Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023 11:29

Πότε επιστρέφουν τα πρώτα προϊόντα ΑΓΝΟ στα ψυγεία της Θεσσαλονίκης και πότε επαναλειτουργεί το εργοστάσιο στο Λαγκαδά

επιστροφή ΑΓΝΟ επιστροφή ΑΓΝΟ επιστροφή ΑΓΝΟ

Επιστρέφει το ιστορικό brand για την αγορά της Θεσσαλονίκης και της Κ. Μακεδονίας - Γιατί καθυστερεί η επαναλειτουργία του εργοστασίου στον Λαγκαδά

Μετά τον Σεπτέμβριο και μέχρι το τέλος του 2023 θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα προϊόντα, με την ιστορική «μπράντα» της ΑΓΝΟ, στην αγορά της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο σχεδιασμός της εταιρείας «Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ», όπως τόνισε στη Voria.gr, ο Μιχάλης Σαράντης, που μαζί με τον αδελφό του Δημήτρη, είναι οι ιδιοκτήτες του ομίλου, αναγκαστικά πήγε πίσω, διότι στο εργοστάσιο της ΑΓΝΟ στον Λαγκαδά προέκυψαν επιπλέον τεχνικά ζητήματα, με αποτέλεσμα να απαιτηθούν επιπλέον εργασίες για να μπορέσει να επαναλειτουργήσει.

Ο κ. Σαράντης τόνισε ότι «το εργοστάσιο ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και πρέπει να κάνουμε επιπλέον εργασίες, ενώ προέκυψαν και άλλα τεχνικά ζητήματα, που θα τα λύσουμε το επόμενο διάστημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάει όλο το πρότζεκτ πίσω. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τη λειτουργία του εργοστασίου, τα πρώτα βασικά προϊόντα με την 'μπράντα' της ΑΓΝΟ θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μετά τον Σεπτέμβριο και μέχρι το τέλος του 2023».

Ο κ. Σαράντης επισήμανε μάλιστα ότι τα «βασικά» προϊόντα θα είναι αρχικά το γάλα, το ξινόγαλα (αριάνι) και το γιαούρτι, πιθανώς και βούτυρο και αργότερα θα ακολουθήσουν κι άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα του χρόνου με τη φίρμα της ΑΓΝΟ (η εταιρεία όταν ήταν ακμαία είχε 15 κωδικούς).

Η εταιρεία μάλιστα, προκειμένου να συγκεράσει παρελθόν, παρόν και μέλλον, ειδικά για τα προϊόντα με ετικέτα ΑΓΝΟ και ανεξάρτητα εάν αυτά μεταποιούνται σε εργοστάσια εκτός Λαγκαδά (μέχρι να είναι σε θέση να αρχίσει η γραμμή παραγωγής εκεί), όπως της Λάρισας, των Τρικάλων κ.α., πρόκειται να χρησιμοποιεί για την παραγωγή τους γάλα αποκλειστικά από οχτώ μονάδες της ΑΓΝΟ που παραλαμβάνουν όλο το γάλα τους (σε ποσοστό 100%) από κτηνοτρόφους της Θεσσαλονίκης.

Λόγω της καθυστέρησης στην αποκατάσταση της λειτουργικότητας του εργοστασίου στον Λαγκαδά, η μετακόμιση του προσωπικού, που εργάζεται στο πρατήριο της «Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ» στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης («Όλυμπος», πίσω από τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ), θα γίνει αργότερα, όταν ολοκληρωθούν κάποιες αναγκαίες εργασίες για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και ολοκληρωθεί και η ανακαίνιση των γραφείων που θα φιλοξενήσουν το διοικητικό και λοιπό προσωπικό στις εγκαταστάσεις του Λαγκαδά.

Το εργοστάσιο της ΑΓΝΟ βρίσκεται σε έκταση 132.239 τετραγωνικών μέτρων και αφέθηκε στην τύχη του από το 2014. Οπότε η αναγέννησή του μόνο απλή υπόθεση δεν είναι...

Ήδη υπήρξαν γραφειοκρατικά ζητήματα με την καθυστέρηση για αρκετούς μήνες της ολοκλήρωσης των διαδικασιών μεταβίβασης του ακινήτου.

Η επένδυση είναι από τις μεγαλύτερες στον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας και ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, από έναν όμιλο, ο οποίος παράλληλα έχει στο πορτφόλιό του πολλά άλλα brand.

Εξάλλου, ο κ. Μιχάλης Σαράντης σε συνέντευξή του τον Νοέμβριο στη Voria.gr, αναφερόμενος στο εργοστάσιο της ΑΓΝΟ στον Λαγκαδά, είχε επισημάνει ότι «το σύνολο των παραγωγικών εγκαταστάσεων του εργοστασίου χρειάζεται αναβάθμιση, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί ο χρονικός ορίζοντας της υλοποίησης των εργασιών. Και αυτό διότι οι δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στις μεγάλες χώρες παραγωγής μηχανολογικού εξοπλισμού και ειδικά στη Γερμανία παρατείνουν κατά πολύ την παράδοση των νέων παραγγελιών».

voria.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas