Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 15:02

Συνελήφθη ο διαρρήκτης που αναστάτωσε τον Λαγκαδά

διαρρήκτης διαρρήκτης διαρρήκτης

Με συντονισμένες ενέργειες του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά, εντοπίστηκε και συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός για κλοπές, διαρρήξεις και προσπάθεια διάρρηξης συνολικά 11 καταστημάτων στο κέντρο του Λαγκαδά το βράδυ της 18ης Φεβρουάριου 2023.

Πρόκειται για 32χρονο άνδρα με καταγωγή από τη Γεωργία, ο οποίος έχει απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές αρχές με παρομοίου είδους αδικήματα.

Στην ανακοίνωση του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά αναφέρεται πως προέβη στη διάρρηξη επτά καταστημάτων, όμως συνολικά επιχείρησε να διαρρήξει έντεκα καταστήματα στο κέντρο του Λαγκαδά. Σε τέσσερα καταστήματα δεν κατάφερε να εισχωρήσει, προκαλώντας μόνο μικρές ζημιές στις εισόδους, με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες να μην το αναφέρουν στις αστυνομικές αρχές.

Το εντυπωσιακό ήταν πως κανένα από τα παραπάνω καταστήματα δεν διέθετε συναγερμό. Ο διαρρήκτης επί έξι τουλάχιστον ώρες, ξεκινώντας μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και τουλάχιστον μέχρι τις 6.30 το πρωί της Κυριακής, έκανε συνεχόμενα διαρρήξεις και μάλιστα ανενόχλητος, αφού κανείς δεν κατάλαβε το παραμικρό. Μάλιστα, ορισμένες επιχειρήσεις ανακάλυψαν την κλοπή το πρωί της Δευτέρας, την ώρα που οι ιδιοκτήτες άνοιγαν τα καταστήματα τους. Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που διέρρηξε ή επιχείρησε να διαρρήξει συγκαταλέγονται ένα μπουγατσατζίδικο, ανθοπωλείο, κατάστημα οπτικών, υποδημάτων, υπολογιστών, αρωματοπωλείο, φαρμακείο, ζαχαροπλαστείο, μία καφετέρια και ένα πρατήριο άρτου.

Από το εσωτερικό των καταστημάτων άρπαξε χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, τελεσμένες και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, από το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου 2023 έως πρωινές ώρες της 19ης Φεβρουαρίου 2023, στο κέντρο της πόλης του Λαγκαδά, ο δράστης προέβη στη διάρρηξη επτά γειτνιαζόντων καταστημάτων και αφαίρεσε από το εσωτερικό των έξι εξ αυτών χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

lagadas.net

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas