Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 13:47

ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

καρκίνος μαστού καρκίνος μαστού καρκίνος μαστού

Αφιερωμένος στην πρόληψη κατά τουΚαρκίνου Μαστού ήταν και ο φετινός Οκτώβριος για τον Δήμο Λαγκαδά, όπου με την πολύτιμη συνεργασία που παρείχε ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής», η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι Πολιτιστικοί Χορευτικός Όμιλος Σοχού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασσήρου, διοργανώθηκαν τρεις ενημερωτικές εκδηλώσεις και συγκεκριμένα στον Λαγκαδά στις 15, στον Σοχό στις 18 και στην Άσσηρο στις 25 Οκτωβρίου.

Οι εκδηλώσεις αυτές φυσικά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν δίχως την αμέριστη συμβολή των ιατρών μαστολόγων Βλάση Τσαντήλα (εκδήλωση στον Λαγκαδά) και Αναστασίας Αμανατίδου (εκδηλώσεις σε Σοχό και Άσσηρο) που με τις εξειδικευμένες παρουσιάσεις που πραγματοποίησαν, φρόντισαν να λύσουν κάθε απορία που τέθηκε από τις γυναίκες που έδωσαν το παρών.
Καθοριστική ήταν και η συμβολή του μέλους του δ.σ. του Άλματος Ζωής κυρίας Ρίκας Γιουβανέλλη, που με τις ομιλίες της και στις τρεις εκδηλώσεις επισήμανε στις γυναίκες τη σημασία της πρόληψης.
Ξεχωριστή θέση σε αυτό τον κύκλο ενημερώσεων είχε και η παρέμβαση του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρου Καράογλου ο οποίος διηγήθηκε την προσωπική του ιστορία αναφορικά με τη μάχη ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού, αλλά και πως κατάφερε να βγει νικητής χάρη στην πρόληψη, που ήταν και η προμετωπίδα του κύκλου εκδηλώσεων.
Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές βέβαια ήταν και η κίνηση της κυρίας Φανής Ποϊράζη, κομμώτριας από τον Σοχό, που προσέφερε μαζί με τον γιο της και κομμωτή Γιάννη Αθανασάκογλου πάνω από 100 κοτσίδες μαλλιών στις γυναίκες που δίνουν μια συγκλονιστική μάχη ενάντια στον Καρκίνο.
«Η ιατρική επιστήμη αυτό που συστήνει για όλες τις ασθένειες είναι η πρόληψη. Και όσο η πρόληψη γίνεται πιο εντατική, τόσο οι λέξεις ανίατη και επάρατος που αφορούν τον καρκίνο θα συναντώνται λιγότερο», επισήμανε για την αξία της πρόληψης που παρείχαν οι τρεις αυτές εκδηλώσεις, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.
Το ραντεβού δόθηκε για τον επόμενο μήνα που θα είναι αφιερωμένος στη μάχη κατά του Καρκίνου του Μαστού, τον Οκτώβριο του 2023, ωστόσο όλοι επισήμαναν ότι η πρόληψη ενάντια στον καρκίνο συνεχίζεται και τις 365 μέρες του χρόνου.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas