Ένα έντονο καιρικό φαινόμενο το οποίο έμοιαζε με ανεμοστρόβιλο έπληξε το απόγευμα της Τετάρτης τις ορεινές περιοχές του δήμου Λαγκαδά.

Ισχυροί άνεμοι με τη δύναμη ανεμοστρόβιλου έπληξαν τις περιοχές της Ασσήρου, του Λαχανά, της Δορκάδα και ευρύτερα τις ορεινές περιοχές του δήμου.

Ο δυνατός αέρας ξήλωσε δέντρα ενώ υπάρχουν αναφορές ότι ξηλώθηκαν και πινακίδες σήμανσης. Ευτυχώς δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός.

 

thessnews.gr

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, η Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. θα διαθέσει κλιματιζόμενες αίθουσες για το κοινό και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες, προκειμένου να προστατευτούν από τη ζέστη.

Η αίθουσα του ΚΑΠΗ Λαγκαδά θα παραμείνει ανοιχτή από αύριο, 29/7 έως 6/08 από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη θα διατεθεί από την ΥΚΠΑΑΠ και αυτοκίνητο για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Στο χώρο, βάσει της σχετικής εγκυκλίου για τη χρήση των κλιματιστικών μονάδων, επισημαίνεται ότι θα τηρούνται τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας από τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού. Για τον λόγο αυτό παράλληλα με τον κλιματισμό θα γίνεται σε όλους τους χώρους συνεχής συστηματικός φυσικός αερισμός του χώρου από τα παράθυρα και τις εξωτερικές πόρτες.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας, για την προστασία από τον καύσωνα συστήνεται μεταξύ άλλων στους δημότες:

• Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
• Να ντύνονται με ανοιχτόχρωμα ρούχα.
• Να χρησιμοποιούν καπέλο και γυαλιά ηλίου.
• Να πίνουν άφθονα υγρά.
• Να λαμβάνουν αλμυρή τροφή προς αποφυγήν αφυδάτωσης (εφόσον δεν συντρέχει θέμα υπέρτασης).
• Να επιλέγουν το βάδισμα σε σκιερές πλευρές των δρόμων (εφόσον είναι ανάγκη να μετακινηθούν σε εξωτερικό χώρο).
Για οποιοδήποτε ζήτημα σχετικά με τη μετακίνηση καλέστε στο τηλέφωνο: 6945765347 (Μπίκας Κώστας)

 

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών

 

Δευτέρα 26/07/2021:

Ηράκλειο - Περιβολάκι

Τετάρτη 28/07/2021:

Άσσηρος - Κριθιά

Παρασκευή, 30/07/2021:

Κρυονέρι - Αυγή - Σοχός - Πολυδένδρι Ασκού

 

Οι πραγματοποιούμενες εργασίες περιλαμβάνουν :

-Εντοπισμό των θέσεων παρέμβασης των κλιμακίων και καταγραφή της αφθονίας των προνυμφών.
-Αποτύπωση σε σύστημα ΕΓΣΑ 87 των θέσεων στις οποίες θα παρέμβουν τα συνεργεία.
-Ψεκασμούς με προνυμφοκτόνα σκευάσματα για την καταπολέμηση των κουνουπιών στα σημεία όπου έχει καταγραφεί δραστηριότητα κουνουπιών.
-Έλεγχο της αποτελεσματικότητας των εργασιών.

Το ΕΕΘ ανέλαβε να ετοιμάσει μια επιστολή με τις τεχνικές του προτάσεις, η οποία θα αποσταλεί προς το ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο ανήκει η Εγνατία Οδός.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κ. Γεώργιο Κωνσταντόπουλο, στα γραφεία της εταιρείας πραγματοποίησε χθες το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση συμμετείχε και η κ. Μαρία Σιδηροπούλου υποδιευθύντρια διοδίων, με αντικείμενο τα προβλήματα που δημιουργούνται για τους επαγγελματίες και όχι μόνο, από την έναρξη λειτουργίας των πλευρικών σταθμών διοδίων Λαγκαδά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο.

Η κ. Γρανούζη – Γεωργιάδου η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά με δυο επιχειρήσεις στον δήμο Λαγκαδά μετέφερε την εικόνα της καθημερινότητας που βιώνει η ίδια ως επιχειρηματίας με τη τεράστια αναμονή στις ουρές που δημιουργούνται, δηλώνοντας πως με την λειτουργία των διοδίων περιθωριοποιείται ο τοπικός επαγγελματίας, ενώ παράλληλα τόνισε και τον μεγάλο κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων που έχει προκύψει, όπως επισημαίνει το ΕΕΘ.

Ο κ. Θεοτόκης παρουσιάζοντας τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων Λαγκαδά – Σερρών, αναφέρθηκε επίσης τις τεράστιες ουρές χιλιομέτρων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επαγγελματίες Λαγκαδά, οι οποίες σημαίνουν για τους ίδιους μεγάλη ταλαιπωρία, χαμένες εργατοώρες, συν το επιπλέον κόστος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε πως γνωρίζει και κατανοεί το πρόβλημα και γίνονται προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί. Ωστόσο, εξήγησε πως δεν υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες παρέμβασης, καθώς η Εγνατία Οδός βρίσκεται σε φάση παραχώρησης.

Η κ. Σιδηροπούλου ζήτησε να υπάρξει συνεργασία με το ΕΕΘ το προσεχές χρονικό διάστημα, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο πραγματοποίησης κάποιων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα περιορίσουν το πρόβλημα.

Το ΕΕΘ εκπροσώπησαν, η Α΄ αντιπρόεδρος κ. Χρύσα Γρανούζη – Γεωργιάδου, ο γενικός του γραμματέας κ. Κλεόβουλος Θεοτόκης και ο κ. Ηρακλής Ρόντσης μέλος ΔΣ του Επιμελητηρίου και μέλος ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Λαγκαδά.

Το ΕΕΘ ανέλαβε να ετοιμάσει μια επιστολή με τις τεχνικές του προτάσεις, η οποία θα αποσταλεί προς το ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο ανήκει η Εγνατία Οδός και έχουν μεταβιβαστεί όλα τα περιουσιακά της στοιχεία, αλλά και προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την αναπροσαρμογή της κυκλοφοριακής ρύθμισης.

 

voria.gr

Το πρόγραμμα της εορτής  Μνήμης των Επτά Παίδων Μακκαβαίων της μητρός αυτών Σολομονής και του διδασκάλου αυτών Ελεαζάρου στο Ιερό Παρεκκλήσι των Αγίων 7 Παίδων Μακκαβαίων & Σολομονής στον Λοφίσκο Λαγκαδά:

Το Σάββατο 31 Ιουλίου στις 19.00 θα γίνει υποδοχή της Ιεράς Εικόνας από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κρυονερίου και στις 19.30 θα ακολουθήσει Μέγας Πολυιερατικός Εσπερινός.

Την Κυριακή 1 Αυγούστου στις 7.30 θα πραγματοποιηθεί Ακολουθία του Όρθρου, στις 9.00 η Θεία Λειτουργία και στις 10.10 ο Αγιασμός του μήνα.

Αυξημένα είναι αυτή την εβδομάδα κυρίως τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης, με τους νοσηλευόμενους να διατηρούνται σε χαμηλά νούμερα, αν εξαιρέσει κάποιος τον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης, που όπως έγραψε χτες η Voria.gr παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση όλων των επιδημιολογικών δεικτών, με διπλασιασμό μάλιστα των νοσηλευόμενων.

Ως γενική εικόνα τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν στους περισσότερους δήμους σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, όχι όμως δραματικά, ενώ υπάρχουν και δήμοι που διατήρησαν σταθερά κρούσματα (Παύλου Μελά, Πυλαίας – Χορτιάτη, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου) και δήμοι που κατέγραψαν αξιοσημείωτη μείωση (Θέρμης και Κορδελιού - Ευόσμου). Στις νοσηλείες από την άλλη η συνολική αύξηση είναι μικρή. Αύξηση στα ενεργά κρούσματα κατέγραψαν οι δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Βόλβης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς και Λαγκαδά.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό αυτής της εβδομάδας είναι ότι στον δήμο Θεσσαλονίκης γίνονται πολλά rapid test, ενώ στους άλλους 13 δήμους τα τεστ είναι μειωμένα (γίνονται κατά μέσο όρο δύο σε κάθε δήμο σε εβδομαδιαία βάση).

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένοι δήμοι, όπως για παράδειγμα ο δήμος Δέλτα, είχε αρκετά κρούσματα από την επιστροφή παιδιών από το κλείσιμο κατασκηνώσεων, ενώ από παιδιά «κόλλησαν» κορωνοϊό ακόμη και πλήρως εμβολιασμένοι, που αναγκάστηκαν σε νοσηλεία, χωρίς όμως σοβαρά συμπτώματα, όπως έγινε στον δήμο Θερμαϊκού.

Η εβδομαδιαία εικόνα και στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης είναι η εξής:

Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Σημαντική αύξηση στα ενεργά κρούσματα, που έφτασαν στα 44 (23 την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ από αυτά σε νοσοκομείο είναι τρεις πολίτες.

Βόλβης

Σημαντική επίσης αύξηση στα ενεργά κρούσματα, που έφτασαν στα 11 (από τέσσερα την προηγούμενη εβδομάδα). Ένα άτομο παραμένει σε νοσηλεία. Ο συγκεκριμένος δήμος έπειτα από πολλούς μήνες καταγράφει περισσότερα από δέκα ενεργά κρούσματα.

Δέλτα

Εξαιρετικά μεγάλη η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων, καθώς καταγράφονται και πολλά «εισαγόμενα», λόγω του εργατικού δυναμικού που συγκεντρώνεται στις μονάδες της περιοχής. Τα ενεργά κρούσματα αυτής της εβδομάδες είναι 61 (από 23 την προηγούμενη) και νοσηλεύονται δυο άτομα.

Θερμαϊκού

Νέα αύξηση στα ενεργά κρούσματα στον δήμο, που αποδίδεται κυρίως στο γεγονός ότι είναι ο πιο τουριστικός του νομού. Τα ενεργά κρούσματα είναι πλέον 100 (από 73 την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ σε νοσηλεία είναι τρία άτομα.

Θέρμης

Μειώθηκαν τα ενεργά κρούσματα αυτή την εβδομάδα. Πλέον είναι 58 (από 69 την προηγούμενη εβδομάδα) και μόλις ένα νοσηλεύεται.

Θεσσαλονίκης

Ο κεντρικός δήμος εμφανίζει τη μεγαλύτερη επιδείνωση με τα ενεργά κρούσματα να είναι 1.089 (από 688 την προηγούμενη εβδομάδα) κι από αυτά σε νοσοκομείο να είναι 48 άτομα (από 24 την προηγούμενη εβδομάδα).

Καλαμαριάς

Αυξημένα τα ενεργά κρούσματα, που έφτασαν στα 75 (από 59 την προηγούμενη εβδομάδα). Οι νοσηλείες είναι τέσσερεις.

Κορδελιού – Ευόσμου

Ανάσα τα 76 ενεργά κρούσματα αυτής της εβδομάδας, καθώς μειώθηκαν αρκετά σε σύγκριση με τα 99 της προηγούμενης. Αυξήθηκαν ωστόσο οι νοσηλευόμενοι από πέντε σε οχτώ.

Λαγκαδά

Σημαντική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων, που έφτασαν στα 67 (από 35 την προηγούμενη εβδομάδα). Μόλις μία η νοσηλεία.

Νεάπολης – Συκεών

Μικρή η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα. Έφτασαν στα 41 (από 36 την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ οι νοσηλείες παρέμειναν σταθερές στις δύο.

Παύλου Μελά

Σταθερή η εικόνα των ενεργών κρουσμάτων, που είναι 60 (μειωμένα κατά ένα), αλλά και των νοσηλευόμενων, που είναι τρεις (από δύο).

Πυλαίας – Χορτιάτη

Σταθερή η εικόνα και εδώ, με 97 ενεργά κρούσματα (από 98) και επτά νοσηλείες (από τέσσερεις.

Χαλκηδόνας

Σταθερότητα στα ενεργά κρούσματα, που έφτασαν στα 64 (από 60 την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ οι νοσηλευόμενοι είναι πλέον τρεις.

Ωραιοκάστρου

Σταθερή η εικόνα και στη συγκεκριμένη περιοχή, με τα ενεργά κρούσματα να είναι πλέον 58 (από 53 την προηγούμενη εβδομάδα) και τις νοσηλείες μόλις δύο.

voria.gr

Εν όψει της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για την παραχώρηση χώρου στο πρώην Επαρχείο, για την μεταφορά των υπηρεσιών του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά, θεωρούμε ότι μπορεί η απόφαση αυτή να εξυπηρετεί προς το παρόν τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά, αλλά φοβούμαστε ότι έτσι ο Λαγκαδάς δεν θα αποκτήσει ποτέ δικό του Ειρηνοδικείο.

Επί 40 χρόνια βολεύτηκε το Υπουργείο με ένα ακριβό (για πυλωτή) ενοίκιο, να καλύπτει τις δικαστικές του ανάγκες σε ένα κτήριο παντελώς ακατάλληλο, τη στιγμή που άλλες πόλεις έχουν αποκτήσει νεόδμητα δικαστικά κτήρια, που σέβονται και τον θεσμό της Δικαιοσύνης, τους δικηγόρους και τους πολίτες που προσφεύγουν σ΄αυτήν.

Η πόλη του Λαγκαδά σε παλαιότερη περίοδο παραχώρησε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το ημιτελές κτήριο που βρίσκεται δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα του Λαγκαδά, σε χώρο μάλιστα που ήταν το παλιό Διοικητήριο της Πόλης.

Φρονούμε ότι μπορεί και πάλι να ανακινηθεί το θέμα και η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου το γνωστό ΤΑΧΔΙΚ να πράξει επιτέλους το χρέος του έναντι της Δικαιοσύνης αλλά και της κοινωνίας της Επαρχίας μας.

Υ.Γ. Επισυνάπτουμε τη σχετική αλληλογραφία.

Τρύφων Τσομπάνης

lagadas.net

Στο στόχαστρο έβαλε ομάδα ανήλικων, σχολικό συγκρότημα στην περιοχή της Νυμφόπετρας, του δήμου Βόλβης, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, τρία παιδιά ηλικίας 11, 14 και 15 ετών, αρχές Ιουνίου “μπούκαραν” στο σχολείο και προκάλεσαν φθορές σε σχολικές αίθουσες και στο γραφείο εκπαιδευτικών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους.

thestival.gr

Για πρώτη φορά για τις περισσότερες Δημοτικές Ενότητες και μετά από χρόνια για την Δημοτική Ενότητα Λαγκαδά, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Λαγκαδά , Ιωάννη Ταχματζίδη και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Χαράλαμπου Αϊβαζίδη, ο Δήμος Λαγκαδά εξόπλισε το στόλο του με ένα νέο υπερσύγχρονο καδοπλυντήριο.

Το νέο αυτό όχημα θα πραγματοποιεί τον καθαρισμό και την απολύμανση των συμβατικών κάδων, ενώ διαθέτει και λειτουργία πλύσης ασφάλτου. Το μηχάνημα βρίσκεται πλέον στους δρόμους του Δήμου, έτοιμο να βοηθήσει τους εργαζόμενους να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες της καθαριότητας του Δήμου.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Λαγκαδά, κ. Γιάννης Ταχματζίδης:
«Με συντονισμένες ενέργειες καταφέραμε να προσθέσουμε άλλο ένα σύγχρονο μηχάνημα στο στόλο του Δήμου Λαγκαδά, που αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του εργοταξίου, ούτως ώστε αυτό να ανταποκρίνεται ταχύτερα και αρτιότερα στις ανάγκες του δημότη και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Με σωστό προγραμματισμό, μεθοδευμένες και καίριες δράσεις, η Δημοτική αρχή προχωρά σε έργα επίλυσης των καθημερινών πρακτικών προβλημάτων που απασχολούν τους δημότες.
Στόχος των δράσεων αυτών είναι η δόμηση ενός Δήμου o οποίος θα ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες και τα αιτήματα της Κοινωνίας, όσο και στις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές που η σύγχρονη εποχή θέτει».

Η καθαριότητα είναι μια δύσκολη και καθημερινή προσπάθεια, στην οποία μετέχουμε όλοι, εργαζόμενοι και πολίτες. Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει διαρκώς την αναβάθμιση των υπηρεσιών αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων με ξεκάθαρο στόχο και προτεραιότητα έναν καθαρό Δήμο.

Καλείστε να προσέλθετε στην 17η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά (άρθρο 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν. 4555/2018 και ισχύει), που θα διεξαχθεί την 28η του μηνός Ιουλίου έτους 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:30 με τηλεδιάσκεψη στην πλατφόρμα e:Presence, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. ΔΙΑΔΠ/Α/7841/2005 (ΦΕΚ 539/τ.Β΄/21-04-2005) Κοινή Υπουργική Απόφαση «Συνεδρίαση συλλογικών οργάνων με Τηλεδιάσκεψη», όπως αντικαταστάθηκε από την υπ’ αριθμ. 429/2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ 850/τ.Β΄/13-03-2020) και ισχύει, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 

-Συναίνεση παραχώρησης προς το Ειρηνοδικείο Λαγκαδά χώρων που βρίσκονται στον 1ο όροφο του στεγασμένου κτηρίου του Διοικητηρίου Λαγκαδά.
-Δωρεάν παραχώρησης χρήσης του τμήματος 2 του υπ’ αριθμ. 863 στ΄ αγροτεμαχίου της Κοινότητας Λαγκαδά, στην Κτηματικές Υποδομές (ΚΤ.ΥΠ.) Α.Ε., για την ανέγερση του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά.
-Αναμόρφωση (8η) του προϋπολογισμού του Δήμου Λαγκαδά, έτους 2021.
-Έγκριση οικονομικής έκθεσης υλοποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου Λαγκαδά, Β΄ τριμήνου έτους 2021.
-Έγκριση χορήγησης άδειας λειτουργίας ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ στην εταιρεία ΚΤΗΜΑ ΓΚΟΥΝΤΑ Ε.Ε., που βρίσκεται στην Κοινότητα Καρτερών (29ο χλμ. Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Σερρών) του Δήμου Λαγκαδά».
-Έγκριση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
-Γνωμοδότηση επί του σχεδίου του Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2022, του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.) Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΛΟΥΡΔΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Σελίδα 1 από 136

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas