Πολλές αντιδράσεις έφερε η προκήρυξη που αφορούσε την πρόσληψη 25 ατόμων με ταχύτατες διαδικασίες για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού διάδοσής του.

Πολίτες αναφέρουν μέσω facebook πως η προκήρυξη έγινε χωρίς βαθμολογούμενα προσόντα, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους ίδιους, να μην υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος και με ποιον τρόπο προσελήφθη.

-9U2aS.jpg
1-zwZf6.jpg

Πηγή: metrosport.gr, lagadas.net

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» έχουμε εκφράσει Δημόσια και σε Δημοτικά Συμβούλια την πάγια θέση μας για την Κατάργηση όλων των Διοδίων.
Η θέση μας αυτή στηρίζεται κατ’ αρχήν στο γεγονός ότι η λαϊκή οικογένεια έχει χρυσοπληρώσει τους δρόμους της χώρας. Τη μια φορά με τη φορολόγηση, η οποία καταλήγει στις τσέπες των κατασκευαστικών ομίλων ως επιδοτήσεις (είτε κρατικές είτε ευρωενωσιακές). Την άλλη φορά με το δανεισμό των ομίλων που γίνεται με εγγύηση του δημοσίου (δηλαδή με χρήματα του ελληνικού λαού). Την επόμενη με την τοποθέτηση των διοδίων, ενός «χαρατσιού» που το καρπώνονται οι ανάδοχοι όμιλοι ακόμα και πριν παραδώσουν το έργο, καθώς και άλλων επιβαρύνσεων, όπως του ειδικού φόρου κατανάλωησς στα καύσιμα, των τελών κυκλοφορίας κ.ά. Ενώ, δεν είναι λίγες οι φορές που οι μεγαλοκατασκευαστές εκβιάζουν με τις προθεσμίες παράδοσης του έργου και ζητούν κι άλλα από το κράτος.
Επιπλέον, οι ανάδοχοι των εθνικών οδών αποδεικνύονται «κατώτεροι των περιστάσεων» όταν πρόκειται να αναλάβουν τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες τους, όπως έγινε πριν λίγες μέρες με το κλείσιμο της Εθνικής Οδού λόγω της χιονόπτωσης στην Αττική.
Στην περιοχή μας, πέρα από τα διόδια του Ωραιοκάστρου που λειτουργούν εδώ και ενάμιση χρόνο, σήμερα κατασκευάζονται και ετοιμάζονται να λειτουργήσουν και τα διόδια του Λαγκαδά, τα οποία – εκτός των άλλων – θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους και τους εργαζόμενους του Λαγκαδά, του Ωραιοκάστρου, της Μυγδονίας και άλλων περιοχών, οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά από και προς τις δουλειές τους.
Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες, γιατί υλοποιεί κατά γράμμα τόσο τις κατευθύνσεις της ΕΕ με τις οποίες συμφωνεί απόλυτα, όσο και τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όχι μόνο διατήρησε τους υπάρχοντες σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα αλλά τους επέκτεινε κιόλας.
Εκτιμάμε ότι χρειάζεται να επισημάνουμε ακόμα και το εξής. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής μας δεν πρέπει να υιοθετήσουν θέσεις του τύπου «να μεταφερθούν σε άλλο σημείο τα διόδια» ή «να μην πληρώνει τα διόδια μόνο μια μερίδα των κατοίκων» ή «να φτιαχτεί κι άλλη δίοδος και ας υπάρχουν τα διόδια» κ.ά. Όλες αυτές οι θέσεις είναι απέναντι από τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού και ουσιαστικά αποδέχονται οι οδικές αρτηρίες, η περιουσία του λαού, να βρίσκεται στα χέρια κάποιων επιχειρηματικών ομίλων.
Το αίτημα που αγκαλιάζει όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και βιοπαλαιστές αγρότες, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, είναι να κατασκευαστούν σύγχρονοι, ασφαλείς δρόμοι στην περιοχή μας, με προστασία του περιβάλλοντος και χωρίς διόδια, με ευθύνη του κράτους. Αυτό είναι το αίτημα που χρειάζεται σήμερα να υιοθετήσουν τόσο τα Δημοτικά Συμβούλια Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου, να διεκδικήσουν τα Σωματεία και οι Φορείς της περιοχής μας.
Να μην λειτουργήσουν τα Διόδια του Λαγκαδά.
Κατάργηση όλων των Διοδίων.
Κατασκευή σύγχρονων, ασφαλών δρόμων και συντήρηση του υφιστάμενου οδικού δικτύου της περιοχής με ευθύνη του κράτους.

27/2/2021

Στις φυλακές επέστρεψαν δύο ομογενείς μετά την καταδίκη τους σε ποινές κάθειρξης (15 και 19 ετών αντίστοιχα), για ληστείες που διέπραξαν στη Θεσσαλονίκη. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τους έκρινε ένοχους, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Οπλισμένοι άλλοτε με καλάζνικοφ κι άλλοτε με πιστόλια και λοστό, οι δύο άνδρες, 39 και 45 ετών, κατηγορούνται ότι το διάστημα από τον Ιούνιο του 2019 έως τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους λήστεψαν υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Λαγκαδά και μία εταιρεία ανακύκλωσης έξω από τη Θεσσαλονίκη, ενώ αποπειράθηκαν να ληστέψουν επιχείρηση εμπορίας προϊόντων καπνού και ζαχαρωδών στο Ωραιόκαστρο, όπου όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη που ενεργοποίησε το «μπουτόν» πανικού.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, από τα ΕΛΤΑ άρπαξαν 3000 ευρώ, όπως επίσης 600 ευρώ και τέσσερα δαχτυλίδια από υπαλλήλους του υποκαταστήματος, ενώ από την εταιρεία στο Ωραιόκαστρο ένα τσαντάκι το οποίο περιείχε 13.000 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή ένας εκ των κατηγορουμένων, αντιλαμβανόμενος την παρουσία υπαλλήλου που κινούταν προς το μέρος του κρατώντας ένα φτυάρι, τον σημάδεψε με πιστόλι και τον πυροβόλησε μία φορά, χωρίς όμως να τον πετύχει.

Χαρακτηριστικό της εις βάρος τους αποδιδόμενης δράσης ήταν ότι φορούσαν αποκριάτικες μάσκες (μάσκα του «παππού»), ενώ χρησιμοποιούσαν κλεμμένα οχήματα τα οποία εγκατέλειπαν, όταν απομακρύνονταν από τα σημεία τέλεσης των πράξεών τους.

Την παραμονή των Χριστουγέννων του 2019, αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατόπιν έρευνας που προηγήθηκε, τους εντόπισαν στη Σταυρούπολη όπου περικύκλωσαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν. Επιχειρώντας μάταια να αποφύγουν τη σύλληψη τους, προέβαλαν σθεναρή αντίσταση, χτυπώντας, κατά το κατηγορητήριο, με λακτίσματα τους αστυνομικούς.

Οι ίδιοι, απολογούμενοι στο δικαστήριο, αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή στις εις βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις.
ant1news.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ με ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19
και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του.

Επισυνάπτουμε
-την ανακοίνωση της ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ με ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του
-την ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Καλείστε να προσέλθετε στην 5η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά (άρθρο 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν. 4555/2018 και ισχύει), που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη στην πλατφόρμα e:Presence, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. ΔΙΑΔΠ/Α/7841/2005 (ΦΕΚ 539/τ. Β΄/21-04-2005) Κοινή Υπουργική Απόφαση «Συνεδρίαση συλλογικών οργάνων με Τηλεδιάσκεψη», όπως αντικαταστάθηκε από την υπ’ αριθμ. 429/2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ 850/τ. Β΄/13-03-2020), την 26η του μηνός Φεβρουαρίου έτους 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

-Ψήφισμα για το υπό εκπόνηση νομοσχέδιο που αφορά τη σύσταση της Ανώνυμης Εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος (Ι.Π.Ε.)».
-Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου «Συντήρηση οδικού δικτύου-κρασπέδων-πλακοστρώσεων Δ.Ε. Καλινδοίων και Κορώνειας, Δήμου Λαγκαδά για το έτος 2017» (Αριθμ. Μελ. 13/2016, Αριθμ. έργου 7/2017).
-Έγκριση του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης οικονομικά αδύνατων κατοίκων του Δήμου Λαγκαδά για το έτος 2021.
-Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 167/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ως προς το 5ο σκέλος του διατακτικού της.
-Έγκριση της υπ’ αριθμ. 11/2021 απόφασης της Επιχείρησης Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά (Ε.Ε.Ι.Π.Λ.), Μονοπρόσωπη Α.Ε.
-Καταστροφή δημοτικών αντικειμένων που δεν έχουν καμία αξία.
-Αντικατάσταση τακτικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λαγκαδά (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.), λόγω παραίτησης.
-Συμμετοχή του Δήμου Λαγκαδά μέσω της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στη διαδημοτική επετειακή δράση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.
-Γνωστοποίηση και ενημέρωση του κοινού επί του περιεχομένου του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο «Τροποποίηση των Περιβαλλοντικών Όρων πτηνοτροφικής μονάδας ορνίθων πάχυνσης», που είναι εγκατεστημένη στα υπ’ αριθ. 2294, 2296, 2317 και 2318 αγροτεμάχια αγροκτήματος Λαγκαδά της Δ.Ε. Λαγκαδά του Δήμου Λαγκαδά, Π.Ε. Θεσσαλονίκης.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΛΟΥΡΔΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Ο Δήμος Λαγκαδά σε συνεργασία με την Κοινότητα Σοχού πραγματοποιούν, στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και της προστασίας της υγείας των δημοτών, δωρεάν μαζικούς ελέγχους Ταχείας Ανίχνευσης Αντιγόνου (Rapid Test) Covid-19, Μέσα Από Το Αυτοκίνητο (Drive Through). Τα test θα διενεργηθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου από τις 10:00 πμ. έως τις 3:00 μμ. στην πλατεία του Σοχού.
Για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, οι δημότες που επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο θα πρέπει:
• Να έχουν μαζί τους το Δελτίο Ταυτότητας
• Να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους.
• Να γνωρίζουν τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο επιθυμούν να αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.
Για τη μετακίνηση στέλνετε τον αριθμό 1 στο 13033
(1, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας).

To Νηπιαγωγείο της Όσσας, από ένα μικρό χωριό, στην κορυφή της Ευρώπης.

Κέρδισε το 1ο Βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό eTwinning με το Περιβαλλοντικό έργο του "eTreeHuggers". Διακρίθηκε ανάμεσα σε 870 συμμετοχές!!!
Θερμά Συγχαρητήρια!!!
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΔΩ

Προκαλεί θυμηδία το γεγονός ότι η κυρία Ανδρεάδου ανακάλυψε εσχάτως στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι υπάρχει σε εξέλιξη αποχετευτικό έργο στο Ζαγκλιβέρι.

Γιατί τα προηγούμενα πέντε χρόνια που κατείχε υπεύθυνη θέση στη διοίκηση, δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο, του οποίου την ύπαρξη μάλλον αγνοούσε παντελώς. Σε διαφορετική περίπτωση θα γνώριζε ότι η μελέτη είχε ουσιώδη προβλήματα στην εφαρμογή της από τη γέννηση της, κάτι που γνωρίζουν καλά οι κάτοικοι του Ζαγκλιβερίου και η τότε διοίκηση του Δήμου.

Στις 13/12/2017 υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου με την ανάδοχο εταιρία, που νομοτελειακά θα είχε τη συγκεκριμένη κατάληξη, δηλαδή τη λύση της σύμβασης (κάτι που επιβεβαίωσαν τόσο υπηρεσιακοί παράγοντες, όσο και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ζαγκλιβερίου κ. Κοπαρανίδης Νίκος στο Δημοτικό Συμβούλιο), καθώς έπρεπε, σύμφωνα με έγγραφη υπόδειξη της τεχνικής υπηρεσίας, να γίνει πράξη εφαρμογής του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ή Τροποποιητική Μελέτη.

Τι δεν κατάλαβε η κυρία Ανδρεάδου;

Καλά είναι τα αντιπολιτευτικά δάκρυα, αλλά αν είχε ανησυχήσει όταν έπρεπε, πιθανόν να είχαν αποφευχθεί αρκετά προβλήματα.

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε και βλέποντας τα αδιέξοδα της μελέτης, έδειξε το έντονο ενδιαφέρον της προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο, κοινοποίησε χρονολόγιο των ενεργειών της σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και προχώρησε στην ανάθεση Τροποποιητικής Μελέτης, προκειμένου το έργο να μπορέσει να ολοκληρωθεί.

Παραλείψεις προηγούμενων χρόνων κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε εμείς, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι κάτοικοι του Ζαγκλιβερίου και πολύ περισσότερο ο Πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Κοπαρανίδης, του οποίου η συμβολή για την εξεύρεση λύσης ήταν καθοριστική.

Το έργο δεν χάνεται, κυρία Ανδρεάδου, μπορείτε να είστε ήσυχη γι’ αυτό, γιατί εμείς λειτουργούμε με ευθύνη και μεθοδικότητα.

Το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζετε τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών το εκφράσατε άλλωστε και για το ζήτημα των Λουτρών Λαγκαδά.

Ενώ σύσσωμος ο Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, δηλαδή και οι εξήντα Δήμαρχοι στους Δήμους των οποίων υπάρχουν ιαματικές πηγές, εναντιώθηκε στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού με το οποίο υφαρπάζονται οι Ιαματικές Πηγές και δημοτικές εκτάσεις από τους Δήμους, εσείς δηλώσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο ,ελαφρά τη καρδία, « ε, δεν έγινε και τίποτα αν τα πάρει το Κράτος», παραβλέποντας ότι με τον τρόπο αυτό βλάπτονται συμφέροντα του Δήμου (έσοδα για το Δήμο, επισκεψιμότητα, τοπική ανάπτυξη, θέσεις εργασίας).

Όχι άλλα δάκρυα , κυρία Ανδρεάδου…

Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας : Καταγγέλλουμε την Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που αρνείται την σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβούλιου παραβιάζοντας κατάφωρα τον κανονισμό λειτουργίας του!

Συγκεκριμένα, με βάση τον κανονισμό λειτουργίας (άρθρο 9 παρ. 3) του Περιφερειακού Συμβουλίου, 24 περιφερειακοί σύμβουλοι, (δηλ. το ένα τρίτο τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου), με γραπτή αίτηση τους, στις 11/2, ζήτησαν την σύγκληση του για συζητηθούν τα εξής δύο σημαντικά θέματα:
1. Χωροθέτηση και λειτουργία της ΜΕΑ Δυτικού Τομέα στο Δήμο Λαγκαδά
2. Εγκατάσταση και λειτουργία δύο Μονάδων Αποτέφρωσης Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων στην ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου –ERMONASSA και POLYGREEN, στο Δήμο Δέλτα.
Πρόκειται για επιχειρήσεις, των οποίων η συγκεκριμένη χωροθέτηση και λειτουργία θα επιφέρει αρνητικότατο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των εργαζόμενων σε αυτές τις περιοχές, και για αυτό δικαιολογημένα έχουν ξεσηκώσει την οργή και αγανάκτηση των τοπικών κοινωνιών, και όχι μόνο, ενώ ομόφωνα τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Λαγκαδά και Δέλτα έχουν τοποθετηθεί αρνητικά!
Χθες, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, με διάφορα προσχήματα, δημοσιοποίησε την άρνηση του να το συγκαλέσει, αναλαμβάνοντας και προσωπικά την πλήρη ευθύνη της κατάφωρης παραβίασης του κανονισμού λειτουργίας του ΠΣ, δίνοντας «άλλοθι» στην διοίκηση Τζιτζικώστα στην ΠΚΜ που αρνείται να συζητηθούν τα προαναφερόμενα σοβαρά θέματα.
Αυτή η κίνηση έρχεται σε συνέχεια της θετικής γνωμοδότησης από την πλευρά της Διοίκησης για τη χωροθέτηση και λειτουργία της ΜΕΑ Λαγκαδά, όπως αυτή εκφράστηκε στην Επιτροπή Ανάπτυξης της ΠΚΜ. Επιπρόσθετα, η αρνητική γνωμοδότηση από την πλευρά της Διοίκησης στο θέμα της Polygreen κατά τη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής τεκμηριώθηκε, αποκλειστικά και μόνο, με την απουσία επικαιροποιήσης των επιτρεπόμενων χρήσεων στη ΒΙΠΕ Σίνδου, γεγονός που αφήνει ανοιχτές «πόρτες και παράθυρα» έτσι ώστε σε επόμενη φάση να λειτουργήσουν οι μονάδες καύσης επικίνδυνων αποβλήτων εκεί!
Είναι γνωστό πως τόσο οι ΜΕΑ, όσο και οι Μονάδες Αποτέφρωσης Επικίνδυνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων είναι συστατικά στοιχεία του Εθνικού και του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ και ΠΕΣΔΑ), που νομοθετήθηκαν από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επικαιροποιούνται από τη ΝΔ, ενσωματώνουν οδηγίες της ΕΕ και υιοθετήθηκαν από τη διοίκηση Τζιτζικώστα της ΠΚΜ.
Να σημειωθεί ότι:
• Ο προσανατολισμός των ΕΣΔΑ, ΠΕΣΔΑ και η διεθνής εμπειρία δείχνουν, ότι βασικό προϊόν των ΜΕΑ, όπως σχεδιάζονται, θα είναι τα απορριμματογενή καύσιμα (SRF/RDF), για την καρκινογόνα καύση, ως φθηνά «εναλλακτικά» καυσίμα, είτε στα καμίνια των τσιμεντοβιομηχανιών (π.χ ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης), είτε για την απευθείας παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
• Ενώ οι Μονάδες Αποτέφρωσης ΕΑΥΜ συμβάλλουν στην παραγωγή διοξινών και φουρανίων, χημικές ενώσεις που συνδέονται με καρκινογενέσεις, διασπώνται πολύ δύσκολα και γι αυτό μολύνουν συσσωρευτικά το περιβάλλον (ατμόσφαιρα, έδαφος, υπέδαφος, ύδατα) και τους ζωντανούς οργανισμούς, τον άνθρωπο. Γι αυτό και ο ΠΟΥ συνιστά την χωροθέτηση αποτεφρωτών μακριά από κατοικημένες περιοχές, την έρευνα για την επίδραση στην υγεία της χρόνιας έκθεσης σε φουράνια και διοξίνες, τη συσχέτιση και εκτίμηση των κινδύνων για την υγεία με τις μονάδων καύσης, τη σταδιακή εξάλειψη της αποτέφρωσης και την αντικατάστασή της με άλλες τεχνολογίες τελικής διάθεσης υγειονομικών αποβλήτων.

Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά επιβεβαιώθηκαν, δυστυχώς, όλοι οι φόβοι μας για την διάλυση της σύμβασης του έργου "Αποχέτευση Ακάθαρτων Υδάτων Κοινότητας Ζαγκλιβερίου" με υπαιτιότητα του Δήμου.


Στα επίμονα ερωτήματα των συμβούλων της παράταξης μας προς τους αιρετούς της διοίκησης του Δήμου αλλά και προς τους υπαλλήλους, δεν λάβαμε καμία συγκεκριμένη, καμία τεκμηριωμένη απάντηση, παρά μόνο αοριστίες, γενικολογίες και, προς μεγάλη έκπληξή μας, κριτική επειδή αναδείξαμε (?) το θέμα.


Μόνο που δεν μας είπαν ότι έπρεπε να τους συνδράμουμε κιόλας για να... αποσιωπηθεί η ακύρωση ενός έργου με τόσο μεγάλη σημασία για το Ζαγκλιβέρι.
Η παράταξή μας νιώθει την υποχρέωση να ενημερώσει τους κατοίκους του Ζαγκλιβερίου ότι είναι άγνωστο αν και πότε θα ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες για το Αποχετευτικό, άγνωστο πόσα χρόνια θα χρειαστεί να περάσουν για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί - αν θα ολοκληρωθεί ποτέ...


Το χειρότερο, μάλιστα, είναι ότι το έργο της Αποχέτευσης στο Ζαγκλιβέρι αντιμετωπίζεται από ορισμένους στη διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά, όπως το... Μετρό της Θεσσαλονίκης!


Καταλαβαίνουμε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται, αλλά δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα ακούγαμε από αντιδήμαρχο να μας λέει ως επιχείρημα πως "έτσι είναι με τα έργα στην Ελλάδα, δείτε τι γίνεται και με το Μετρό της Θεσσαλονίκης, πόσα χρόνια έχουν περάσει και ακόμη δεν παραδόθηκε..."


Όταν καποιοι από την δημοτική αρχή αντιμετωπίζουν με αυτή την αντίληψη ένα έργο πνοής, όπως είναι το Αποχετευτικό στο Ζαγκλιβέρι, νομίζουμε ότι κάθε επιπλέον δικό μας σχόλιο περιττεύει...

Σελίδα 1 από 123

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas