Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 14:41

ΚΛΕΙΝΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΒΑΓΙΟΧΩΡΙ

Στα κέντρα φιλοξενίας της Αλεξάνδρειας και της Βέροιας μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες από τη δομή του Ωραιοκάστρου, που έκλεισε πρόσφατα, ενώ οι εναπομείναντες 20 πρόσφυγες στο κτίριο των βυρσοδεψείων Καραμανλή στη Σίνδο, φιλοξενούνται πλέον σε διαμερίσματα στην Αθήνα, στο πλαίσιο της διαδικασίας μετεγκατάστασης.

Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκος Ράγκος, ανοιχτοί παραμένουν πλέον οι χώροι φιλοξενίας στη Φιλιππιάδα, τα Δολιανά, την Κόνιτσα, τη Βέροια, την Αλεξάνδρεια, τα Διαβατά, τη Ραιδεστό, το Δερβένι, στο Κορδελιό (Softex), στο Καβαλάρι, το Δίον, τα Λαγκαδίκια, τη Νέα Καβάλα , το Κουτσόχερο, τον Βόλο, τα Τρίκαλα και το Κτήμα Ηρακλή στην Πιερία.

"Εν αναμονή για κλείσιμο που θα γίνει μάλλον την επόμενη βδομάδα, είναι οι αποθήκες Ηλιάδη στο Καλοχώρι, όπου φιλοξενούνται περίπου 100 άνθρωποι και η Φράκαπορ, κοντά στον βιολογικό καθαρισμό της Σίνδου όπου ζουν άλλοι 120 πρόσφυγες", ανέφερε ο κ.Ράγκος.

Επιπλέον , ξεκαθάρισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η δομή στο Βαγιοχώρι έκλεισε προσωρινά προκειμένου να γίνει αναβάθμιση του χώρου και χωματουργικές εργασίες και να μπουν στη συνέχεια οικίσκοι.

"Θα λειτουργήσει ως δομή βραχείας φιλοξενίας καθώς θα μεταφέρονται πρόσφυγες για λίγες μέρες προκειμένου να γίνουν όλοι οι γραφειοκρατικοί έλεγχοι", συμπλήρωσε.

thestival.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas