Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 17:28

ΛΑΓΚΑΔΑΣ : 150 ΝΕΟΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΩΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ

Επιστροφή στο χωριό και επάγγελμα η καλλιέργεια της γης η επιλογή εκατοντάδων νέων της Θεσσαλονίκης στα τελευταία δυο – τρία χρόνια

Περίπου 150 νέοι άνθρωποι επέστρεψαν στον Λαγκαδά για να ασχοληθούν ξανά με την καλλιέργεια της γης και τον αγροτικό τομέα γενικότερα τα τελευταία δύο έως τρία χρόνια!

Η τάση της επιστροφής αυτής επιβεβαιώνεται από τον δήμαρχο Λαγκαδά, Γιάννη Καραγιάννη, ο οποίος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Φάνη Παπά, αλλά και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου, οργανώνουν ενημερωτική συνάντηση κυρίως για τους νέους αγρότες, στη Γερακαρού την ερχόμενη Πέμπτη.

«Στόχος είναι να δώσουμε τα εφόδια στους νέους ανθρώπους ώστε να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις, από τη στιγμή που αποφάσισαν να επιστρέψουν στα χωριά τους και να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον γεωργικό τομέα. Ξεκινάμε έναν ειδικό κύκλο διαλέξεων με θέμα την πρωτογενή παραγωγή, ώστε να σταθούμε αρωγοί στο πλευρό των αγροτών και ειδικά των νέων. Η γνώση είναι δύναμη και εμείς θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να προκόψουν στον τόπο μας και να ενισχύσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής οικονομίας, τον βασικό πυλώνα ανάπτυξής της, την αγροτική παραγωγή. Θέλουμε να είμαστε ο δήμος που εκπαιδεύει τους παραγωγούς του», επισήμανε ο κ. Καραγιάννης.
Η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση έχει θέμα «Ορθολογική χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων» και κεντρικός ομιλητής είναι ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Σαρόπουλος.
«Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε ήδη ολοκληρώσει τις ενημερώσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης των νέων γεωργών, ενώ συμμετέχουμε ενεργά με τα εξειδικευμένα στελέχη μας στις πρωτοβουλίες δήμων, όπως ο Λαγκαδάς, για να εφοδιάσουν με τις απαραίτητες γνώσεις τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή. Πιστεύουμε στον αγροτικό κόσμο και πιστεύουμε επίσης ότι μπορεί να αποτελέσει η ενασχόληση με το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο μια λύση στην κρίση για τους νέους, αρκεί το ίδιο να πιστέψει και η Πολιτεία και να δώσει τα κατάλληλα κίνητρα. Αν θέλουμε πραγματικά να βγει η χώρα μας από την κρίση, η επένδυση στον πρωτογενή τομέα είναι μονόδρομος. Η εθνική μας οικονομία, όπως άλλωστε και η τοπική, δεν έχει και πολλούς άλλους πυλώνες ανάπτυξης. Η αγροτιά και ο τουρισμός είναι οι βάσεις και στην ενίσχυσή τους οφείλουμε όλοι να επενδύσουμε», εξήγησε ο κ. Παπάς.

του Αλέξη Ανδρεάδη

voria.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas