Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 08:24

Συλλήψεις τριών ατόμων για ανεξέλεγκτες απορρίψεις αποβλήτων (photos)

απορρίψεις αποβλήτων απορρίψεις αποβλήτων απορρίψεις αποβλήτων

Στις συλλήψεις τριών ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με ανεξέλεγκτες απορρίψεις αποβλήτων κλαδεμάτων και άλλων στερεών αποβλήτων.

Πρόκειται για άνδρες ηλικίας 49, 46 (οδηγοί φορτηγών) και 47 ετών (λειτουργός δημοτικής υπηρεσίας), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος άνδρας είναι αντιδήμαρχος του δήμου Βόλβης. Τα ογκώδη προέρχονταν από τον ίδιο δήμο και μεταφέρονταν σε δασική περιοχή του Σταυρού.

Πιο αναλυτικά, το πρωί της Δευτέρας, πλησίον πρώην ΧΥΤΑ που βρίσκεται σε ευρύτερη περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης, κατελήφθησαν οι δύο οδηγοί να απορρίπτουν ανεξέλεγκτα ογκώδη απόβλητα κλαδεμάτων και άλλων στερεών αποβλήτων (έπιπλα) ενεργώντας κατ’ εντολή αρμόδιου λειτουργού δημοτικής υπηρεσίας, δηλαδή του 47χρονου.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, όμοιες απορρίψεις ογκωδών δημοτικών αποβλήτων πραγματοποιήθηκαν στο ίδιο σημείο και την 29-03-2024 από τον 46χρονο για λογαριασμό του αρμόδιου Δήμου, κατ’ εντολή του 47χρονου.

Επίσης προέκυψε ότι, η συγκεκριμένη διαδικασία για τα ογκώδη απόβλητα του Δήμου, πραγματοποιούνταν τουλάχιστον τα τελευταία πέντε έτη από 54χρονο δημοτικό λειτουργό κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία, σε δασική περιοχή, που βρίσκεται εντός ενταγμένης ζώνης προστασίας NATURA και σε Ζώνη Προστασίας Εθνικού Πάρκου, ενώ δημιουργήθηκε μια άτυπη χωματερή (Χ.Α.Δ.Α.) από την οποία καλύφθηκε εν μέρει, γειτνιάζων διερχόμενο ρέμα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

thestival.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas