Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 17:00

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

Ενημερωτική εκδήλωση για την ανάρτηση των δασικών χαρτών πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Λαγκαδά.

Η ημερίδα είχε στόχο την ενημέρωση των συνδημοτών μας από ειδικούς δασολόγους, μηχανικούς και νομικούς, για τις επιπτώσεις που έχουν οι δασικοί χάρτες στις ατομικές ιδιοκτησίες και κατ΄ επέκταση στις αγροτικές επιδοτήσεις των παραγωγών μας.
Οι ομιλητές της εκδήλωσης κ.κ. Σ. Διαμαντόπουλος – Δασολόγος, Ει. Λίτου - Δικηγόρος και Αθ. Παύλου - Τοπογράφος Μηχανικός, ανέλυσαν λεπτομερώς ζητήματα σχετικά με τη σύνδεση της κτηματογράφησης με τους δασικούς χάρτες, παρείχαν διευκρινίσεις για τις αναρτήσεις και τέλος ανέπτυξαν νομικά θέματα για τη διαδικασία των ενστάσεων και τους τρόπους αντίδρασης των θιγόμενων.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, εστίασε στα προβλήματα που προέκυψαν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών και στην προσπάθεια που γίνεται μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις.

Συγκεκριμένα ζήτησε την αναστολή κύρωσης των δασικών χαρτών και την επανεκκίνησή τους, αφού πρώτα εξασφαλιστεί η χρήση απεικονίσεων που αποτυπώνουν τη σημερινή κατάσταση. Ζήτησε επίσης να δοθεί παράταση από δύο μήνες σε έξι για την υποβολή των ενστάσεων (αντιρρήσεων), να υπάρξει μείωση του παραβόλου και να έχει συμβολικό χαρακτήρα. Τέλος, στην επιτροπή αξιολόγησης αντιρρήσεων που πρόκειται να συσταθεί να συμμετέχουν εκπρόσωποι των Δήμων, με γεωπόνο ή μηχανικό.
Πρόσθεσε ακόμη ότι η ανάρτηση δασικών χαρτών είναι σίγουρα ένα εργαλείο που χρειαζόμαστε και με το οποίο οφείλουμε να προστατέψουμε το δασικό πλούτο της χώρας μας, αλλά με σοβαρότητα, ενημέρωση και γνώση όλων των δεδομένων. Προτεραιότητα όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Καραγιάννης, πρέπει να είναι η διασφάλιση της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας και φυσικά η βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου μας.

Η χθεσινή εκδήλωση εντάσσεται στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Διοίκηση του Δήμου μας για την ενημέρωση των συνδημοτών μας για ένα ζήτημα που επηρεάζει άμεσα τη δραστηριότητά τους. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν νέες ημερίδες ενημέρωσης για τις οποίες θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

 

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas