Άλλες Ειδήσεις

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ExpertinDanas ενημερώνει πως το προσεχές χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης με voucher 150.000 εργαζομένων.

Το πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων εστιάζει στους τομείς της Πληροφορικής και του Περιβάλλοντος. Απευθύνεται σε 150.000 απασχολούμενους του ιδιωτικού τομέα και αναμένεται να ξεκινήσει στο προσεχές διάστημα. Αφορά ηλικίες 18 και άνω που απασχολούνται σε όλους τους κλάδους.

Η δράση Περιλαμβάνει:

-Θεωρητική κατάρτιση με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

-Απόκτηση πιστοποίησης στο θεματικό αντικείμενο κατάρτισης.

-Εκπαιδευτικό επίδομα που ανέρχεται στα 1000€.

-200 ώρες συνολική διάρκεια σύγχρονης, ασύγχρονης και επιτόπιας εκπαίδευσης.

Κριτήρια προγράμματος

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλύπτουν τις εξής τρεις βασικές προϋποθέσεις, να είναι:

-Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα
-Hλικίας άνω των 18 ετών
-Απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Μόνο για όσους έχουν αποφοιτήσει μέχρι το 1980 γίνεται αποδεκτό το απολυτήριο δημοτικού σχολείου).

Δεν υπάρχει διαφορά αν ο εργαζόμενος είναι με σύμβαση πλήρους ή μερικής απασχόλησης, αορίστου ή ορισμένου χρόνου. Για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με εποχική απασχόληση, ισχύει ότι έχουν δικαίωμα συμμετοχής ακόμα και αν λαμβάνουν ειδικό εποχικό επίδομα.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ExpertinDanas στο 23940 25472 ή εναλλακτικά να στείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η υποστήριξη που παρέχει το ExpertinDanas στους ενήλικες εκπαιδευόμενους που μπαίνουν στη διαδικασία να πάρουν αναγνωρισμένο πτυχίο αγγλικών είναι συνεχής.

Η Αγγλική γλώσσα διδάσκεται σε τρία επίπεδα. Στα Αγγλικά ενηλίκων για αρχάριους, μπορεί ο εκπαιδευόμενος από το μηδέν μέσα σε οκτώ μήνες, να πάρει πτυχίο και να καταφέρει να μιλά και να επικοινωνεί άνετα.
Στα Αγγλικά ενηλίκων lower ο εκπαιδευόμενος μέσα σε τρεις έως πέντε μήνες φθάνει στο πτυχίο lower B2.
Ενώ στα Αγγλικά ενηλίκων Proficiency ο εκπαιδευόμενος μέσα σε τρεις μήνες αποκτά αναγνωρισμένο πτυχίο C2.
Από την έναρξη των μαθημάτων οι μακροπρόθεσμοι στόχοι που τίθενται είναι:
◦ Γνώση απαραίτητου λεξιλογίου –έκφραση με άνεση σε πληθώρα θεμάτων
◦ Σωστή σύνταξη
◦ Σωστή γραμματική
◦ Αποτελεσματική έκφραση στον γραπτό λόγο - όλα τα είδη

Τα προγράμματα παρέχονται κυρίως με εξ’ αποστάσεως σύγχρονη τηλεκατάρτιση αλλά και δια ζώσης και οδηγούν σε εξετάσεις οι οποίες επίσης γίνονται online μέσω υπολογιστή. Ακόμη στον εκπαιδευόμενο παρέχονται videos των μαθημάτων (e learning) πράγμα το οποίο βοηθά τον ενήλικα να ασχοληθεί με την μελέτη των αγγλικών τις ώρες που εκείνος μπορεί, ενώ η βοήθεια και η υποστήριξη είναι συνεχής.

Οι εκπαιδευόμενοι καλό είναι να ακολουθούν τα παρακάτω απαραίτητα tips
◦ Συνέπεια
◦ Ασχολήσου κάθε μέρα από λίγο
◦ Διάβασε δυνατά
◦ Μην φοβάσαι να μιλήσεις και ας κάνεις λάθη
◦ Δες βίντεο στα αγγλικά
◦ Γράψε τις άγνωστες λέξεις και κόλλησε τες σε σημεία που θα τα δεις μέσα στο σπίτι ή στην δουλειά
◦ Γράψε προτάσεις για να μάθεις το λεξιλόγιο και την γραμματική
◦ Κάνε συνδυασμό μεθόδων (αντιγραφή- μετάφραση- κάρτες επανάληψης)
◦ Δες ταινίες στα αγγλικά χωρίς υπότιτλους ή με αγγλικούς υπότιτλους
◦ Συνομίλησε με έναν συμμαθητή σου και εκτός ωρών μαθήματος
◦ Διάβασε άρθρα στα αγγλικά ή ότι βρεις γραμμένο στα αγγλικά! (π.χ τουριστικός οδηγός)

Το ExpertinDanas έχει επιλέξει την πιο σύγχρονη και φιλική εξέταση/πιστοποίηση αγγλικών «Test of Interactive English (ΤΙΕ)» η οποία είναι αναγνωρισμένη διεθνώς από το OFQUAL και από τον ΑΣΕΠ στην Ελλάδα, ενώ απονέμεται από το Gatehouse Awards®, έναν από τους κορυφαίους Βρετανικούς φορείς απονομής πιστοποιητικών.
Το μεγάλο πλεονέκτημα του ΤΙΕ είναι ότι επιτρέπει να φτάσει κάποιος στο επιθυμητό επίπεδο της γλώσσας κάνοντας παράλληλα εξειδίκευση στην ορολογία του επαγγελματικού κλάδου που τον ενδιαφέρει. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την προετοιμασία για προφορική και γραπτή εξέταση θεμάτων που σχετίζονται με τον επαγγελματικό κλάδο του εκπαιδευόμενου.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ExpertinDanas έχει τις λύσεις. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 23940 25472 ή μπείτε στην ιστοσελίδα www.expertindanas.gr

Ξεκίνησαν χθες Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 οι αιτήσεις για την κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ που προβλέπει 25.000 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους εγγεγραμμένους στο Μητρώο του Οργανισμού.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 στις 11:00. Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται σε οκτώ μήνες ενώ ο μισθός των απασχολουμένων διαμορφώνεται με βάση τον νέο κατώτατο μισθό των 663€ που ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2022.

Στο ExpertinDanas μπορείτε να υποβάλετε την αίτηση σας με την κατάλληλη καθοδήγηση.

Πληροφορίες στο 23940 25472.

Για να δείτε αναλυτικά την πρόσκληση πατήστε ΕΔΩ

Αυτό είναι ένα ερώτημα που προβληματίζει ιδιαίτερα τους ενήλικες που χρειάζονται όχι μόνο τις γνώσεις, αλλά και την πιστοποίηση αγγλικών για να εξελίξουν την καριέρα τους. Σήμερα σε αντίθεση με το παρελθόν υπάρχουν πάρα πολλές πιστοποιήσεις αγγλικών.

Τι πρέπει όμως να ληφθεί υπόψη για την επιλογή της σωστής πιστοποίησης και ποιοι παράγοντες πρέπει να εξεταστούν;

Σε ποιες βασικές ερωτήσεις πρέπει να απαντήσει κάποιος για να καταλάβει ποια πιστοποίηση του ταιριάζει;

Οι ερωτήσεις αυτές είναι τρεις

α)Είναι αναγνωρισμένη από τον ΑΣΕΠ;
β)Ποιές δεξιότητες θα έχω αποκτήσει στην πραγματικότητα όταν επιτύχω σε αυτή την πιστοποίηση;
γ)Τι διαθεσιμότητα χρόνου έχω;

Αυτές είναι οι 3 βασικές αρχικές ερωτήσεις στις οποίες πρέπει να απαντήσει κάποιος, πριν αποφασίσει ποια πιστοποίηση θα επιλέξει.

Ακόμη αν κάποιος ενδιαφέρεται για ένα κλασικό πτυχίο που δεν είναι διαβαθμισμένο θα πρέπει να προσέξει

α) το ποσοστό επιτυχίας, για παράδειγμα το ποσοστό επιτυχίας για το proficiency κάποιων φορέων πιστοποίησης είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα, με βάση την Ελληνική Νομοθεσία και το ΑΣΕΠ. Πρέπει να πιάσεις 90%.
β) τον χρόνο και
γ) την αποτελεσματικότητα. Σε πραγματικές συνθήκες η απόκτηση ενός τίτλου Proficiency από επίπεδο Lower, μπορεί να διαρκέσει από 1 μέχρι και 2 χρόνια.

Τι μπορεί να κάνει όμως ένας ενήλικας που δεν μπορεί να διαθέσει αυτόν τον χρόνο;

Σίγουρα μπορεί να σκεφτεί έξυπνα και να διαλέξει ένα πτυχίο όπως το Test of Interactive English (TIE) το οποίο είναι διαβαθμισμένο.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι η εξέταση γίνεται μεταξύ των επίπεδων Β2 - C2, οπότε εξεταζόμενος λαμβάνει την πιστοποίηση επιπέδου που πέτυχε. Δηλαδή αν ένας εξεταζόμενος έχει προετοιμαστεί πολύ καλά μπορεί και να επιτύχει μεγαλύτερο επίπεδο από αυτό που στόχευε. Επίσης, το TIE είναι ένα πτυχίο που ο μαθητής προετοιμάζει με την οργάνωση και καθοδήγηση του καθηγητή συγκεκριμένα projects που καλείται να παρουσιάσει στις εξετάσεις, τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις δικές του ανάγκες για επικοινωνία και έτσι επιτυγχάνεται η ευφράδεια λόγου.

Οι εξετάσεις του TIE πραγματοποιούνται κάθε μήνα. Αν κάποιος δεν καταφέρει να περάσει το ένα από τα δύο μέρη της εξέτασης, έχει τη δυνατότητα να δώσει ξανά, εντελώς δωρεάν. Επίσης, αν αποτύχει μπορεί να δοκιμάσει ξανά εντός 2 μηνών με μειωμένα δίδακτρα. Τέτοιες διευκολύνσεις καθιστούν το TIE σαν ένα από το πιο ευέλικτα κι εύκολα πτυχία αγγλικών για ενήλικες.

Ενημερωθείτε για τα προγράμματα εκμάθησης Αγγλικών ενηλίκων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης ExpertinDanas ΕΔΩ. Για κάθε πληροφορία μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 23940 25472

Περισσότερα άρθρα για τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζεται κάποιος για να εξελίξει την καριέρα του μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η γνώση μιας ξένης γλώσσας είναι καταλυτικής σημασίας, τόσο για ένα πλήρες βιογραφικό, όσο και για προσωπική ανάπτυξη και επικοινωνία. Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ρωσικά είναι οι γλώσσες που προτιμούν οι περισσότεροι ενήλικες. Τι βήματα πρέπει λοιπόν να ακολουθήσω για να καταφέρω τους στόχους μου και να μάθω γρήγορα και αποτελεσματικά μια ξένη γλώσσα.

1. Ακολουθώ το πρόγραμμα

Πρώτο και πολύ βασικό βήμα είναι να θέσετε ένα προσωπικό πρόγραμμα μελέτης ή να ακολουθήσετε το πρόγραμμα του εκπαιδευτή σας. Η ύπαρξη και τήρηση ενός προγράμματος είναι πάρα πολύ σημαντική, διότι σας δίνει την δέσμευση ότι κάποιες συγκεκριμένες ώρες και μέρες είναι αφιερωμένες στην εκμάθηση της γλώσσας αυτής και ως αποτέλεσμα η επαφή σας με την γλώσσα δεν είναι τυχαία, αλλά ρυθμισμένη και συχνή. Γιατί όπως θα γνωρίζετε, όσο πιο συχνή είναι η επαφή με την γλώσσα, τόσο πιο επιτυχημένο το αποτέλεσμα.

2. Ανακαλύπτω νέους τρόπους εκμάθησης

Πολλοί εκπαιδευόμενοι επιμένουν σε κλασικές μεθόδους εκμάθησης, με τις οποίες είναι εξοικειωμένοι από παλαιτερες επαφές τους με την εκπαίδευση. Παρολα αυτά ο ανθρώπινος εγκέφαλος, ιατρικά αποδεδειγμένο, λειτουργεί καλύτερα και γρηγορότερα με περισσότερα ερεθίσματα και με περισσότερους τρόπους εκάμθησης από έναν. Δηλαδή εάν μέχρι τώρα μαθαίνετε την γραμματική μόνο αποστηθίζοντας τους κανόνες και κάνοντας πολλές ασκήσεις στο εγχειρήδιο σας, δοκιμάστε να δείτε ένα βίντεο και να κάνετε ένα OnlineTest, είναι κάτι διαφορετικό που θα ιντριγκάρει και εσάς για να μην υποκύπτετε στην βαρετή ρουτίνα διαβάσματος, αλλά και ευεργετικό για τον εγκέφαλο που θα δκιμαστεί σε ένα νέο είδος- μορφή μάθησης.

3. Κάνω συνδυασμό μεθόδων

Επειδή είναι πολύ δύσκολο να πείσουμε τον εαυτό μας να διαβάσει, δεδομένου του δύσκολου προγράμματος που έχουμε όλοι στην καθημερινότητα μας, πρέπει να βρούμε έναν συνδυαστικό και διασκεδαστικό τρόπο να μάθουμε πολλά πράγματα σε λίγο χρονικό διάστημα. Παραδείγματος χάριν, αντί να διαβάσετε το λεξιλόγιο, έπειτα να το επαναλάβετε δυνατά και να το κάνετε αντγραφή 2-3 φορές, δοκιμάστε να συνδυάσετε τις λέξεις σε προτάσεις που θα σας μείνουν και θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στην καθημερινότητα. Αντί λοιπόν να θυμάστε car= αυτοκίνητο, blue=Μπλέ, have got= έχω μου ανήκει, γράψτε μια πρόταση: I have got a blue car. Ετσι και θα το θυμάστε ευκολότερα, αλλά και θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πραγματικές συνθήκες επικοινωνίας.

4. Μην φοβηθείς να ζητήσεις βοήθεια

Ένα πολύ μεγάλο ταμπού είναι να εκθέτουμε τις απορίες μας, είτε στο μάθημα είτε κατ’ ιδίαν. Είναι όμως το πιο σημαντικό μέρος της μάθησης, διότι μόνο μέσα από των εντοπισμό και διόρθωση των λαθών μας θα γίνουμε καλυτεροι. Εάν ακόμα ντρέπεστε ή διστάζετε να ζητήσετε βοήθεια, ή να εκθέσετε μια απορία, σκεφτείτε ότι είναι μια ξένη γλώσσα την οποία δεν γνωρίζατε μέχρι πρόσφατα, οπότε είναι πιο λογικό να μην ξέρετε πράγματα από το να ξέρετε.

Η διαδικασία της εκμάθησης, δεν είναι ευεργετική μόνο γιατί αποσκοπεί στην γνώση μια ξένης γλώσσας, αλλά και γιατί μέσα από αυτή θα γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας, της ανάγκες σας, τις δυνατότητες σας καθώς και τις αδυναμίες σας και at the end of the day θα έχετε γίνει καλύτεροι.

Ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα ξένων γλωσσών που είναι προσαρμοσμένα στους ενήλικες και προσφέρονται στο ExpertinDanas

Αγγλικά για αρχάριους

Αγγλικά lower

Αγγλικά proficiency

Γερμανικά

Ιταλικά

Ρωσικά

Εναλλακτικά μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 23940 25472

Περισσότερα άρθρα που αφορούν την επαγγελματική σας εξέλιξη μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Ολοκληρώθηκε με χαμόγελα και ικανοποίηση για όλους τους μαθητές μας η χθεσινή εξέταση Αγγλικών στο ΚΔΒΜ ExpertinDanas. Το όποιο άγχος πριν την εξέταση μετατράπηκε σύντομα σε αυτοπεποίθηση και αίσθημα σιγουριάς από πλευράς των μαθητών λόγω της συστηματικής και αποτελεσματικής προετοιμασία τους. Τόσο η προφορική όσο και η γραπτή εξέταση ήταν για τους περισσότερους«piece of cake»!!!

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές μας για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν!Τους ευχαριστούμε που μας επέλεξαν να τους καθοδηγήσουμε στην προσπάθεια τους αυτή να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους στην Αγγλική γλώσσα! Ευχαριστούμε επίσης την εξετάστρια του TIE η οποία ήταν πολύ υποστηρικτική και φιλική και ευχόμαστε σε όλους καλά αποτελέσματα και να έχουν σύντομα στα χέρια τους την αναγνωρισμένη πιστοποίηση Lower -Proficiency!!!

Περισσότερα άρθρα για την επαγγελματική σου εξέλιξη ΕΔΩ

Πρώτη εξεταστική για το 2022 και τα αποτελέσματα, 100% επιτυχία, μας γεμίζουν αισιοδοξία και πίστη σε αυτό που κάνουμε! Ευχαριστούμε τους μαθητές μας που μας εμπιστεύθηκαν, τους συγχαίρουμε για την επιτυχία τους και τους υπενθυμίζουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους ακόμη και τώρα που ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους, σε ότι χρειαστούν στην επαγγελματική τους πορεία!

Πιστοί στο πρόγραμμα μας, με εξετάσεις πληροφορικής κάθε 3 εβδομάδες, προσκαλούμε όσους και όσες θέλουν να αποκτήσουν αναγνωρισμένη πιστοποίηση πληροφορικής για ΑΣΕΠ από μόλις 140€ , να απολαύσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης που προσφέρουμε, με δυνατότητα παρακολούθησης και από το σπίτι τους.

Περισσότερα άρθρα που αφορούν την επαγγελματική σου εξέλιξη θα βρεις ΕΔΩ

Τα γερμανικά είναι μια γλώσσα με προοπτικές. Είτε θέλεις να τα μάθεις για να βρεις δουλειά, είτε για μεταπτυχιακό δεδομένου ότι οι σπουδές στη Γερμανία είναι πολύ ελκυστικές, είτε ακόμη για να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου με μια ακόμη ξένη γλώσσα, πρέπει να ξέρεις ότι θέλουν τρόπο και όχι κόπο.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη εκμάθηση των γερμανικών είναι η προφορά. Έχει σημασία και πρέπει να δώσεις ιδιαίτερο βάρος στο να μάθεις σωστά την προφορά για να σε καταλαβαίνουν οι συνομιλητές σου.

Άλλο σημαντικό σημείο είναι το συντακτικό. Στα γερμανικά έχει μεγάλη σημασία να μάθεις να συντάσσεις σωστά και να χρησιμοποιείς δευτερεύουσες προτάσεις.

Το πιο σημαντικό όμως συστατικό για την επιτυχία είναι όρεξη για το μάθημα. Όταν έχεις διάθεση τότε πολύ γρήγορα διαπιστώνεις ότι τα γερμανικά δεν είναι μια δύσκολη γλώσσα. Είναι μια γλώσσα με λογική στην οποία γνωρίζοντας κάποιες βασικές λέξεις μπορείς εύκολα να βγάλεις νόημα από τα συμφραζόμενα.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Γερμανικών Ενηλίκων online και δια ζώσης του ExpertinDanas, γίνεται προετοιμασία για όλα τα πτυχία, παρέχεται ψηφιακό υλικό για καλύτερη κατανόηση και αφομοίωση, καθώς και συνεχή υποστήριξη στον εκπαιδευόμενο. Σε οκτώ μήνες μπορεί εύκολα κάποιος να φτάσει σε επίπεδο Β1 ενώ η καθηγήτρια έχει σπουδάσει και ζήσει για πολλά χρόνια στη Γερμανία.

Στο ExpertinDanas έχουμε τον τρόπο για να μάθεις εύκολα γερμανικά που είναι η κύρια γλώσσα σε χώρες όπως η Αυστρία, η Ελβετία και το Λιχτενστάιν. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στο www.expertindanas.gr η εναλλακτικά να καλέσεις στο 23940 25472

Περισσότερα άρθρα για την επαγγελματική σου εξέλιξη μπορείς να βρείς ΕΔΩ.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ExpertinDanas ενημερώνει πως τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ οκτάμηνης διάρκειας σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών κ.α. των 25.000 θέσεων εργασίας με μισθό 569 ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ExpertinDanas στο 23940 25472

Οι δυνητικά ωφελούμενοι, κατόπιν της Δημόσιας Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ, καλούνται να υποβάλουν, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μία αίτηση συμμετοχής για την τοποθέτησή τους στις προκηρυσσόμενες θέσεις, για μία ειδικότητα, επιλέγοντας από μία μέχρι τρεις υπηρεσίες τοποθέτησης ή/και επιβλέποντες φορείς.

Οι δυνητικά ωφελούμενοι ηλικίας έως και 54 ετών στην αίτησή τους επιλέγουν επίσης από ένα έως δύο θεματικά αντικείμενα για το πρόγραμμα κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν. Επισημαίνεται ότι για τους δυνητικά ωφελούμενους ηλικίας 55 ετών και άνω η εν λόγω επιλογή είναι προαιρετική.

Η αίτηση αναρτάται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και μετά τη συμπλήρωσή της, οι δυνητικά ωφελούμενοι την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (ait.oaed.gr/).
Σε περίπτωση υποβολής της αίτησης με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που ορίζεται ρητά στη Δημόσια Πρόσκληση, ο δυνητικά ωφελούμενος αποκλείεται από τη διαδικασία κατάρτισης του πίνακα κατάταξης ανέργων και, κατά συνέπεια, από τη διαδικασία τοποθετήσεων βάσει αυτού.

Η αίτηση υποβάλλεται μέσα στην προθεσμία που θα οριστεί στη Δημόσια Πρόσκληση. Το εμπρόθεσμο αυτής κρίνεται με βάση την ημερομηνία και την ώρα υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης. Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων.

Ειδικότερα οι 25.000 ωφελούμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ λόγω του ότι θα τοποθετηθούν στις θέσεις τους το 2022 θα λάβουν αποδοχές με βάση τον νέο κατώτατο μισθό των 663 ευρώ, δηλαδή. 569 ευρώ.

Η δράση της απασχόλησης είναι οκτάμηνης διάρκειας και δικαίωμα συμμετοχής στη δράση δεν έχουν οι ωφελούμενοι που συμμετείχαν στις υπ’ αρ. 9/2017, 16/2017, 4/2018, 8/2018, 10/2018, 3/2019 και 4/2020 Δημόσιες Προσκλήσεις του ΟΑΕΔ.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

Θεωρητικό – εργαστηριακό μέρος: Το πρόγραμμα Αγγλικών ενηλίκων C1-C2 αποτελείται από το θεωρητικό μέρος (εκμάθηση και διδασκαλία λεξιλογίου, γραμματικής, έκθεσης και προφορικού λόγου) καθώς και την έμπρακτη εξάσκηση, τόσο κατά την διάρκεια των μαθημάτων αλλά και στο σπίτι. Οι μαθητές στο τέλος των μαθημάτων καλούνται να δώσουν εξετάσεις του πιστοποιητικού γλωσσομάθειας Test of Interactive English (T.I.E). Το εργαστηριακό μέρος αφορά την προσομοίωση εξετάσεων με στόχο τις πραγματικές συνθήκες επαφής με την γλώσσα.

Η εξέταση αποτελείται από 2 τμήματα (προφορικό και γραπτό) και αφορά κατά βάσει την εξειδίκευση σε ένα αντικείμενο ενδιαφέροντος του εκπαιδευόμενου. Έτσι του δίνεται η δυνατότητα έρευνας και παρουσίασης ενός θέματος, για παράδειγμα ο επαγγελματικός κλάδος που δραστηριοποιείται, με στόχο την εκμάθηση λεξιλογίου, γραμματικής αλλά και της ανάπτυξης προφορικής ευφράδειας.

Το πρόγραμμα διαρκεί 4 μήνες και γίνεται 2 φορές την βδομάδα από 2 διδακτικές ώρες, δηλαδή στο σύνολο ο μαθητής μέχρι το τέλος του προγράμματός θα έχει κάνει 32 μαθήματα διάρκειας 64 διδακτικών ωρών.

Στις προδιαγραφές του προγράμματος εξ’ αποστάσεως εκμάθησης Αγγλικών ενηλίκων proficiency C1-C2 ανήκουν η πλατφόρμα e learning και η πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης. Επίσης, υπάρχουν videos επεξήγησης γραμματικής και γραπτού λόγου και διαδραστικά tests λεξιλογίου και γραμματικής ως ψηφιακά εργαλεία για να μην χάνει ο εκπαιδευόμενος την επαφή του με την αγγλική γλώσσα εκτός του μαθήματος.

Τα αναμενόμενα μαθησιακά αποτελέσματα για τον κάθε εκπαιδευόμενο μετά το τέλος του προγράμματος είναι να γνωρίζει λεξιλόγιο και εκφράσεις από τις ενότητες που διδάχτηκε και να μπορεί να τα χρησιμοποιεί όχι μόνο στην κατανόηση, αλλά και στον προφορικό και γραπτό λόγο. Επίσης, να είναι σε θέση να αναλύει δεδομένα, να επικοινωνεί με άτομα από άλλες χώρες, να ερευνά διάφορα θέματα, να συζητά για την επικαιρότητα.

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικών ενηλίκων proficiency C1-C2 του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης ExpertinDanas ΕΔΩ. Εναλλακτικά μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 23940 25472

Περισσότερες πληροφορίες για τις απαραίτητες δεξιότητες επαγγελματικής εξέλιξης ΕΔΩ

Σελίδα 1 από 6

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas