Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 12:23

Σε ετοιμότητα για την αντιπυρική περίοδο ο Δήμος Λαγκαδά

Δήμος Λαγκαδά Δήμος Λαγκαδά Δήμος Λαγκαδά

Η ανάγκη να υπάρχει συνεχής συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων την αντιπυρική περίοδο ώστε να μην υπάρχουν σοβαρά ζητήματα επισημάνθηκε κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαγκαδά, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

 


Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Γιώργο Ξενιτίδη, συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Πέτρος Δοϊρανλής, ο αν. προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαγκαδά, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λαγκαδά, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του ΑΤ Λαγκαδά, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Λητής, αντιπροσωπεία του Δασαρχείου Λαγκαδά, εκπρόσωπος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και εκπρόσωποι του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών Λαγκαδά και της Δομής Φιλοξενίας στα Λαγκαδίκια.

 


Κατά τη συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι πρέπει να δοθεί βαρύτητα στον καθαρισμό οικοπέδων και άλλων χώρων από τη βλάστηση, αλλά και των παράνομων χωματερών που φέρουν κατά κύριο λόγο ογκώδη απορρίμματα.

 


Επίσης αποφασίστηκε να δοθεί βαρύτητα στις κατοικημένες περιοχές που βρίσκονται κοντά σε δασικές εκτάσεις, στη συντήρηση των δασικών οδών και την ετοιμότητα για την εφαρμογή του σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών «ΙΟΛΑΟΣ», εάν και εφόσον χρειαστεί.

 


«Στην αντιπυρική περίοδο, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο του χρόνου προκειμένου να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε έκτακτα περιστατικά οφείλουμε κατά πρώτον να είμαστε προετοιμασμένοι και να βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», επισήμανε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιώργος Ξενιτίδης.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas