Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 11:46

Ευχαριστήριο εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι» Δήμου Λαγκαδά

Βοήθεια Στο Σπίτι Βοήθεια Στο Σπίτι Βοήθεια Στο Σπίτι

Οι εργαζόμενοι του Προγράμματος « Βοήθεια Στο Σπίτι » του Δήμου Λαγκαδά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμαρχο κ. Ταχματζίδη Ιωάννη και τον Πρόεδρο της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. κ. Μπίκα Κων/νο, για την έμπρακτη συμπαράσταση τους στο δίκαιο αγώνα μας, καθώς παρευρέθηκαν στην πανελλαδική συγκέντρωση των σωματείων, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα.
Οι εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», μετά από 20 χρόνια συνεχόμενης εργασίας και προσφοράς, βρισκόμαστε ξανά σε αδιέξοδο, σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 1548/2022 απόφασης του τρίτου τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακυρώνει εν μέρει την προκήρυξη 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ, αφήνοντας εκτός το 50% των θέσεων του συνόλου των εργαζομένων.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, στους ήδη 163 εργαζόμενους που έμειναν εκτός της προκήρυξης, μετά από 20 χρόνια συνεχούς εργασίας, προστίθενται πάνω από 1000 εργαζόμενοι του προγράμματος που είναι στους πίνακες των διοριστέων και έχουν ήδη δημοσιευτεί σε ΦΕΚ μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ και αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός εργασίας ενώ στην πλειοψηφία τους είναι πάνω από 50 ετών.
Επίσης, ευχαριστούμε όλες τις παρατάξεις για την συμπαράσταση τους, αναγνωρίζοντας έτσι την κοινωνική σπουδαιότητα της παροχής των υπηρεσιών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα του κοινωνικού κράτους παρέχοντας, σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, πολύτιμες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας οι οποίες δεν καλύπτονται από τις βασικές δομές υγείας και πρόνοιας του κράτους ή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι γεγονός, ότι η συνέχιση του προγράμματος με το υπάρχον προσωπικό, που εργάζεται επί σειρά ετών στο πρόγραμμα καλύπτοντας με βάση την κοινή διοικητική λογική πάγιες και διαρκείς ανάγκες, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία, ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία μαστίζεται από έντονα κοινωνικά προβλήματα απόρροια της μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης, της πανδημίας κλπ.
Σας ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας.
Με εκτίμηση ,
Οι εργαζόμενοι του προγράμματος « Βοήθεια Στο Σπίτι » του Δήμου Λαγκαδά.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas