Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 12:31

Επενδύσεις αναζωογονούν τα Ιαματικά Λουτρά Λαγκάδα - Αυξήθηκε κατά 150% η επισκεψιμότητα

Λουτρά Λαγκάδα Λουτρά Λαγκάδα Λουτρά Λαγκάδα

Μεγάλο το ενδιαφέρον από επιχειρηματίες να συνεργαστούν με τα Λουτρά για τη διεξαγωγή φεστιβάλ, για πάρκο αυτοκίνησης, ακόμη και μαθήματα κατάδυσης.

 

Σε τροχιά υλοποίησης επενδύσεων που αναμένεται να αναζωογονήσουν τα Ιαματικά Λουτρά Λαγκαδά βρίσκεται ο ομώνυμος δήμος. Ήδη επενδυτής έχει εκμισθώσει την πισίνα με τη διάρκεια της σύμβασης να είναι 3 συν 3 χρόνια. Πρόκειται για την εξωτερική πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων 50×25 και μία παιδική διαστάσεων 10×25.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Voria.gr ο επενδυτής θα υλοποιήσει φέτος κάποιες εργασίες αναβάθμισης, οι οποίες θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά. Θα δώσουν έτσι υπεραξία στις εγκαταστάσεις ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων με στόχο να καταστούν τα Ιαματικά Λουτρά πόλος έλξης για επισκέπτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

 

Η Διοίκηση των Λουτρών προχώρησε επιπλέον και σε διαγωνισμό για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου, ο οποίος έχει ήδη αναρτηθεί στη “Διαύγεια”.

 

Πέραν αυτών έχουν γίνει ήδη το προηγούμενο διάστημα εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων του υδροθεραπευτηρίου προκειμένου να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ της «Επιχείρησης Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά Μονοπρόσωπη Α.Ε.», Βασίλης Τσουμάρης, ανέφερε στη Voria.gr πως η επισκεψιμότητα φέτος σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες πέρυσι έχει αυξηθεί πάνω από 150% με τον ίδιο να εκτιμά ότι με τα υπάρχοντα θετικά δεδομένα το καλοκαίρι θα είναι «εκρηκτικό».

 

Όπως αναφέρει ο ίδιος, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να συνεργαστούν με τα Λουτρά για τη διεξαγωγή φεστιβάλ, τη δημιουργία πάρκου αυτοκίνησης ακόμη και την παράδοση μαθημάτων κατάδυσης.

 

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Λαγκαδά βρίσκεται ήδη στη διαδικασία αναζήτησης μεγάλων επενδυτών μέσω του διεθνούς διαγωνισμού για την ολιστική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Για το λόγο αυτό στο συμβόλαιο με τον υφιστάμενο επενδυτή υπάρχει ο όρος ότι σε περίπτωση που ευοδωθεί ο διεθνής διαγωνισμός η σύμβασή του θα λήξει με μια απλή διαδικασία.

 

«Τα Λουτρά του Λαγκαδά αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για την ευρύτερη περιοχή. Εκτός όλων των άλλων όσοι κατέχουμε θέσεις ευθύνης οφείλουμε να αναδεικνύουμε τα Λουτρά με κάθε τρόπο, στηριζόμενοι στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Εάν οι λουτρικές εγκαταστάσεις του Λαγκαδά παραμείνουν ζωντανές, τότε είναι δυνατό να αυξήσουμε και το επενδυτικό ενδιαφέρον», δήλωσε στην Voria.gr ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιώργος Ξενιτίδης.

 

ΠΗΓΗ:Voria.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas