Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 11:10

Εκδήλωση εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στη Λίμνη Βόλβη

Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α

Tην Παρασκευή 26 Μαΐου, η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) υποδέχτηκε στο Κέντρο Πληροφόρησης Απολλωνίας λιμνών 65 μαθητές και εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλοχωρίου στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

 

Αφού ενημερώθηκαν για την περιοχή, τα παιδιά έκαναν παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο στη λίμνη Βόλβη και στους πλάτανους του Σχολαρίου που έχουν χαρακτηριστεί Μνημεία της Φύσης και στα κλαδιά τους φωλιάζουν πολλά ζευγάρια ερωδιών και συγκεκριμένα σταχτοτσικνιάδων.

 

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στις Νυμφόπετρες. Παρούσα στη δράση ήταν και η Διευθύντρια Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Τομέα Α’ του ΟΦΥΠΕΚΑ, κ. Διονυσία Χατζηλάκου.

 

 

Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

 

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα και τη διατήρηση της βιοποικιλότητάς τους, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

 

Εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.

 

ofipeke

 

ofipeke1

 

 

 

 

 

 

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas