Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 13:52

Στην τελική ευθεία το 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά μέσω ΣΔΙΤ - Πού θα γίνει - Πότε βγαίνουν οι ανάδοχοι

2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά

Με ρυθμούς χελώνας προχωρά η διαδικασία

Στην τελική ευθεία περνά ο διαγωνισμός για το 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά μέσω ΣΔΙΤ στην Κεντρική Μακεδονία. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στα τέλη του μήνα θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές. Αρχικά οι προσφορές ήταν να δοθούν στις αρχές του τρέχοντος μήνα αλλά έξι από τους επτά συμμετέχοντες ζήτησαν παράταση για την καλύτερη προετοιμασία τους. Αν σε αυτές τις τελευταίες ημέρες δεν υπάρξει και πάλι μαζική αίτηση για νέα παράταση τότε οι δεσμευτικές προσφορές θα υποβληθούν και μέχρι τα τέλη Νοέμβρη θα έχουμε προσωρινό ανάδοχο. Είναι το πρώτο κτιριακό έργο-ΣΔΙΤ (από το 2020) που φτάνει στην τελική του φάση και το ενδιαφέρον στρέφεται στο πόσοι τελικά θα είναι εκείνοι που θα συμμετέχουν σε αυτό, όπως αναφέρει το ypodomes.com.

Στη συνέχεια, εφόσον δεν έχουμε προσφυγές, θα ακολουθήσει η συγγραφή της σύμβασης και η αποστολή της στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η οριστικοποίηση της χρηματοδότησης του έργου (συνεργαζόμενες τράπεζες, ίδια κεφάλαια κλπ). Τελευταία βήματα θα είναι η κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή των Ελλήνων και η υπογραφή της που θα της δώσει σάρκα και οστά καθώς θα περάσουμε στην κατασκευαστική περίοδο της ΣΔΙΤ.

Οι εταιρείες και το έργο

Tα σχήματα που έχουν περάσει στη Β' φάση είναι οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΑΒΑΞ, ΤΕΚΑΛ, Κ/Ξ ΕΚΤΕΡ-ΕΡΕΤΒΟ, Κ/Ξ ΙΝΤΡΑΚΑΤ-REDEX και Κ/Ξ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-ΑΤΕΣΕ. Αναθέτουσα αρχή είναι η ΚΤΥΠ Α.Ε.. Ο ανάδοχος πρόκειται να αναλάβει τον σχεδιασμό, κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε πέρυσι, στις 31 Μαϊου 2021.

lagadas.net

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas