Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 20:05

Μία όμορφη Δευτέρα σαν όλες τις άλλες στο γυμνάσιο Λαγκαδίκιων (video)

Με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα τους 16 προσφυγόπουλα, ηλικίας 12-15 ετών,  τα οποία διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας  στα Λαγκαδίκια, πέρασαν σήμερα μετά τις 14.00, την πόρτα του Γυμνασίου - Λυκείου Κορώνειας, προκειμένου πραγματοποιήσουν το πρώτο τους μάθημα.

Μακριά από τυμπανοκρουσίες, κάμερες, ή ρατσιστικές κραυγές τα προσφυγόπουλα υποδέχθηκαν ο γυμνασιάρχης, καθηγητές και άνθρωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Οι μικροί μαθητές κατέβηκαν από το λεωφορείο τρέχοντας, χαμογελώντας  και κρατώντας στα χέρια τους τετράδια έτοιμα για την πρώτη τους μέρα στο σχολείο.

Μάλιστα μαθητές του Γυμνασίου Κορώνειας, ετοίμασαν και πανό για να υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα.

"Ομόφωνα οι συνάδελφοι θα υποδεχθούμε τα παιδιά με μεγάλη χαρά. Θεωρούμε υποχρέωση και δικής μας αλλά και της πολιτείας να τους παράσχουμε μόρφωση και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να τα βοηθήσουμε", δήλωσε στο thestival.gr, ο διευθυντής του Γυμνασίου Κορώνειας, Γιώργος Μαυροχαλημίδης και πρόσθεσε:

"Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα ούτε από γονείς ούτε από παιδιά. Αντιθέτως τα παιδιά μας ετοίμασαν πανό για να τα υποδεχθούνε και τα πάντα βαίνουν καλός".

thestival.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas