Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 10:01

ΚΟΜΒΟΣ ΛΟΥΤΡΩΝ ΛΑΓΚΑΔΑ, ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ, ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΠΙΡΤΖΗ

Συνάντηση του Δημάρχου Λαγκαδά με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη: Κόμβος Λουτρών, ζητήματα σχολικής στέγης και η αντίθεση του Δήμου Λαγκαδά για τα νέα διόδια η θεματολογία της συζήτησης

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη είχε χθες ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιάννης Καραγιάννης στο Υπουργείο στην Αθήνα.

Η συνάντηση ήρθε σε συνέχεια προηγούμενης που είχε γίνει τον Ιανουάριο με τον Υπουργό στη Θεσσαλονίκη, με αντικείμενο την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου της Εγνατίας Οδού στο ύψος των Λουτρών Λαγκαδά. Πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί πάγιο αίτημα του Δήμου μας για περισσότερα από 10 χρόνια και η ολοκλήρωση του οποίου θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας και στην τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ο κ. Σπίρτζης ενημερώθηκε αναλυτικά για όλο το ιστορικό του έργου που ξεκίνησε να υλοποιείται το 2009 και διεκόπη το 2011 λόγω διάλυσης της σύμβασης από την ανάδοχο εταιρεία και έδωσε την έγκριση να προχωρήσει η Εγνατία Οδός Α.Ε. στη διαδικασία προετοιμασίας του φακέλου δημοπράτησης του έργου.

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε και η κατασκευή νέου Γυμνασίου στην πόλη του Λαγκαδά. Οι διαδικασίες για το νέο κτίριο ξεκίνησαν το 2004 με απόφαση του καποδιστριακού Δήμου Λαγκαδά για την ανέγερση νέου κτιρίου, σε συνεργασία με τον πρώην ΟΣΚ Α.Ε. στον διπλανό χώρο όπου σήμερα λειτουργεί και το Γενικό Λύκειο.

Το νέο Γυμνάσιο αφού είχε λάβει τότε τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Υπουργείο Παιδείας, είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα ΣΔΙΤ το οποίο όμως τα επόμενα χρόνια δεν προχώρησε. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Σπίρτζη την επανένταξη του Γυμνασίου στο πρόγραμμα των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.

Τέλος, ο Δήμαρχος εξέφρασε στον κ. Σπίρτζη την πλήρη αντίθεση του Δήμου Λαγκαδά στην εγκατάσταση τόσο των νέων διοδίων στην εξωτερική περιφερειακή οδό μεταξύ των κόμβων ΤΙΤΑΝ και Διαβατών, όσο και στις προτάσεις του ΤΑΙΠΕΔ για την κατασκευή 20 νέων πλευρικών σταθμών στην Εγνατία Οδό, μεταξύ των οποίων προτείνονται και οι κόμβοι Λαγκαδά, Βαγιοχωρίου και Προφήτη.

Όπως τόνισε ο κ. Καραγιάννης μια τέτοια εξέλιξη θα επηρεάσει δραματικά την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής μας, επιβάλλοντας μεγάλο κόστος στις καθημερινές μετακινήσεις τους προς την εργασία και τον τόπο διαμονής τους.

Με το τέλος της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει αναλυτικά τα αιτήματα του Δήμου Λαγκαδά ώστε να δρομολογηθούν οι επόμενες ενέργειες.

 

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas