Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 10:02

ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Το θέμα της ανέγερσης μνημείου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά, την Πέμπτη 4 Μαΐου στις 18:00.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιάννης Καραγιάννης θα εισηγηθεί το θέμα για τον καθορισμό χώρου ανέγερσης του μνημείου στην έδρα του Δήμου μας, την πόλη του Λαγκαδά και τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν για την υλοποίηση του έργου με ευθύνη και δαπάνη του Δήμου.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των Ποντιακών Συλλόγων του Δήμου μας αλλά και των ποντιακής καταγωγής συνδημοτών μας, η υλοποίηση του οποίου αποτελεί την ελάχιστη τιμή στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας αλλά και στην ιστορία όλων των Ποντίων. Στην ιστορία της αγριότητας, των διωγμών και των εξοντωτικών πρακτικών από τους Νεότουρκους εναντίων των Ελλήνων του Πόντου κατά την περίοδο 1914 – 1923, η οποία έχει αναγνωριστεί από την Ελληνική Βουλή στις 24 Φεβρουαρίου 1994 με την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως «Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού».

Η Διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά, με σεβασμό στη μνήμη και την ιστορία, κάνει πράξη τη δέσμευσή της και προχωρά στις απαραίτητες διαδικασίες για την ανέγερση μνημείου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην πόλη του Λαγκαδά, με δαπάνη του Δήμου.

Το επόμενο διάστημα, θα ξεκινήσει διαβούλευση με όλους τους ποντιακούς συλλόγους του Δήμου Λαγκαδά, για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την επιλογή του μνημείου, ώστε η ανέγερσή του να έχει την σύμφωνη γνώμη όλων και να τιμά με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία των Ποντίων.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas