Την Ημέρα του Κυρίου, της τέλεσης της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας και της προσευχής, μάθαμε ότι εκοιμήθη ο Ποιμενάρχης μας, ο Μακαριστός Ιωάννης.
Για το έργο του κατά τη διάρκεια της Ποιμαντορίας του στη Μητρόπολη Λαγκαδά θα μπορούσαμε να μιλάμε για μέρες.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι ακόμα και την ύστατη στιγμή κατά τη νοσηλεία του, λίγο πριν αφήσει τα εγκόσμια διεκπεραίωνε αιτήματα πιστών και συνανθρώπων του, πιστός μέχρι το τέλος στην αντίληψή του ότι οφείλει ως Ποιμενάρχης να απαλύνει τον πόνο του κάθε βασανισμένου και κατατρεγμένου.
Η απουσία του δύο χρόνια μετά είναι αισθητή, ωστόσο το πολυποίκιλο έργο που άφησε σε κάθε γωνιά της Μητρόπολης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης είναι αντιληπτό, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να τον μνημονεύουμε με αγάπη, όπως και ο ίδιος θα επιθυμούσε.
Όσοι μείναμε πίσω, οι αιρετοί, αλλά και ο νέος μας Ποιμενάρχης κ.κ. Πλάτων γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι υποχρέωση μας να συνεχίσουμε το θεάρεστο έργο του Μακαριστού Ιωάννη, ενισχύοντας τη φιλανθρωπία αλλά και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο.
ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

