Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 07:50

Ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων για την ανοσοποίηση των άγριων ζώων θα πραγματοποιηθούν από τις 16-24 Απριλίου 2024 στο Δήμο Λαγκαδά

Ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων Ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων Ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων

Ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων για την από του στόματος ανοσοποίηση των άγριων ζώων θα πραγματοποιηθούν από τις 16-24 Απριλίου 2024.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι ρίψεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος της εαρινής εκστρατείας διανομής εμβολίων - δολωμάτων κατά της λύσσας.

Ο εμβολιασμός δε θα διενεργηθεί σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα και λίμνες. Υπολογίζεται η διασπορά κατά μέσο όρο 20-25 δολωμάτων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο επιφάνειας(τουλάχιστον 20 δολώματα/km2).

Η εποπτεία του προγράμματος θα διενεργείται σε καθημερινή βάση από υπαλλήλους του Τμήματος Ζωοανθρωπονόσων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη συνδρομή των αρμόδιων Κτηνιατρικών Αρχών των περιοχών όπου διενεργείται ο εμβολιασμός ή εδρεύουν οι αερολέσχες εκκίνησης των αεροσκαφών.

Τα εμβόλια-δολώματα έχουν την όψη μικρού κύβου, χρώματος λαδί-καφέ, με οσμή ψαριού και περιέχουν ζωντανό ιό ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με αυτά και σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί, συνιστάται άμεσα επίσκεψη στο γιατρό.

Σε ό,τι αφορά στο Δήμο Λαγκαδά, οι περιοχές στις οποίες θα γίνουν ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων, είναι οι κάτωθι:
Άσσηρος, Κριθιά, Βερτίσκος, Νικόπολη, Καρτεραί, Λευκοχώρι, Ξυλόπολη, Λαχανάς, Στεφάνια, Δορκάδα, Μαυροράχη, Πολυδένδρι, Κυδωνιές, Ευαγγελίστρια, Εξαμίλι

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas