Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 12:23

Η τοποθέτηση του προέδρου της Τ.Κ. Κριθιάς Μίλκα Χαράλαμπου για τα κοιμητήρια

κοιμητήρια κοιμητήρια κοιμητήρια

Ο αυξημένος αριθμός θανάτων στην Κριθιά έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην τοπική κοινότητα, αφού ο χώρος ενταφιασμού των νεκρών έχει οδηγηθεί σε κορεσμό.

Κραυγή αγωνίας μεταφέρει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κριθιάς Μίλκας Χαράλαμπος σχετικά με την έλλειψη χώρου στο κοιμητήριο του χωριού.

Όπως τονίζει στο lagadas.net o κ. Μίλκας το πρόβλημα πληρότητας είναι τόσο έντονο, που αναγκάζονται να τους θάβουν σε διαδρόμους λόγω έλλειψης χώρου. «Είχαμε τρεις κηδείες σε ένα 24ωρο και δεν βρίσκαμε χώρο για να θάψουμε τους νεκρούς μας. Αναγκαστήκαμε να σπάσουμε τσιμέντα και να τους θάψουμε σε παράπλευρο διάδρομο των κοιμητηρίων» αναφέρει ο κ. πρόεδρος.

Το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός πως στο κοιμητήριο της Κριθιάς δεν υπάρχει οστεοφυλάκιο, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται εκταφές. «Ζητάμε εδώ και ένα χρόνο από την δημοτική αρχή να μας φέρει ένα οστεοφυλάκιο τύπου προκάτ, ώστε οργανωμένα να μεταφέρονται μετά την εκταφή εκεί. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, παρότι έχω επανειλημμένως επικοινωνήσει με αρμόδιους στο δήμο και τους επισήμανα το σοβαρό αυτό πρόβλημα. Μάλιστα, μας έστειλαν επιστολή πριν από ένα χρόνο να τους υποδείξουμε αν υπάρχει χώρος στο κοιμητήριο ώστε να δημιουργηθεί οστεοφυλάκιο».

Ο κ. Μίλκας αναφέρει πως το πρόβλημα της έλλειψης χώρων ταφής στην Κριθιά έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους που αγωνιούν για την ύστατη στιγμή που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό για τους οικείους τους.

lagadas.net

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas