Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 13:14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση του απολογισμού δράσης της παράταξης και την ανάδειξη της πριν από 7 χρονιά στις 14-11-2010 στη διοίκηση του δήμου Λαγκαδά πραγματοποίησε η δημοτική παράταξη ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ –ΝΕΑ ΑΡΧΗ.
Ο επικεφαλής της παράταξης και πρώην δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια για την συγκρότηση του Καλλικρατικού δήμου Λαγκαδά και το έργο της διοίκησης του.
Επεσήμανε, μάλιστα με έμφαση, ότι όταν παρέδωσε το δήμο Λαγκάδα μηδένισε τα ελλείμματα των 22 εκατομμυρίων ευρώ που παρέλαβε και παρέδωσε στη νέα διοίκηση πλεόνασμα 7 εκατομμυρίων ευρώ. Παρουσίασε μάλιστα και το σχετικό έγγραφο του τότε αντιδημάρχου οικονομικών Αστέριου Κομάτα, σύμφωνα με το οποίο η διοίκηση Αναστασιάδη παρέδωσε τη διοίκηση του δήμου Λαγκαδά με πλεόνασμα 7 εκατομμυρίων ευρώ.
Παρουσία της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών της παράταξης ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε τα έργα που ολοκληρώθηκαν επί της δικής του θητείας.
Τόνισε, ότι επί της διοίκησης της, η παράταξη του δημιούργησε μια σύγχρονη οικονομική υπηρεσία και με σκληρή δουλειά, συνετή διοίκηση και ορθολογική διαχείριση, μετατρέψαμε τους υπερχρεωμένους δήμους σε έναν νέο δήμο Λαγκαδά, οικονομικά υγιή.
Επέβαλε καθεστώς διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση, πραγματοποίησε δημόσιους ετήσιους απολογισμούς πεπραγμένων στην κεντρική πλατεία του Λαγκαδά, καθιέρωσε την ημέρα του δημότη, ενώ αντιμετώπιζε ισότιμα τους πολίτες, είτε μένουν στην πόλη του Λαγκαδά είτε στους πιο απομακρυσμένους οικισμούς.
Αναφέρθηκε, επίσης στη δημιουργία Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Λαγκαδά, και τη θεσμοθέτηση νέων διοργανώσεων που έγιναν θεσμοί, την Αγγέλων Πόλις και την εμποροπανήγυρη, κάνοντας γνωστό το δήμο, με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους του.
Ο κ. Αναστασιάδης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αποχετευτικά δίκτυα και τους βιολογικούς σταθμούς επεξεργασίας λυμάτων, καθώς σχεδόν σε όλες τις δημοτικές ενότητες, λειτούργησαν, κατασκευάστηκαν, δημοπρατήθηκαν ή μελετήθηκαν έργα.
Μεταξύ αυτών, η ανακατασκευή και λειτουργία του «τελματωμένου» βιολογικού σταθμού επεξεργασίας λυμάτων Λαγκαδά, η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου της πόλης του Λαγκαδά, η έναρξη εργασιών κατασκευής των αποχετευτικών δικτύων και του βιολογικού σταθμού επεξεργασίας λυμάτων του Αγίου Βασιλείου, η δημοπράτηση του αποχετευτικού δικτύου και του βιολογικού σταθμού επεξεργασίας λυμάτων του Ζαγκλιβερίου, ένα έργο που το εγκατέλειψε η σημερινή διοίκηση του δήμου, η ένταξη προς χρηματοδότηση εγκατάστασης του σταθμού επεξεργασίας λυμάτων Σοχού, η ένταξη προς χρηματοδότηση του δικτύου αποχέτευσης και του αγωγού μεταφοράς λυμάτων Λαγυνών και η ένταξη προς χρηματοδότηση των έργων αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων της Ασσήρου.

ΔΡΑΣΕΙΣ
Ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε ακόμη, τη συμμετοχή του δήμου Λαγκαδά σε πανευρωπαϊκά δίκτυα δήμων, όπως το Σύμφωνο των δημάρχων και το Energy for Mayors, την παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στην «Πράσινη Εβδομάδα» του Βερολίνου, με δικά του διακριτά περίπτερά, που αποτελούσαν πόλο έλξης και προβολής του.
Τόνισε, επίσης, την ίδρυση και λειτουργία Γραφείου Ενίσχυσης Απασχόλησης, για την εξυπηρέτηση των ανέργων συνδημοτών, την ενημέρωσή τους για προγράμματα απασχόλησης, συνδιοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων κλπ
Αναφέρθηκε στην ίδρυση και λειτουργία Γραφείου Στήριξης Αγρότη και Κτηνοτρόφου του δήμου Λαγκαδά για την παροχή συμβουλών από χρηματοδοτήσεις έως παρεμβάσεις στην παραγωγική διαδικασία επί καθημερινής βάσης. Τη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, με επίκεντρο ιδιαίτερα την υποστήριξη των νέων αγροτών.
Επεσήμανε, την ενίσχυση και προβολή τοπικών εορτών με επίκεντρο αγροτικά προϊόντα, όπως η Γιορτή Κερασιού Όσσας και η διοργάνωση δεκαημέρων προβολής τοπικών προϊόντων του δήμου Λαγκαδά. Τέλος, τη συμμετοχή του δήμου σε διεθνή έκθεση προώθησης αγροτικών προϊόντων Βερολίνου και τη λειτουργία νέων λαϊκών αγορών σε Λαγυνά και Ξυλόπολη
Αναφέρθηκε, στη δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου για την πρωτοβάθμια περίθαλψη σε όσους δημότες έχουν ανάγκη και την δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου για τους άπορους δημότες. Την ενίσχυση των ΚΑΠΗ με συντηρήσεις κτιρίων, και εμπλουτισμό τους με νέες υπηρεσίες, καθώς και τη λειτουργία νέου κτιρίου για το ΚΑΠΗ Σοχού και την ανακαίνιση του ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου. Παράλληλα, υπογράμμισε τη δημιουργία του νέου αγροτικού ιατρείου Αγίου Χαραλάμπους και τη στήριξη των περιφερειακών (αγροτικών) ιατρείων σε Βερτίσκο, Καβαλάρι, Λευκοχώρι, Όσσα, Ξυλόπολη, Άσσυρο, Λαγκαδίκια, Γερακαρού, Αγ. Βασίλειο, Ασκό και Κρυονέρι.

ΠΑΙΔΕΙΑ
Σημείωσε, την ίδρυση και λειτουργία του 4ου Γυμνασίου Λαγκαδά, και την αποτροπή των συγχωνεύσεων και μετακινήσεων σχολείων στα όρια του δήμου, έπειτα από δυναμικές ενέργειες σε συνεργασία με εκπαιδευτική κοινότητα και συλλόγους γονέων, όπως το Νηπιαγωγείο στο Βασιλούδι.
Αναφέρθηκε, ακόμη στην κατασκευή του 2ου Νηπιαγωγείου Λαγκαδά, την επισκευή και βελτίωση του Νηπιαγωγείου Περιβολακίου, την ανάπλαση του εξωτερικού χώρου και την ανακαίνιση του Νηπιαγωγείου Χρυσαυγής, καθώς και την ανάπλαση του Δημοτικού Σχολείου Κολχικού.
«Έπειτα από επιτυχημένες ενέργειες, βελτιώθηκε ριζικά η διασύνδεση της επαρχίας Λαγκαδά με την πόλη της Θεσσαλονίκης. Αρχικά καθιερώθηκαν δρομολόγια εξπρές ανάμεσα στην πόλη του Λαγκαδά και τη Θεσσαλονίκη, αργότερα δημιουργήθηκε σταθμός μετεπιβίβασης στο στρατόπεδο «Μπαρέτη», συντομεύοντας τον χρόνο μετακίνησης των κατοίκων από άλλες περιοχές του δήμου, τοποθετήθηκαν νέα, σύγχρονα λεωφορεία στις γραμμές που υπάρχουν εντός του δήμου, εγκαταστάθηκαν νέα καλαίσθητα και οικολογικά σκέπαστρα στάσεων» σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης.
Ο κ. Αναστασιάδης, υπογράμμισε στη συνέχεια τις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν στον τομέα του πολιτισμού, σημειώνοντας την μετατροπή των παλαιών σφαγείων Ζαγκλιβερίου σε χώρο Πολιτιστικού Κέντρου, την ανέγερση Πνευματικού Κέντρου πολλαπλών χρήσεων στο Κολχικό, την συντήρηση του Πνευματικού Κέντρου στο Πολυδένδρι, την ενίσχυση -προβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων σε Καβαλάρι, Περιβολάκι, Πετροκέρασα, Σαρακήνα, Μεσόκωμο, Όσσα κ.α.
Αναφέρθηκε, επίσης, στην θεσμοθέτησης στις ολοήμερες τιμητικές εκδηλώσεις στην επέτειο της γενοκτονίας στην έδρα του δήμου, τον Λαγκαδά.
Στον τομέα του αθλητισμού, ανέφερε την κατασκευή υπαίθριων γυμναστηρίων στα Λουτρά και τα Λαγυνά, τις παρεμβάσεις στα γήπεδα της ΑΠΕΛ (νέος χλοοτάπητας, κατασκευή ταρτάν, ανακαίνιση χώρου υποδοχής και αποδυτηρίων), την Κριθιά (περίφραξη), τα Λαγυνά (γηπεδάκια ποδοσφαίρου), το Πολυδένδρι Ασκού (υδροδότηση και ηλεκτροδότηση), τον Ασκό (κατασκευή κερκίδων γηπέδων), το Δρακόντιο, το γήπεδο της Δορκάδας, και το γήπεδο των Λαγκαδικίων.

ΚΡΙΤΙΚΗ
Παράλληλα τόνισε πως σήμερα ο δήμος Λαγκαδά διαθέτει επαρκές προσωπικό, κάποιοι από τους οποίους είναι απλήρωτοι 4-5 μήνες, σε αντίθεση με τη δική του διοίκηση που το προσωπικό δεν επαρκούσε.
Ο πρώην δήμαρχος Κορώνειας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος σημείωσε πως «η σύγκριση μεταξύ του έργου των δύο διοικήσεων είναι μέρα με τη νύχτα». Ανάλογες ήταν και οι τοποθετήσεις των στελεχών της πρώην διοίκησης αλλά και δημοτών που τοποθετηθήκαν για τον απολογισμό της σημερινής διοίκησης του δήμου. Συνοψίζοντας τις τοποθετήσεις ο πρώην πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Άγγελος Πελίτης επεσήμανε ότι οι πολίτες ζητούν να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση, ώστε να μάθει ο κόσμος τα προβλήματα που υπάρχουν.
Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και δημότες που ανέφεραν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους. Ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Καβαλαρίου Παντελής Μητσόπουλος τόνισε: «Στο Καβαλάρι έχουμε 148 καμένες λάμπες εδώ και καιρό. Η διοίκηση εξυπηρετεί μόνο τα δικά της άτομα, χωρίζοντας τους πολίτες σε α και β κατηγορίας. Πολλοί κάτοικοι αγόρασαν με δικά τους έξοδα λάμπες και της περάσαμε». Ανάλογες τοποθετήσεις έκαναν και οι πρόεδροι της Όσσας, του Εξαλόφου, των Καρτερών και του Κρυονερίου.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΕΣ
Κλείνοντας τη διαδικασία ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως η παράταξη είναι πάντα παρούσα και τόνισε πως «από εδώ και στο τώρα πραγματοποιείται ένα νέο ξεκίνημα στην επικοινωνία μεταξύ των μελών της παράταξης και σε όσους πιστεύουν ότι ο τόπος αξίζει περισσότερα. Σύντομα θα οργανωθούν συγκεντρώσεις ανά δημοτικές ενότητες, ώστε να προβάλλονται τα προβλήματα και να υποδεικνύονται λύσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ανέφερε, τέλος ότι θα ληφθούν πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση εσόδων π.χ. από το ΦΟΣΔΑ για το ΧΥΤΑ Μαυροράχης, τα οποία δεν διεκδικεί η σημερινή διοίκηση του δήμου.

Ευχαριστούμε για την προβολή, την ανάρτηση ή τη μετάδοση

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas