Το ιστορικό Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού συμπληρώνει φέτος μισό αιώνα ζωής και ο Δήμος Λαγκαδά ετοιμάζεται να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει τον Επετειακό Αγώνα, το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λαγκαδά και, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 20 Απριλίου
16.00-19.00 μ.μ: Τεχνικός Έλεγχος Αγωνιστικών Αυτοκινήτων στον χώρο των Λουτρών Λαγκαδά, όπου θα εγκατασταθεί και η Service Area.
20:00 μ.μ: Πανηγυρική Εκκίνηση στην Κεντρική Πλατεία του Λαγκαδά

Κυριακή 21 Απριλίου
9.00 π.μ: Εκκίνηση πρώτου αυτοκινήτου - Ειδική Διαδρομή "5 Βρύσες", 13,8 χλμ, επαναλαμβανόμενη 3 φορές.
13.30 μ.μ: Τερματισμός του Αγώνα στα Λουτρά Λαγκαδά
15.30 μ.μ: Απονομές πληρωμάτων στα Λουτρά Λαγκαδά

Ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων για την από του στόματος ανοσοποίηση των άγριων ζώων θα πραγματοποιηθούν από τις 16-24 Απριλίου 2024.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι ρίψεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος της εαρινής εκστρατείας διανομής εμβολίων - δολωμάτων κατά της λύσσας.

Ο εμβολιασμός δε θα διενεργηθεί σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα και λίμνες. Υπολογίζεται η διασπορά κατά μέσο όρο 20-25 δολωμάτων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο επιφάνειας(τουλάχιστον 20 δολώματα/km2).

Η εποπτεία του προγράμματος θα διενεργείται σε καθημερινή βάση από υπαλλήλους του Τμήματος Ζωοανθρωπονόσων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη συνδρομή των αρμόδιων Κτηνιατρικών Αρχών των περιοχών όπου διενεργείται ο εμβολιασμός ή εδρεύουν οι αερολέσχες εκκίνησης των αεροσκαφών.

Τα εμβόλια-δολώματα έχουν την όψη μικρού κύβου, χρώματος λαδί-καφέ, με οσμή ψαριού και περιέχουν ζωντανό ιό ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με αυτά και σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί, συνιστάται άμεσα επίσκεψη στο γιατρό.

Σε ό,τι αφορά στο Δήμο Λαγκαδά, οι περιοχές στις οποίες θα γίνουν ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων, είναι οι κάτωθι:
Άσσηρος, Κριθιά, Βερτίσκος, Νικόπολη, Καρτεραί, Λευκοχώρι, Ξυλόπολη, Λαχανάς, Στεφάνια, Δορκάδα, Μαυροράχη, Πολυδένδρι, Κυδωνιές, Ευαγγελίστρια, Εξαμίλι

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής & Κοινωνικών Δομών, Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Λαγκαδά διοργανώνει, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, δωρεάν
ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
➡Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, από τις 9:30π.μ. έως 2:30μ.μ. στην αίθουσα αναμονής των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λαγκαδά, επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης 29 στο ισόγειο (έναντι του Ειρηνοδικείου), στο Λαγκαδά.
➡Tην Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, από τις 9:30π.μ. έως 11:15π.μ. στην Κοινότητα Γερακαρούς, στο ιατρείο που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού.
➡Την Πέμπτη18 Απριλίου 2024, από τις 12μ.μ. έως 2:00μ.μ., στην Κοινότητα Αγίου Βασιλείου του Δήμου Λαγκαδά, στο κτήριο της Κοινότητας.
Πληροφορίες στους προέδρους των Κοινοτήτων Γερακαρούς και Αγίου Βασιλείου.

Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να υποβληθούν σε rapid test θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, καθώς και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19». Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ: https://eody.gov.gr/

Εδώ και μια εβδομάδα άκουσα από βραδύς το κροτάλισμα των πελαργών και ανακάλυψα πως προσπαθούν να κτίσουν την φωλιά τους πάνω στον στύλο της ΔΕΗ επί της οδού Αριστοτέλους με Λίγδα απέναντι από το σπίτι μου .

Έχουν να εμφανιστούν πελαργοί από το 1979 δηλαδή μετά τους σεισμούς 45 και παρά πάνω χρόνια .Μήνυμα σίγουρα καλό για την γειτονιά μας, για τον Λαγκαδά, ο Δήμος και η ΔΕΔΗΕ ας φροντίσουν για αυτό.
Δημητρης Μπαλάφτσαλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά θα συνεδριάσει την Τετάρτη 17 Απριλίου στις19:00 μ.μ για την συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

➡Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 187/2023 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με την έγκριση της 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Κ.Ε. Ζαγκλιβερίου Δήμου Λαγκαδά» (Αριθ. Μελ. 56/2013, Αριθ. Έργου 4/2023).

➡Χορήγηση 2ης παράτασης προθεσμίας για την ολοκλήρωση των εργασιών του έργου «Συντήρηση Εκπαιδευτηρίων Δημοτικής Ενότητας Δήμου Λαγκαδά», Αναδόχου «ΜΠΡΑΤΑΝΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΕΔΕ» (Αριθ. Μελέτης 20/2023, Αριθ. Έργου 5/2023).

➡Έγκριση της οικονομικής έκθεσης υλοποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου Λαγκαδά, Δ΄ τριμήνου έτους 2023.

➡Κατανομή ποσού 23.715,37 € στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου από το Ειδικό Τέλος Σχολείων Δ.Ε.Η. Α.Ε. και άλλων εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, κατόπιν εισήγησης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

➡Κατανομή ποσού 9.046,41 € στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας σχολικών μονάδων που προκύπτουν από τη στέγαση ΔΕΥΕΠ του ΥΠΑΙΘ, για το σχολικό έτος 2023-2024, κατόπιν εισήγησης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

➡Έγκριση της έκθεσης καταγραφής και απογραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων του αυτοδικαίως καταργηθέντος Ν.Π.Δ.Δ. «Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης - Αθλητισμού - Παιδείας» (Υ.Κ.Π.Α.Α.Π.) Δήμου Λαγκαδά, της 31ης Δεκεμβρίου 2023.

➡Έγκριση της έκθεσης καταγραφής και απογραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων της αυτοδικαίως λυθείσας «Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λαγκαδά» (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.), της 31ης Δεκεμβρίου 2023.

➡Ορισμός μελών της Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λαγκαδά.

➡Λήψη απόφασης επί αιτήσεως δημότισσας του Δήμου Λαγκαδά.

➡Συμμετοχή του Δήμου Λαγκαδά ως πλήρες μέλος της Αστικής Εταιρείας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» και ορισμός εκπροσώπου του Δήμου και του αναπληρωτή του.

➡Απευθείας ανάθεση μίσθωσης ακινήτου για την στέγαση Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης τονίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηριακές υποδομές των σχολείων του Λαγκαδά.

Καταγγέλλεται η αδιαφορία των αρμόδιων αρχών για την εφαρμογή των αναγκαίων λύσεων, ενώ η ΕΛΜΕ καταθέτει νέο υπόμνημα για μόνιμες και κατάλληλες υποδομές, με την ανέγερση νέων σχολείων.

«Το στεγαστικό κτηριακό πρόβλημα των σχολείων του Λαγκαδά (1ο και 2ο Γυμνάσιο), ενώ είναι καταγεγραμμένο εδώ και χρόνια, γνωστοποιήθηκε με αφορμή την έκθεση ακαταλληλότητας των δυο κτηρίων το Σεπτέμβριο του 2021. Οι αρμόδιες αρχές κατέληξαν σε προσωρινές λύσεις για τις οποίες επισημάναμε ότι δεν εξασφάλιζαν την ασφαλή προσωρινή λειτουργία των σχολείων. Από την προηγούμενη δημοτική αρχή, παρά τις υποσχέσεις της για επίλυση των προβλημάτων που με κινητοποιήσεις τους έθεσαν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έγινε. Ιδιαίτερα οι μαθητές κάθε χρόνο, και φέτος πάλι, με κινητοποιήσεις τους επισημαίνουν τα έντονα προβλήματα των σχολειών τους και απαιτούν να δοθούν λύσεις. Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και όλη η τοπική κοινωνία είναι τελείως εγκαταλειμμένοι», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση

«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ επισημαίνει για μια ακόμη φορά την οξύτητα των προβλημάτων στις κτηριακές υποδομές των σχολείων του Λαγκαδά και την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισής τους. Μπροστά στην αδιαφορία των αρμόδιων αρχών να δρομολογήσουν μέχρι τώρα τις αναγκαίες λύσεις, καταθέτουμε νέο υπόμνημα το οποίο και απευθύνουμε σε όλες τις αρμόδιες αρχές (Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης, Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δημοτική Αρχή Λαγκαδά, ΥΠΑΙΘ) για να δρομολογήσουν άμεσες λύσεις και μόνιμες και κατάλληλες υποδομές με την ανέγερση νέων σχολείων.

Επισημαίνουμε ότι τα προβλήματα αυτά αποτελούν μέρος μόνο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συνολικά τα δημόσια σχολεία και πηγάζουν από τη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων και τις μεγάλες περικοπές δαπανών για την παιδεία οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια έχουν μειωθεί κατά 40%. Το στεγαστικό πρόβλημα των δημόσιων σχολείων επιδεινώθηκε με την κατάργηση του ΟΣΚ και την ανάθεση της ευθύνης αυτής στην ΚΤΥΠ με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Το στεγαστικό κτηριακό πρόβλημα των σχολείων του Λαγκαδά (1ο και 2ο Γυμνάσιο), ενώ είναι καταγεγραμμένο εδώ και χρόνια, γνωστοποιήθηκε με αφορμή την έκθεση ακαταλληλότητας των δυο κτηρίων το Σεπτέμβριο του 2021. Οι αρμόδιες αρχές κατέληξαν σε προσωρινές λύσεις για τις οποίες επισημάναμε ότι δεν εξασφάλιζαν την ασφαλή προσωρινή λειτουργία των σχολείων. Από την προηγούμενη δημοτική αρχή, παρά τις υποσχέσεις της για επίλυση των προβλημάτων που με κινητοποιήσεις τους έθεσαν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έγινε. Ιδιαίτερα οι μαθητές κάθε χρόνο, και φέτος πάλι, με κινητοποιήσεις τους επισημαίνουν τα έντονα προβλήματα των σχολειών τους και απαιτούν να δοθούν λύσεις. Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και όλη η τοπική κοινωνία είναι τελείως εγκαταλειμμένοι!

Προειδοποιήσαμε παράλληλα και για την επικινδυνότητα του κτηρίου του ΕΠΑΛ ΛΑΓΚΑΔΑ το οποίο έχει σοβαρότατα προβλήματα καθίζησης και μόνωσης τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΞΥΝΘΕΙ

Στο 1ο Γυμνάσιο τα kibo δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα τα τμήματα ειδικής αγωγής να κάνουν μάθημα στους διαδρόμους. Όταν βρέχει, δημιουργούνται λιμνάζοντα νερά έξω από τις αίθουσες kibo, ενώ νερά στάζουν και από ταβάνια αιθουσών kibo. Υπογραμμίζουμε τα συνεχή προβλήματα που δημιουργούνται από ακατάλληλες τουαλέτες που χρησιμοποιούν οι μαθητές, ενώ μόλις φέτος, μετά από τρία χρόνια, οι εκπαιδευτικοί σταμάτησαν να χρησιμοποιούν για γραφεία τους αίθουσες από το κτήριο που έχει κριθεί ως ακατάλληλο.

Στο 2ο Γυμνάσιο που στεγάζεται μαζί με το 3ο Γυμνάσιο Λαγκαδά στο Κολχικό, ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει γραφείο Δ/νσης. Δεν λειτουργούν τα απαραίτητα εργαστήρια για όλα τα μαθήματα, οι αίθουσες δεν επαρκούν.

Στο 3ο Γυμνάσιο Λαγκαδά - Λ.Τ.-Κολχικό έχουν δημιουργηθεί προβλήματα γιατί οι αίθουσές τους, μετά την παραχώρηση αιθουσών στο 2ο Γυμνάσιο, δεν επαρκούν, ενώ έμειναν χωρίς αίθουσα πολλαπλών χρήσεων γιατί χωρίστηκε σε αίθουσες διδασκαλίας, με αποτέλεσμα οι εκδηλώσεις του σχολείου να γίνονται στους διαδρόμους του κτηρίου και για τα δύο σχολεία πλέον!

Αγνοείται ακόμη η τύχη του σχεδίου της ανέγερσης νέων κτηρίων, καθώς δεν έχει κοινοποιηθεί κανένα χρονοδιάγραμμα για την ανέγερση νέου κτηρίου για το 2ο Γυμνάσιο, για το οποίο ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει οικόπεδο για την ανέγερση νέου σχολείου, ενώ μέχρι τώρα δεν υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη απάντηση ποια είναι η λύση που προωθήθηκε για το 1ο Γυμνάσιο.

ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΡΧΩΝ

Η προηγούμενη δημοτική αρχή έδωσε υποσχέσεις για την επίλυση άμεσων προβλημάτων (λιμνάζοντα νερά, τουαλέτες, νέες αίθουσες, αθλητικές υποδομές, θέρμανση) που ουσιαστικά δεν τηρήθηκαν γιατί τα προβλήματα παραμένουν. Επίσης δεν τηρήθηκε η υπόσχεση για ασφαλτόστρωση του χώρου που σταθμεύουν και γυρίζουν τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά με τα προβλήματα να αυξάνονται στις βροχερές ημέρες.

Είναι εκκωφαντική και εξοργιστική και η αδιαφορία από την πλευρά των άλλων αρμόδιων αρχών (ΥΠΑΙΘ, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Περιφερειακή Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας), όταν 600 μαθητές/τριες των Γυμνασίων και οι εκπαιδευτικοί αυτών στερούνται τα στοιχειώδη για την τέλεση του έργου τους. Είναι οι ίδιοι που διακηρύττουν ότι το εκπαιδευτικό έργο “βελτιώνεται” μέσα από την προώθηση της “αυτονομίας - αξιολόγησης των σχολικών μονάδων” που εμπεριέχει τη λογική “εκπαιδευτικοί, γονείς βρείτε μόνοι σας πόρους για να λειτουργήσετε τα σχολεία” και ταυτόχρονα με μια σειρά εξεταστικά πλέγματα (εξετάσεις PISA σε δημοτικό και Γυμνάσιο, Τράπεζα θεμάτων σε όλο το Λύκειο, Ε.Β.Ε., κ.ά.) αυξάνουν τους φραγμούς των μαθητών στη μόρφωση.

Η εκπαιδευτική κοινότητα σύσσωμη εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για αυτή την κατάσταση και δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί. Αμεσα θα απευθυνθούμε και πάλι σε όλες τις αρχές απαιτώντας άμεσες λύσεις των προβλημάτων και να προχωρήσει η ανέγερση νέων σχολείων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΥΠΑΙΘ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανέγερση με κρατική ευθύνη δύο νέων σχολείων που θα στεγάσουν το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά. Σαφές και άμεσο χρονοδιάγραμμα (μελέτη, έναρξη και περάτωση εργασιών, κ.ά.). Εξασφάλιση της χρηματοδότησης από την κυβέρνηση για την ανέγερσή τους.

Να λυθούν όλα τα άμεσα προβλήματα και για τα δύο σχολεία (νέα kibo για αίθουσες και γραφεία εκπαιδευτικών, τουαλέτες, διαμόρφωση αύλειου χώρου, αθλητικές υποδομές, κ.ά.).

Έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές των σχολείων για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες για τη λειτουργία τους.

Να υπάρξει πρόνοια για την προμήθεια αιθουσών βαρέως τύπου ή εύρεσης άλλου κτηρίου μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος γιατί ήδη υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη εργασιών.

Να γίνουν δεκτές οι προτάσεις όλων των σχολείων του δήμου Λαγκαδά όπως τα ίδια απαιτούν.

Να εξεταστούν και να διορθωθούν τα προβλήματα καθίζησης και μόνωσης στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά.

Να λυθεί το πρόβλημα για τις ανάγκες μαθητών με ειδικά προβλήματα με την εγκατάσταση ασανσέρ στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά.

Συγκεκριμένο και εκτεταμένο σχέδιο για τη σχολική στέγη, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν επιπλέον αίθουσες και να μειωθεί το πλήθος μαθητών ανά τμήμα.»

www.alfavita.gr

Διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 σε αρδευτικά, εργοστάσια, θερμοκήπια και οικίες στην περιοχή από τον ποταμό Μπογδάνα έως και την είσοδο του χωριού Ηράκλειο του Δήμου Λαγκαδά, καθώς επίσης και στο Καβαλάρι, στις περιοχές γύρω από τα εργοστάσια Α. Νικολαϊδης-Ημερίδης Ανοξείδωτα, Τασούλης, Κιμπασλή θ., Μητσοπούλου Α., λόγω εργασιών από συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ η διακοπή ρεύματος στο Ηράκλειο θα διαρκέσει από τις 08.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. και στο Καβαλάρι από τις 08.00 π.μ-16.00 μ.μ

Για κάθε συμπληρωματική πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στο πρακτορείο του ΔΕΔΔΗΕ στον Λαγκαδά

Πληροφορίες: 23940 22322

Το ρεύμα θα επανέλθει χωρίς προειδοποίηση, ίσως και πριν την καθορισμένη ώρα. Γι' αυτό τα δίκτυα και οι εγκαταστάσεις πρέπει να θεωρούνται ότι θα βρίσκονται συνεχώς υπό τάση

Όσοι έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες θα πρέπει μετά τη διακοπή να ελέγξουν αν περιστρέφονται όπως πριν

Σε περίπτωση κακοκαιρίας δεν θα γίνει η διακοπή

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΚΟΛΧΙΚΟ: Ανθοέκθεση στην κεντρική πλατεία. Διοργάνωση: Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κολχικού - 3ου Γυμνασίου Λαγκαδά - Λυκειακών τάξεων

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΚΟΛΧΙΚΟ: Ανθοέκθεση στην κεντρική πλατεία. Διοργάνωση: Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κολχικού - 3ου Γυμνασίου Λαγκαδά - Λυκειακών τάξεων

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΛΑΓΚΑΔΑΣ: Ομιλία «Δημιουργώντας παιδιά με προσωπικότητα μέσω του αθλητισμού» στις 11.00 πμ στην αίθουσα των Λουτρών Λαγκαδά. Ομιλητής Αχιλλέας Υφαντίδης Ψυχολόγος υψηλής απόδοσης - Επικοινωνιολόγος. Υπο την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού Δήμου Λαγκαδά και την υποστήριξη ΑΠΕΛ και Α.Σ. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ.

ΛΑΓΚΑΔΑΣ: Πασχαλινό bazaar στην «Ιπποστήριξη» της Κατερίνας Ρόκου (11.00 πμ - 18.00 μμ).

ΧΡΥΣΑΥΓΗ: Ανθοέκθεση στην πλατεία του χωριού, διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσαυγής (10.00 πμ - 19.00 μμ).

ΚΟΛΧΙΚΟ: Ανθοέκθεση στην κεντρική πλατεία. Διοργάνωση: Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κολχικού - 3ου Γυμνασίου Λαγκαδά - Λυκειακών τάξεων

ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙ: 1ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών στο Κλειστό Γυμναστήριο Ζαγκλιβερίου (10.00 πμ). Διοργάνωση: Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών υπό την αιγίδα Αντιδημαρχίας Αθλητισμού Δήμου Λαγκαδά

ΚΟΛΧΙΚΟ: Σεμινάριο πρώτων βοηθειών (ΚΑΡΠΑ) και χρήση απινιδιωτή στο Πνευματικό Κέντρο Κολχικού (8.30 πμ)
lagadas.net

Ένοχος μεν, ατιμώρητος δε, για τον θάνατο από αμέλεια του 4χρονου εγγονού του, κρίθηκε ένας 68χρονος. Το νήπιο είχε χάσει τη ζωή του τον Ιούνιο του 2020 σε αγροτική περιοχή του Λαγκαδά, όταν έπεσε από τρακτέρ, όπου είχε ανέβει μαζί με τον παππού του για να κόψουν τα χόρτα από αγρόκτημα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το άτυχο αγοράκι έπεσε στο πίσω μέρος του τρακτέρ, όπου προσέκρουσε στο κοπτικό μηχάνημα, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, χωρίς όμως να τού επιβάλει ποινή, καθώς φαίνεται πως πείσθηκε ότι λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστη ο παππούς από τις συνέπειες της πράξης του, δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε ποινή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εργασίες συντήρησης στην επαρχιακή οδό 32 (Ν. Απολλωνία – Μελισσουργός – όρια νομού προς Αρναία) θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 10 έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024.

Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί εργασίες καθαρισμού ερεισμάτων, που θα εκτελούνται από τις 7.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Εργασίες συντήρησης στην επαρχιακή οδό 32 (Ν. Απολλωνία – Μελισσουργός – όρια νομού προς Αρναία) θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 10 έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024.

Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί εργασίες καθαρισμού ερεισμάτων, που θα εκτελούνται από τις 7.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Ασπροβάλτας, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των εργασιών.
thestival.gr

Σελίδα 1 από 241

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas