Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 09:59

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΓΥΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΓΥΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΓΥΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Τις τελευταίες ημέρες ζούμε έντονα μια προσπάθεια από την ΔΗΚΕΛ και τον Δήμο ΛΑΓΚΑΔΑ να αποκλειστεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγυνών από την εκδήλωση του πανηγυριού της Αγίας Παρασκευής. Μια εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγυνών και συνεχίστηκε από τον Εθνικό Λαγυνών (τα χρόνια της αδράνειας του Πολιτιστικού Συλλόγου). Τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται από κοινού από αυτούς τους δύο φορείς με αποτέλεσμα να γίνει θεσμός και σημείο αναφοράς για τα Λαγυνά.

Ο Δήμος Λαγκαδά, αντί να βοηθήσει στην διενέργεια αυτής της εκδήλωσης, ακολουθεί την περσινή του τακτική αποκλείοντας τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγυνών και επιλέγοντας συγκεκριμένους φορείς με διαφορετικούς σκοπούς από αυτόν που πρεσβεύουμε εμείς. Το κριτήριο της επιλογής των συγκεκριμένων φορέων δημιουργεί ερωτήματα αφού δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι οι φορείς της τοπικής κοινότητας. Με ποια λογική η ΔΗΚΕΛ «μοιράζει ποσοστά» σε φορείς της αρεσκείας της χωρίς να καλεί όλους τους τοπικούς συλλόγους π.χ. Συλλόγους Γονέων, Σύλλογος Περιστεράδων, Α.Σ. Τιτάνες, Σύλλογος Πλανόδιων Πωλητών, Σύλλογος Παικτών Μπιρίμπας??? Η γελοιότητα δεν έχει τέλος…

Είμαστε αντίθετοι στην τακτική αυτή, καθώς και στην διαδικασία να διαθέσει ο Δήμος δωρεάν σουβλάκια και μπύρες για τον κόσμο και αυτά να πωλούνται από τους φορείς. Με την απόφαση 108/2017 εγκρίνεται το ποσό των 4.998,91€ !!! για την εκδήλωση της Αγ. Παρασκευής

ΑΠΟΦΑΣΗ 108 2017

Το κριτήριο της ΔΗΚΕΛ τα τελευταία τρία χρόνια μόνο πολιτιστικό δεν είναι.

Λειτουργεί με κριτήριο εάν ο πολιτιστικός φορέας της κάθε κοινότητας έχει ανθρώπους στην διοίκηση του, που ήταν μαζί με την παράταξη της στις εκλογές, και εάν ναι, τον επιχορηγεί ενώ εάν όχι, τον αγνοεί.

Τέτοιες πρακτικές μας βρίσκουν αντίθετους και τις καταγγέλλουμε. Το ιδεώδες του εθελοντισμού και της προσφοράς που πρεσβεύουμε δεν τους ενδιαφέρει…

Τέλος, σας παραθέτουμε παρακάτω την απόφαση 105/2017, βάσει της οποίας Τοπικός Σύλλογος επιχορηγείται με 3.000€ από το ΤΙΤΑΝ. Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΑΠΟΦΑΣΗ 105 2017

Εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΓΥΝΩΝ

Λαγυνά 24 Ιουλίου 2017
Σε απάντηση της ανακοίνωσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγυνών σχετικά με τη διοργάνωση του πανηγυριού της Αγίας Παρασκευής, διευκρινίζονται τα εξής:
Έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Λαγυνών κλήθηκαν να συμμετέχουν στη συζήτηση για τη διοργάνωση του πανηγυριού, όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και οι φορείς των Λαγυνών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και οι σύλλογοι:
• Εθνικός Λαγυνών με τον Πρόεδρό του Ευάγγελο Γεράκη
• ΑΣΚ Λαγυνών με τον Πρόεδρό του Γιώργο Καρασαββίδη
• Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγυνών με τον Πρόεδρό του Στέλιο Σισκούδη
• Tae Kwon Do “ΑΣΚ ΜΑΚΕΔΩΝ” με την Πρόεδρό του Ελισάβετ Γκαζάκη
• Λέσχη Τέχνης Βορείου Ελλάδος με τον Πρόεδρό του Χρήστο Λελιούδη
• Γυναικείος Σύλλογος Πολιτισμού και Ανάπτυξης Λαγυνών με την Πρόεδρό του Μαρία Αποστολούδη – Κατινιού
Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε από όλους η κοινή διοργάνωση του πανηγυριού και μόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγυνών επέλεξε τελικά, για τους δικούς του λόγους, να αποχωρήσει και να μη συμμετέχει στην εκδήλωση.
Αυτή είναι όλη η αλήθεια και κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει.
Το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής είναι μια από τις κεντρικές εκδηλώσεις των Λαγυνών και καλούμε για ακόμη μια φορά όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τους Φορείς και τον κόσμο των Λαγυνών να είναι ενωμένοι για την καλύτερη διοργάνωσή του και την ανάδειξη των παραδόσεων και του πολιτισμού του τόπου μας.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas