Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 13:27

Απόπειρα απάτης στο Λαγκαδά με πρόσχημα την επιδότηση ρεύματος

απάτη στο Λαγκαδά απάτη στο Λαγκαδά απάτη στο Λαγκαδά

Απόπειρα απάτης συνέβη χθες σε 62χρονο κάτοικο Λαγκαδά, ο οποίος χάρηκε αρχικά όταν του ανακοίνωσε ένας άγνωστος άνδρας από το τηλέφωνο τα ευχάριστα νέα πως δικαιούται επιστροφή ποσού 300€ από την επιδότηση ρεύματος.

Ο παρολίγον παθών δεν υποψιάστηκε ούτε για μια στιγμή πως ο άνδρας που του μιλούσε βιαστικά και επίμονα στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής δεν ήταν υπάλληλος λογιστικού γραφείου, αλλά απατεώνας που προσπαθούσε να αποσπάσει αρχικά τους κωδικούς ebanking και εν συνεχεία το IBAN της τράπεζας, με σκοπό δήθεν να του μεταφέρει άμεσα τα χρήματα από την επιδότηση του ρεύματος στον λογαριασμό του. Μάλιστα, ο απατεώνας για να γίνει περισσότερο πιστευτός, επιβεβαίωσε πως είναι υπάλληλος του λογιστή με τον οποίο συνεργάζεται ο 62χρονος.

Για καλή του τύχη, ο 62χρονος δεν είχε την ώρα του τηλεφωνήματος στην κατοχή του τα στοιχεία που ζητούσε ο απατεώνας και του ζήτησε να τον καλέσει τις απογευματινές ώρες για να προχωρήσει η διαδικασία, χωρίς να έχει κάνει δεύτερες σκέψεις πως πρόκειται για απάτη. Μετά από λίγη ώρα, ο 29χρονος γιος έλαβε γνώση του περιστατικού και υποψιασμένος επικοινώνησε με το λογιστικό γραφείο, για να λάβει την απάντηση πως κανένας υπάλληλος δεν επικοινώνησε με τον πατέρα του και πως πρόκειται για απόπειρα απάτης.

Ο 62χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά, ενώ ο άγνωστος άνδρας ξανακάλεσε την επόμενη μέρα και έκλεισε τη γραμμή μόλις υποψιάστηκε πως ανακάλυψαν την απάτη του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, καθημερινά γίνονται απόπειρες απάτης από επιτήδειους που τηλεφωνούν σε τυχαία νούμερα και με διάφορα προσχήματα επιδιώκουν να υποκλέψουν τραπεζικούς κωδικούς αποκτώντας πρόσβαση στο e-banking των υποψήφιων θυμάτων τους.

lagadas.net

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas