Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 12:36

Επανενώθηκαν στο Λαγκαδά με αφορμή τα 40χρόνια από την αποφοίτηση τους

αποφοίτηση αποφοίτηση αποφοίτηση

Σε έντονα φορτισμένο, συγκινησιακά, κλίμα βρέθηκαν το Σάββατο 17/9/22 στο Λαγκαδά, 45 περίπου συμφοιτητές του αείμνηστου μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Ιωάννη, για να τελέσουν τρισάγιο επί του τάφου του.

Η παρουσία τους και η επιμνημόσυνη τελετή έγινε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την αποφοίτησή τους από τη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης.
Μετά τη λειτουργία που τέλεσαν στο Ναό της θεολογικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη, κατευθύνθηκαν στο Λαγκαδά προκειμένου να εκπληρώσουν ένα χρέος, αφού λόγω της πανδημίας δεν ήταν δυνατόν να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος συμφοιτητή τους.
Θεολόγοι καθηγητές, καθηγητές Πανεπιστημίου, ομότιμοι καθηγητές που υπήρξαν δάσκαλοι των παρισταμένων, έψαλαν όλοι μαζί το «αιωνία η μνήμη» στον αγαπημένο συμφοιτητή που τα τελευταία τρία χρόνια φιλοξενούσε στο Λαγκαδά τις συνάξεις των συμφοιτητών του.

Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η σειρά αυτή της θεολογικής Σχολής, υπήρξε αρκετά γόνιμη αφού πρόσφερε στην Εκκλησία, 6 μητροπολίτες, 2 καθηγητές Πανεπιστημίου, ηγουμένους, μοναχούς, μοναχές, και καθηγητές στην εκπαίδευση.
Παρών και προεξάρχων της συνάξεως ο Μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διακεκριμένος καθηγητής του Δικαίου.
Μετά τη δεξίωση που έγινε στην αίθουσα της Αγίας Παρασκευής, η ομάδα γευμάτισε σε εστιατόριο του Λαγκαδά.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas