Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024 09:08

"Η Επαρχία Λαγκαδά με την ματιά ενός Κτηματομεσίτη" του Δημήτρη Μπαλάφτσαλη

Επαρχία Λαγκαδά Επαρχία Λαγκαδά Επαρχία Λαγκαδά

Η επαρχία Λαγκαδά με το πλουσιότατο οδικό δίκτυο εγνατίας , παραεγνατίας (κάθετος άξονας προς Βουλγαρία) την παλιά Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Καβάλας , την επαρχιακή οδό Λαγκαδά Ρεντίνας αποτελεί σίγουρα την ιδανική λύση για ενοικίαση και αγορά κατοικίας. Συνδυάζει συγχρόνως γρήγορη πρόσβαση στην αγορά εργασίας (Θεσσαλονίκη) , υγιεινό, ήσυχο και πολιτισμένο περιβάλλον .

Την προηγούμενη εικοσαετία είχαμε μια έξαρση της φυγής από Θεσσαλονίκη προς Λαγκαδά με συνέπεια την κατασκευή πολλών και σύγχρονων συγκροτημάτων και κατοικιών. Με την οικονομική κρίση του 2011 ο οργασμός αυτός σταμάτησε όπως λογικά σε όλη την Ελλάδα . Η επαρχία μας αποτελεί σε σύγκριση με το ανατολικό υπόλοιπο του νομού Θεσσαλονίκης σαφώς την πιο ιδανική οικονομική λύση καθόσον οι τιμές της κτηματαγοράς είναι έως δύο και τρεις φορές χαμηλότερες.

Η επαρχία μας η γη της αρχαίας Μυγδονίας και Καλινδοίας με τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα τις λουτροπόλεις Λαγκαδά και Απολλωνίας , το πλήθος των μοναστηριών αποτελεί ιδανικό προορισμό για κάθε επισκέπτη. Προσφέρει λόγω του πλούσιου οδικού δικτύου γρήγορη πρόσβαση στο κέντρο (Θεσσαλονίκη) και συνχρόνως συνδυάζει την πεδιάδα με τα βουνά και τα δάση τις δύο μεγάλες λίμνες μικρή, μεγάλη Βόλβη καθώς και τις πενήντα περίπου μικρότερες στον ορεινό όγκο καθώς και την θάλασσα δηλαδή ιδανικό περιβάλλον γιαυτους που θέλουν να ζήσουν δέκα χρόνια παραπάνω .

Οι τιμές των καινούργιων διαμερισμάτων διαμορφώνονται στα 1300-1400 € /Τ.Μ. στα δε πιό παλιά διαμερίσματα και μονοκατοικίες στα 350-600 € / Τ.Μ. . Τα οικόπεδα κυμαίνονται στα 40-50€ /Τ.Μ. στον ορεινό όγκο Σοχού - Λαχανά - Ζαγκλιβερίου και στα 100€/Τ.Μ. στον Λαγκαδά. Η αγορά αγροτεμαχίων αρχίζει από τα 800€ το στρέμμα στα ορεινά και 2000-5000€ στα πεδινά και φτάνει τα 10000€ το στρέμμα περιμετρικά των μεγάλων οδικών αξόνων. Δυστυχώς όμως η περιοχή της επαρχίας του Λαγκαδά δεν έτυχε μέχρι σήμερα της δέουσας προβολής και αξιοποίησης από την πολιτεία καίτοι αποτελεί αγορά παρθένα με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης ίσως και λόγω της έλλειψης δραστήριων εκπροσώπων της στα κέντρα των αποφάσεων.
Μπαλάφτσαλης Δημήτριος Οικονομολόγος – Λογιστής Κτηματομεσίτης

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas