Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 18:29

Μεγάλη νατοϊκή άσκηση στο στρατόπεδο της Ασσήρου

Μεγάλη νατοϊκή άσκηση Μεγάλη νατοϊκή άσκηση Μεγάλη νατοϊκή άσκηση

Με απόλυτη μεθοδικότητα και ατσάλινη πειθαρχία, τα μέλη του Στρατηγείου Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα εγκαταστάθηκαν στην Άσσηρο, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, και διεξήγαγαν με επιτυχία για ακόμη μια ημέρα την ετήσια άσκηση με ονομασία «GORDIAN KNOT», μέσα σε ένα πλήρως ανεπτυγμένο στρατηγείο. Ολόκληρη την άσκηση παρακολούθησαν και επικρότησαν μεταξύ άλλων ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ, αλλά και ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος.

 

Μάλιστα ο κ. Καπραβέλος δώρισε ένα αναμνηστικό έμβλημα της άσκησης στον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ.

 

Η εν λόγω επιχειρησιακή δράση αποτελεί εκπαιδευτική δραστηριότητα κατά την οποία το Στρατηγείο δοκιμάζει τις επιχειρησιακές του δυνατότητες κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Φέτος η άσκηση διεξάγεται από τις 10 έως και τις 17 Νοεμβρίου, στο Στρατόπεδο Επ/χου Προκοπίδη της Ασσήρου.

 

Σε αυτήν συμμετείχε το προσωπικό που ήδη υπηρετεί στο Στρατηγείο Ταχείας Ανάπτυξης, αλλά και προσωπικό άλλων δομών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, από χώρες όπως Ισπανία, Ιταλία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

 

Επιπλέον, ολόκληρη την επιχειρησιακή δράση παρακολούθησαν, ως προσκεκλημένοι, γενικοί πρόξενοι διαφόρων χωρών του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη.

 

Κατά τη διάρκεια της άσκησης προβλήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση κατάρριψης εναέριου στόχου από το ελληνικό αντιαεροπορικό σύστημα.

 

Παράλληλα, εξειδικευμένο προσωπικό εξήγησε στον κ. Λελούδα αλλά και στους επισήμους προσκεκλημένους, όλες τις πτυχές των επιχειρησιακών δράσεων που απαιτούνται για την εξασφάλιση της ακεραιότητας των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, σε περίπτωση εχθρικής εισβολής.

 

ΠΗΓΗ:www.voria.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas