιας απόφασης θεωρούμε ότι θα ήταν πέρα ως πέρα αδόκιμη ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία κατά την οποία η χώρα ολόκληρη και οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται σε καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας, προσπαθώντας να προστατέψουν τα πιο ευάλωτα μέλη τους από την πανδημία του κορωνοϊού.
Οι διαδικασίες, εξάλλου, προωθούνται ερήμην των δημοτικών αρχών και των τοπικών κοινωνιών της δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς δεν έχει προηγηθεί απολύτως καμία διαδικασία διαβούλευσης.
Θα θέλαμε, μάλιστα, να σας κάνουμε γνωστό ότι από την πρώτη στιγμή που άρχισε να διαφαίνεται η πιθανότητα να κινηθούν διαδικασίες, ώστε να δοθεί μια τέτοιου τύπου αδειοδότηση στον Τιτάνα, τον Οκτώβριο του 2019, τα δημοτικά συμβούλια Παύλου Μελά και Ωραιοκάστρου αντέδρασαν με σχετικά ψηφίσματά τους, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους σε κάθε ενδεχόμενο καύσης απορριμμάτων RDF-SRF στην τσιμεντοβιομηχανία.
Δεδομένης της προφανούς κρισιμότητας και σημασίας του θέματος, σας καλούμε από τη θέση που κατέχετε να αναλάβετε πρωτοβουλίες, ώστε μια τέτοια απόφαση περί αδειοδότησης του Τιτάνα για την καύση υπολειμμάτων ανακύκλωσης να σταματήσει εν τη γενέσει της.
Πρόκειται για ένα καθολικό αίτημα της κοινωνίας την οποία εκπροσωπείτε και σας ζητούμε να το στηρίξετε μέσα από τη θεσμική σας ιδιότητα.

Τελούμε εν αναμονή των δικών σας ενεργειών.

Με τιμή

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ
Δήμαρχος Λαγκαδά

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΜΟΥΡΤΖΙΔΗΣ
Δήμαρχος Παύλου Μελά

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
Δήμαρχος Ωραιοκάστρου

Σελίδα 1 από 102

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas