Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 15:22

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

απελευθέρωση Λαγκαδά απελευθέρωση Λαγκαδά απελευθέρωση Λαγκαδά

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πρόκειται να εορταστεί και φέτος η διπλή επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης του Λαγκαδά στις 27 Οκτωβρίου, καθώς και η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου με την καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο του Λαγκαδά και στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Λαγκαδά.
Η 27η Οκτωβρίου αποτελεί μια σημαντική επέτειο για την πόλη του Λαγκαδά, αφού τιμάται τόσο η απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό στις 27/10 του 1912, όσο και η απελευθέρωση από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα στις 27/10 του 1944.
Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, ανήμερα της απελευθέρωσης της πόλης του Λαγκαδά, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 10.15 π.μ. επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Πλάτωνα.
Το πανηγυρικό της ημέρας πρόκειται να εκφωνήσει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λαγκαδά κ. Αστέριος Καραγιοβάννης.
Την 28η Οκτωβρίου 2022, ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου, θα πραγματοποιηθεί και πάλι επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Πλάτωνα.
Το πανηγυρικό της ημέρας πρόκειται να εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός κ. Παναγιώτης Μητσόπουλος.
Στις 11.30 π.μ. θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης του Λαγκαδά, από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και μαθητών σχολικών μονάδων του Λαγκαδά.
Στις 12.15 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στο κέντρου του Λαγκαδά.
Η Εθνική Επέτειος θα τιμηθεί επίσης με Δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς και μαθητικές παρελάσεις στις κοινότητες και τους οικισμούς Λαγυνών, Κολχικού, Δρακοντίου, Ανάληψης, Ηρακλείου, Καβαλαρίου, Περιβολακίου, Χρυσαυγής, Ασσήρου, Εξαμιλίου, Κριθιάς, Βερτίσκου, Όσσας, Εξαλόφου, Λοφίσκου, Ζαγκλιβερίου, Αδάμ, Νέων Καλινδοίων, Πετροκεράσων, Σαρακήνας, Γερακαρούς, Αγίου Βασιλείου, Βασιλουδίου, Αρδαμερίου, Λαγκαδικίων, Ξυλόπολης, Λαχανά, Ευαγγελίστριας, Καρτερών, Δορκάδας, Στεφανίων, Μαυροράχης, Λευκοχωρίου, Νικόπολης, Σοχού, Ασκού, Πολυδενδρίου, Κρυονερίου και Αυγής.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas