Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 11:49

Με βαθιά κατάνυξη η Λιτάνευση της Εικόνας και των Λειψάνων της Αγίας Ακυλίνας στο Ζαγκλιβέρι

Αγία Ακυλίνα Ζαγκλιβέρι Αγία Ακυλίνα Ζαγκλιβέρι Αγία Ακυλίνα Ζαγκλιβέρι

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 στο Ζαγκλιβέρι η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Χαριτόβρυτων Λειψάνων της Αγίας Ακυλίνας της Ζαγκλιβερινής, παραμονή του εορτασμού της μνήμης της.

Προηγήθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό της Αγίας Ακυλίνας στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος.

Η πομπή σταμάτησε στην κεντρική πλατεία του Ζαγκλιβερίου όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης απευθύνθηκε στους πιστούς καλώντας τους να παραμείνουν ενωμένοι, ενώ η λιτάνευση ολοκληρώθηκε με την κατάληξη της πομπής στον Ιερό Ναό.

Το παρών στους εορτασμούς έδωσαν οι Βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Θεοδώρα Αυγέρη, Γιώργος Αρβανιτίδης και Κωνσταντίνα Αδάμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Κώστας Γιουτίκας, ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης, οι πολιτευτές Θεοφάνης Παπάς, Κώστας Πετρίδης και Θανάσης Γκλαβίνας, μέλη των Διοικήσεων των Δήμων Λαγκαδά, Αριστοτέλη και Πολυγύρου, καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά και των τοπικών συμβουλίων.

Τη λιτανεία συνόδευσε το Τμήμα Μουσικής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ενώ τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Ακυλίνας μεταφέρθηκαν με όχημα και κιλλίβαντα του Ελληνικού Στρατού.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas