Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 15:46

Στον όμιλο Ελληνικά Γαλακτοκομεία το σήμα και οι εγκαταστάσεις της ΑΓΝΟ

ΑΓΝΟ ΑΓΝΟ ΑΓΝΟ

O όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία αποκτά τις εγκαταστάσεις της ΑΓΝΟ και το σύνολο των εμπορικών σημάτων που συνδέονται με αυτήν, όπως προέκυψε από τον πλειστηριασμό που ολοκληρώθηκε σήμερα, με μοναδικό πλειοδότη τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Το τίμημα για την απόκτηση της εταιρείας ήταν στα 7,73 εκατ. ευρώ.

Η ακίνητη περιουσία της ΑΓΝΟ, συνολικής έκτασης 132.239 τετραγωνικών μέτρων, τα κτήρια και ο μηχανολογικός εξοπλισμός βρίσκονται στον δήμο Λαγκαδά.

Όπως ανέφερε σχετικά με τη συγκεκριμένη εξέλιξη ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία Μιχάλης Σαράντας στο Agronews.gr, «στόχος είναι να κάνουμε και πάλι την ΑΓΝΟ μία μεγάλη και ανταγωνιστική γαλακτοβιομηχανία. Επιδίωξή μας είναι να φέρουμε σταδιακά και πάλι τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας με το γνωστό της λογότυπο, στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ».

Σύμφωνα με τον κύριο Σαράντη, οι τελικές υπογραφές που θα οριστικοποιήσουν και τυπικά την συμφωνία αναμένονται μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου μίας εβδομάδας.

Η ΑΓΝΟ ανήκε από το 2003 στη γαλακτοβιομηχανία Κολιός μετά από διαγωνισμό της Αγροτικής Τράπεζας, ωστόσο υπό τη νέα ιδιοκτησία η εταιρεία φορτώθηκε με νέα χρέη καταγράφοντας συνεχώς ζημιογόνες χρήσεις και τελικά οδηγήθηκε σε πτώχευση. Η τελευταία προσπάθεια να διασωθεί η επιχείρηση έγινε με την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 που απορρίφθηκε, ενώ είχαν μεσολαβήσει κόντρες και δικαστικές αντιπαραθέσεις μεταξύ της εταιρείας και των εργαζομένων αλλά και των κτηνοτρόφων.

Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της εταιρείας για τη χρήση του 2012, αν και ο τζίρος έφτανε τα 65,1 εκατ. ευρώ, το καθαρό αποτέλεσμα ήταν ζημίες ύψους 7,7 εκατ. ευρώ, με τις συσσωρευμένες ζημίες να διαμορφώνονται σε 38,75 εκατ. ευρώ και το σύνολο των υποχρεώσεων σε σχεδόν 50 εκατ.ευρώ.

voria.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas