Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Στο Ζαγκλιβέρι υπερχείλισε το ρέμα που διασχίζει το χωριό, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δεκάδες σπίτια και καταστήματα. Ένα σπίτι γκρεμίστηκε από την ορμή του νερού.

Σύμφωνα με το lagadas.net, ένας 74χρονος ανέβηκε σε οροφή αυτοκινήτου και κατόπιν στον μαντρότοιχο ενός σπιτιού για να σωθεί από τα ορμητικά νερά στο Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης

Υπενθυμίζεται ότι χθες το μεσημέρι χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής προκειμένου τέσσερα άτομα απεγκλωβίστηκαν από τα σπίτια τους. Μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα υπήρξαν και στον Λαγκαδά, ενώ έξω από τα Λαγκαδίκια υπερχείλισε χείμαρρος και «κατάπιε» μια ιρλανδική γέφυρα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λαγκαδίκια – Σχολάρι.

thestival.gr

Το Δήμαρχο, Γιάννη Ταχματζίδη επισκέφθηκε, στο Δημαρχείο Λαγκαδά ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν στελέχη της διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά , καθώς και αιρετοί.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Υπουργός εξήγγειλε τη χρηματοδότηση εκτενών έργων υποδομής στο Δήμο μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός ανακοίνωσε την έγκριση, μέσα στο μήνα Οκτώβριο, της χρηματοδότησης για την αποπεράτωση του Μπιλλείου Πολιτιστικού Κέντρου, έργο προϋπολογισμού 8,5 εκατομμυρίων ευρώ. Μπαίνει, έτσι, επιτέλους σε τροχιά αποπεράτωσης ένα εμβληματικό έργο το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και τριάντα χρόνια, προκειμένου να αποδοθεί σε χρήση των Δημοτών.

Πέραν τούτου, ο κ. Πέτσας εξήγγειλε την περεταίρω αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών του Δήμου, με στόχο την ταχύτατη εξυπηρέτηση των Δημοτών, από τις υπηρεσίες του Δήμου. Η έγκριση του έργου, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύριο, θα πραγματοποιηθεί μέσα στο μήνα Νοέμβριο. Κατόπιν, θα ακολουθήσουν και οι εγκρίσεις των υπόλοιπων υποβολών στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Συζητήθηκε ,επίσης, η έγκριση αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Λαγκαδά, η οποία ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και θα έχει συνολικό κόστος 8 εκατομμύρια ευρώ.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος έθεσε στον κύριο Υπουργό το θέμα της υλοποίησης του κόμβου Λαγκαδά. Πρόκειται, όπως τόνισε « για ένα εμβληματικό έργο, το οποίο θα δώσει άλλη διάσταση και ανάπτυξη στο Δήμο μας και θα επωφεληθούν τόσο οι Δημότες του Δήμου Λαγκαδά όσο και Δημότες όμορων Δήμων του Νομού Σερρών, καθώς θα δοθεί και ώθηση στην ανάπτυξη των Λουτρών».

Επιπροσθέτως, ο Δήμαρχος ανέφερε και το ζήτημα της μεταφοράς της τοποθεσίας της νέας Νοσοκομειακής Ογκολογικής Δομής σε έκταση μεταξύ των Δήμων Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά, τονίζοντας τα πλεονεκτήματα που η επιλογή της θέσης αυτής προσφέρει σε ότι αφορά την ευκολία πρόσβασης όχι μόνο των ασθενών από το Νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Μετά το πέρας της συνάντησης πραγματοποιήθηκε και αυτοψία από τον Υπουργό στο χώρο του Μπίλλειου Πολιτιστικού Πνευματικού Κέντρου.

Με μεθοδικότητα και αίσθημα ευθύνης, η διοίκηση του Δήμου συνεχίζει την πολυδιάστατη συνεργασία με την Πολιτεία, έχοντας ως μόνη επιδίωξη το συμφέρον του Τόπου και του Δημότη.

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 10:27

Δωρεάν rapid test στον Λαγκαδά

Μετά από επικοινωνία του Δήμου Λαγκαδά με τον ΕΟΔΥ, την Τρίτη 19/10/2021 και ώρα από 09:30 π.μ. έως 15:00 μ.μ. , θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στο γραφείο της Κοινότητας Λαγκαδά, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Παπαγεωργίου, παραπλεύρως του Δημαρχείου Λαγκαδά.

Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να υποβληθούν στο τεστ, μπορούν να προσέλθουν έχοντας μαζί τους την ταυτότητά τους, τον ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του προσωπικού τους τηλεφώνου.

Οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς τα ΚΔΑΠ και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Βόλβης θα παραμείνουν κλειστοί.

Κλειστά θα παραμείνουν λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς τα ΚΔΑΠ και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Βόλβης.

«Επειδή το καιρικό σύστημα «Μπάλλος» εκδηλώνει ήδη ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε γειτονικές μας περιοχές, προχωρούμε προληπτικά στο κλείσιμο των σχολικών μονάδων ώστε να μην γίνουν αύριο μετακινήσεις παιδιών, εκπαιδευτικών και γονέων», αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπηρεσίες του δήμου Βόλβης είναι σε ετοιμότητα και σε συνεχή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας.

voria.gr

Ανακοινώνεται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δυο (2) μηνών, συνολικά πέντε (5) α τ ό μ ω ν για την κάλυψη πρόσκαιρων αναγκών καθαριότητας της Διεύθυνσης Καθαριότητας σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Λαγκαδά και συγκεκριμένα τους εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Καθαριότητας

Λαγκαδάς

ΥΕ Εργατών / Εργατριών καθαριότητας

2 μήνες

5 ατόμων

 

ΠΙΝΑΚΑΣ Β: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (ανά κωδικό θέσης)

Κωδικός θέσης

Τίτλος σπουδών και λοιπά απαιτούμενα (τυπικά & τυχόν πρόσθετα) προσόντα

201

ΥΕ Εργατών / Εργατριών καθαριότητας

Δεν απαιτούνται ειδικά τυπικά προσόντα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 παρ. 2 του Ν.2527/97.

 

Α. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

1. Να είναι Έλληνες Πολίτες ή πολίτες χώρας κράτους – μέλους της Ε.Ε.

2. Να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.

3. Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλόλητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των

καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.

4. Να μην έχουν κώλυμα διορισμού.

Πιο συγκεκριμένα:

α) να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία

περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ’ υποτροπή συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

β) να μην είναι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα ή κατ΄ άλλον νόμιμο τρόπο (άρθρο 43 του Ν.4319/2013) για κακούργημα ή για πλημμέλημα της περίπτωσης α, έστω και αν το αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί.

γ) να μην έχουν στερηθεί λόγω καταδίκης τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή.

δ) να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) και υπό τις δύο αυτές καταστάσεις.

ε) να μην έχουν απολυθεί από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου Νομικού Προσώπου του δημόσιου τομέα, λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσεως ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο, οφειλόμενο σε υπαιτιότητα του εργαζομένου, αν δεν παρέλθει πενταετία από την απόλυση.

Εξαίρεση : Οι υποψήφιοι για θέσεις βοηθητικού ή ανειδίκευτου προσωπικού υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εκτίσει την ποινή ή τα μέτρα ασφαλείας που τους έχουν επιβληθεί έχουν αρθεί ή έχουν απολυθεί υπό όρο (Ν.2207/1994 άρθρο 4 παρ. 6).

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β), των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν, τα κατωτέρω δικαιολογητικά:

-Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας.
-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (για τους έγγαμους) ή πιστοποιητικό γέννησης (για τους άγαμους) πρόσφατης έκδοσης.
-Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν κώλυμα απασχόλησης στο δημόσιο εντός δωδεκάμηνου (παραλαβή υποδείγματος από την υπηρεσία μας).
-Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν.3584/07 (παραλαβή υποδείγματος από την υπηρεσία μας).
-Υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλόλητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν.
-Αντίγραφο Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου (Α.Μ.Α.)
-Αντίγραφο ΑΜΚΑ
-Αντίγραφο ΑΦΜ

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη συνημμένη αίτηση και να την υποβάλλουν μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η αίτηση συμμετοχής, που θα υποβληθεί ηλεκτρονικά, πρέπει απαραιτήτως να εμφανίζεται υπογεγραμμένη, με φυσική υπογραφή. Ανυπόγραφες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι τρείς (3) εργάσιμες ημέρες.

Καταληκτική ημερομηνία και ώρα αποστολής των αιτήσεων Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 15:00.

Δημοσίευση της παρούσας Ανακοίνωσης θα γίνει στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του Δήμου Λαγκαδά, στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά (www.lagadas.gr) προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Στην ιστοσελίδα θα αναρτηθεί και η αίτηση και οι υπεύθυνες δηλώσεις που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες 13-10 σύμφωνα με ανάρτηση στο facebook του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Α Γυμνασίου Λαγκαδά με τον δήμαρχο για το θέμα των Γυμνασίων, την εξέλιξη των εργασιών, συζητήθηκαν τα προβλήματα των σχολικών μονάδων  και προτάθηκαν λύσεις.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση στο Δημαρχείο παρουσία του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου και υπηρεσιακών παραγόντων της Τεχνικής Υπηρεσίας και Πολεοδομίας, της Προέδρου της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διευθυντή 1ου Γυμνασίου και Διευθύντριας 2ου Γυμνασίου και εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων των δύο Γυμνασίων.

Στη συνάντηση ενημερωθήκαμε σχετικά με την εκτίμηση της ολοκλήρωσης των εργασιών για τη λειτουργία των δύο Γυμνασίων, αποτυπώθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες και προτάθηκαν λύσεις.

Ειδικά για το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, είναι απαραίτητο να γίνουν άμεσα κάποιες εργασίες προκειμένου να καταστεί απόλυτα ασφαλής ο χώρος του σχολείου.

Όπως διαπιστώσατε κι εσείς μετά από το e-mail που λάβατε από το Διευθυντή του Γυμνασίου, τα παιδιά μας θα κάνουν τηλεκπαίδευση έως ότου ολοκληρωθούν αυτές οι εργασίες.

Προτεραιότητα όλων είναι η ασφάλεια των παιδιών.
Με τιμή,
το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα together, μία πρωτοβουλία του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας και του φορέα καινοτομίας Youthnest για νέες και νέους επαγγελματίες 25-35 ετών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αναγνωρίζοντας τόσο τις ανάγκες όσο και τις προκλήσεις τους, το πρόγραμμα together έχει ως στόχο την ενδυνάμωση 150 νέων που ζουν και εργάζονται στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, και την προώθηση της ισορροπίας μεταξύ της επαγγελματικής και προσωπικής τους ζωής.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και δεν προϋποθέτει πτυχίο ή εξειδίκευση. Την εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Γιουτίκας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νικόλαος Τζόλλας.

Μέσα από έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του προγράμματος από την εταιρία Ierax Analytics, τη διενέργεια focus groups και συνεντεύξεων, αναδείχθηκαν κρίσιμα ζητήματα σε σχέση με τη δυνατότητα των επαγγελματιών της πόλης να επενδύσουν τις γνώσεις και τη δημιουργικότητά τους στην ενίσχυση του επαγγελματικού οικοσυστήματος της Θεσσαλονίκης. Με σκοπό οι νέοι της πόλης να βρουν ένα ασφαλές περιβάλλον ενδυνάμωσης δεξιοτήτων, ανταλλαγής απόψεων και υποστήριξης, η πρωτοβουλία together αναπτύσσεται ως ένα ολιστικό 5μηνο πρόγραμμα (Δεκέμβριο-Απρίλιο) αποτελούμενο από τέσσερις (4) πυλώνες δράσης:

- toget skills: Ο πρώτος πυλώνας εστιάζει στις επαγγελματικές δεξιότητες (soft & hard skills). Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, δύο φορές το μήνα, να εξοικειώνονται με τις διεθνείς τάσεις σε θέματα όπως η επίλυση προβλημάτων (Problem Solving) και η διαχείριση έργου (Project Management).

- toget inspiration: Η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των νέων επαγγελματιών ως προς τις ικανότητες και τις γνώσεις τους, είναι ο δεύτερος πυλώνας δράσης και σημαντικό κομμάτι του προγράμματος, γι’ αυτό μια φορά το μήνα οι νέοι θα συνομιλούν με εξειδικευμένους επαγγελματίες, για να λύσουν απορίες και να εμπνευστούν ώστε να βελτιωθούν επαγγελματικά σε διάφορους κλάδους.

- toget wellbeing: Η επίτευξη της ισορροπίας μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής είναι από τις πιο βασικές αρχές του προγράμματος. Στον πυλώνα του wellbeing αναδεικνύεται η αξία της αποσύνδεσης ενώ εξετάζονται θέματα όπως η ανάγκη ικανοποίησης πολλαπλών ρόλων και η έννοια του burnout.

- toget network: Ο τέταρτος πυλώνας του προγράμματος, προσφέρει ισχυρή δικτύωση μεταξύ των 150 νέων ανθρώπων, συνεργατών και φορέων της πόλης, ώστε να δημιουργηθούν νέοι δίαυλοι επικοινωνίας, ιδέες, start-ups και ευκαιρίες παραμονής στην αγορά εργασίας της Θεσσαλονίκης.

Με την εμπειρία και τεχνογνωσία της Youthnest και των στελεχών του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας, καθώς και μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών με ειδικούς, φορείς και οργανισμούς της πόλης, το πρόγραμμα στοχεύει να δώσει στους νέους που θα συμμετάσχουν χρήσιμα εφόδια για να πετύχουν μια θετική αλλαγή στη ζωή τους.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος together, ο Διευθυντής του Εργοστασίου ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας, Κώστας Νικολάου δήλωσε σχετικά: «Το εργοστάσιο Ευκαρπίας, αλλά και ο ΤΙΤΑΝ συνολικά, έχει μία ισχυρή δέσμευση προς τη νέα γενιά. Εδώ και χρόνια υποστηρίζουμε σταθερά την εκπαίδευση και την εξέλιξη μαθητών, φοιτητών και νέων επιστημόνων, γιατί εκείνοι είναι το μέλλον. Αναγνωρίζουμε, όμως, ότι υπάρχουν και πολλά εμπόδια. Για αυτό και αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία, μέσα από μία συμμετοχική προσπάθεια, να συμβάλλουμε στην ενδυνάμωση 150 νέων της πόλης μας, προκειμένου να ξεπεράσουν τις προκλήσεις και να διεκδικήσουν με αυτοπεποίθηση ένα επιτυχημένο επαγγελματικό μέλλον. Μαζί με το Youthnest επιστρατεύουμε την εμπειρία μας, αξιοποιούμε την τεχνογνωσία μας, προσφέροντάς στους νέους εργαλεία, υποστήριξη και έμπνευση».

Η Founder και Director του φορέα καινοτομίας Youthnest, Θάλεια Ρίζου δήλωσε σχετικά: «Ξεκινήσαμε τον φορέα καινοτομίας Youthnest πριν 5 χρόνια με σκοπό να ζούμε και να εργαζόμαστε στην Θεσσαλονίκη με αξιοπρέπεια. Έχουμε βιώσει πολύ έντονα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας νέος επαγγελματίας και για αυτό δημιουργήσαμε μαζί με τον Τιτάνα το πρόγραμμα together, με σκοπό να τις αντιμετωπίσουμε. Η ισορροπία προσωπικής-επαγγελματικής ζωής, το ψηφιακό burnout, η ενδυνάμωση των δεξιοτήτων μας (skills), είναι μόνο κάποια από τα ζητήματα που θα αγγίξουμε μαζί με 150 νέους 25-35 χρονών στο 5μηνο πρόγραμμα together».

 

Αν είσαι 25-35 ετών, ζεις και εργάζεσαι στη Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα together σε προσκαλεί να δηλώσεις συμμετοχή στη νέα κοινότητα εκπαίδευσης και δικτύωσης που δημιουργήθηκε για 5 μήνες. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν προϋποθέτει πτυχίο ή εξειδίκευση. Αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Δήλωσε συμμετοχή σήμερα!

Για περισσότερες πληροφορίες:

Άγκαθα Καρανίκα, ΤΙΤΑΝ, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ελένη Φραγκιαδάκη, Youthnest, Project Manager του together, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Η αύξηση στον συνολικό αριθμό των ενεργών κρουσμάτων είναι ανάλογη του κεντρικού δήμου. Μειώθηκαν περαιτέρω οι νοσηλείες αυτή την εβδομάδα

Χωρίς εντυπωσιακές μεταβολές οι επιδημιολογικοί δείκτες της πανδημίας του κορωνοϊού στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Οι νοσηλείες παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, δείγμα του γεγονότος ότι ο εμβολιασμός -ακόμη και ο περιορισμένος- προστατεύει.

Τα τεστ είναι πολλά σε αριθμό, με αποτέλεσμα να εντοπίζονται και να καταγράφονται σχεδόν στο σύνολό τους οι ασυμπτωματικοί. Αν κάποιος αθροίσει τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων συνολικά στον νομό την προηγούμενη εβδομάδα και τον συγκρίνει με αυτή θα διαπιστώσει ότι την προηγούμενη Δευτέρα τα ενεργά κρούσματα ήταν 2.840 και αυτή την εβδομάδα 3.175. Η διαφορά των περίπου 300 νέων κρουσμάτων οφείλεται στην αύξηση των κρουσμάτων στον δήμο Θεσσαλονίκης, η επιδημιολογική εικόνα του οποίου επηρεάζει περισσότερο από των υπολοίπων 13 δήμων και τη συνολική εικόνα του νομού.

Αναφορικά με τις νοσηλείες, αθροιστικά την προηγούμενη εβδομάδα, στον νομό ήταν 270, ενώ αυτή την εβδομάδα σε νοσοκομείο βρίσκονται 258 Θεσσαλονικείς. Η διαφοροποίηση δεν είναι σημαντική και παραμένει σταθερά χαμηλός ο αριθμός των νοσηλευομένων συγκριτικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, εξαιτίας των εμβολιασμένων, διότι η κινητικότητα είναι αυξημένη και οι περιορισμοί μειωμένοι έως ανύπαρκτοι.

Σε επίπεδο δήμων υπάρχει η σημαντική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων στον κεντρικό δήμο αυτή την εβδομάδα, ενώ οι άλλοι δήμοι δεν εμφανίζουν κάποια συγκεκριμένη κοινή τάση, οπότε δεν υπάρχει σαφές δείγμα ως προς την εξέλιξη της πανδημίας. Υπάρχουν δήμοι με σταθερά κρούσματα, δήμοι με μικρή αύξηση και δήμοι με μικρή μείωση.

Η εικόνα στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, είναι η εξής:

Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Τα ενεργά κρούσματα είναι 61 από τα οποία σε νοσοκομείο τα επτά. Την προηγούμενη εβδομάδα τα κρούσματα ήταν 51 και οι νοσηλείες εννέα. Τα τεστ είναι πολλά (γίνονται τέσσερις μέρες την εβδομάδα σε όλο τον δήμο), ενώ επιτυχημένη αποδείχτηκε η πρωτοβουλία των κατ' οίκον εμβολιασμών.

Βόλβης

Σημαντική μείωση ενεργών κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα. Από τα 40 κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας, αυτή την εβδομάδα ο δήμος Βόλβης κατέγραψε μόλις 18. Σταθερές οι νοσηλείες στις μόλις τέσσερις.

Δέλτα

Σταθερή η εικόνα αυτή την εβδομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη. Τα ενεργά κρούσματα είναι 127 (από 120 την προηγούμενη εβδομάδα) και οι νοσηλείες είναι δέκα (από εννέα).

Θερμαϊκού

Διπλασιασμός κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα σε σχέση με τις προηγούμενες δύο στον δήμο Θερμαϊκού. Τα ενεργά κρούσματα είναι 126 και οι νοσηλείες 11. Την προηγούμενη εβδομάδα τα κρούσματα ήταν 66 και οι νοσηλείες εννέα.

Θέρμης

Αύξηση και στα ενεργά κρούσματα της Θέρμης. Αυτή την εβδομάδα είναι 107 (από 81 την προηγούμενη). Οι νοσηλείες περιορίστηκαν στις μισές και είναι μόλις δύο από τέσσερις την προηγούμενη εβδομάδα.

Θεσσαλονίκης

Τριακόσια νέα ενεργά κρούσματα αυτή την εβδομάδα στον κεντρικό δήμο συγκριτικά με την προηγούμενη. Τα ενεργά κρούσματα είναι 1.925 (από 1.623 την προηγούμενη εβδομάδα). Στις νοσηλείες είναι ελαφρώς βελτιωμένη η κατάσταση. Νοσηλεύονται πλέον 157 συνάνθρωποί μας από 164 που νοσηλεύονταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Καλαμαριάς

Βελτιωμένη η εικόνα στην Καλαμαριά. Τα ενεργά κρούσματα αυτή την εβδομάδα μειώθηκαν στα 59 (από 82 την προηγούμενη εβδομάδα) και οι νοσηλείες περιορίστηκαν στις έξι (από εννέα την προηγούμενη εβδομάδα).

Κορδελιού – Ευόσμου

Βελτίωση της κατάστασης και στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Τα ενεργά κρούσματα αυτή την εβδομάδα είναι 124, σημαντικά μειωμένα από τα 161 της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ οι νοσηλείες είναι εννέα (την προηγούμενη εβδομάδα 11).

Λαγκαδά

Ανάλογη βελτίωση και στον δήμο Λαγκαδά. Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 117, από 160 τις προηγούμενες δυο εβδομάδες. Η αποκλιμάκωση στα κρούσματα πάντως δεν συμβαδίζει με τις νοσηλείες που αυξήθηκαν έστω και ελάχιστα στις 19 από 15 την προηγούμενη εβδομάδα.

Νεάπολης – Συκεών

Σταθερή η επιδημιολογική εικόνα στον δήμο Νεάπολης – Συκεών. Τα ενεργά κρούσματα είναι 112 (την προηγούμενη εβδομάδα 105) και οι νοσηλείες είναι εννέα (από δέκα την προηγούμενη εβδομάδα).

Παύλου Μελά

Μικρή αύξηση των ενεργών κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα. Έφτασαν στα 113, από 92 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι νοσηλείες περιορίστηκαν στις επτά από 11 την προηγούμενη εβδομάδα.

Πυλαίας – Χορτιάτη

Στα 94 μειώθηκαν αυτή την εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη από τα 102 της προηγούμενης εβδομάδας. Οι νοσηλείες είναι πέντε από τρεις την προηγούμενη εβδομάδα.

Χαλκηδόνας

Σταθερή σε χαμηλά μάλιστα επίπεδα η επιδημιολογική εικόνα του δήμου Χαλκηδόνας. Τα ενεργά κρούσματα είναι 43 (από 45 την προηγούμενη εβδομάδα) και οι νοσηλείες τέσσερις (από πέντε).

Ωραιοκάστρου

Αυξήθηκαν στα 149 τα ενεργά κρούσματα, από 112 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι νοσηλείες είναι πλέον οχτώ από επτά την προηγούμενη εβδομάδα.

voria.gr

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Μακεδονικού αγώνα στο Δήμο Λαγκαδά

Σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό, ημέρα μνήμης του Μακεδονικού αγώνα θα εορταστεί φέτος την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021.

Ύστερα από τα ανώτερα, ορίζουμε για την ημέρα αυτή να πραγματοποιηθούν στο δήμο Λαγκαδά οι παρακάτω εκδηλώσεις:

-Γενικός σημαιοστολισμός όλων των δημοσίων και δημοτικών κτιρίων, των κτιρίων των Ν.Π.Δ.Δ., των οργανισμών, επιχειρήσεων του δημοσίου και των τραπεζών από τις 8:00 πμ μέχρι τη δύση του ηλίου την ημέρα της εορτής.
-Φωταγώγηση των δημόσιων δημοτικών κτιρίων, αρχαιολογικών χώρων και μνημείων κατά τις βραδινές ώρες.
-Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση
-Κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των ηρώων.

Επισημαίνουμε ότι λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση κινδύνου διασποράς κορονοιου covid-19, η τέλεση των Δοξολογιών, των Επιμνημόσυνων Δεήσεων, των ομιλιών στα σχολεία, των καταθέσεων στεφάνων στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων και Κοινοτήτων θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 08:58

Δωρεάν rapid test στον Ασκό

Μετά από επικοινωνία του Δήμου Λαγκαδά με τον ΕΟΔΥ, την Πέμπτη, 14/10/2021 και ώρα από 09:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στο γραφείο της Κοινότητας Ασκού.

Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να υποβληθούν στο τεστ, μπορούν να προσέλθουν έχοντας μαζί τους την ταυτότητά τους, τον ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του προσωπικού τους τηλεφώνου.

Σελίδα 1 από 146

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas