Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 19:28

ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΕΝΟΧΟΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ

Αθωώθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Λαγκαδά που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος, ενώ ένοχος κρίθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λαγκαδά Σταύρος Τερζάκης

Οι κατηγορούμενοι, πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι, απαλλάχθηκαν από το αδίκημα που τους βάρυνε, αφού αποδείχτηκε πως ουδεμία γνώση είχαν για το ποινικό μητρώο του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑ Λαγκαδά Σταύρου Τερζάκη. Οι σύμβουλοι ανέφεραν κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας πως γνώρισαν τον κ. Τερζάκη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου (2010) και πως δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν για το αν έχει καταδικαστεί για αδικήματα που δεν επέτρεπαν το διορισμό του για πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ.

Συγκεκριμένα, το 1993 ο κ. Τερζάκης είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκιση πέντε μηνών για υπεξαίρεση και υπεξαγωγή εγγράφου. Παράλληλα, το 1994 δικαστήριο της Γερμανίας τον καταδίκασε σε 12 μήνες φυλάκιση για απάτη και κλοπή. Το 1995 το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον εκ νέου κατηγορούμενο σε 15 μήνες για κλοπή κατ’ εξακολούθηση.

Τέλος, τον Ιούλιο του 1997 ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ είχε καταδικαστεί από γερμανικό δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και έξι μηνών για πλαστογραφία, παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών κατά συρροή και εκμετάλλευση πορνών κατά συρροή! Όμως, όπως αναφέρει ο νόμος, «δεν επιτρέπεται να είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου δημοτικής ή κοινοτικής κοινωφελούς επιχείρησης όσοι έχουν καταδικαστεί με αμετάκλητη απόφαση ως αυτουργοί ή συμμέτοχοι σε οποιαδήποτε ποινή, μεταξύ των άλλων για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, μαστροπεία, σωματεμπορία και παράνομη διακίνηση αλλοδαπών».

Αθώος κρίθηκε και ο πρώην δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης, ο οποίος ήταν από τους βασικότερους κατηγορούμενος, καθώς ο ίδιος πρότεινε τον κ. Τερζάκη για τη θέση αυτή.

Ενοχος ο Τερζάκης

Αντιθέτως, ένοχος κρίθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λαγκαδά Σταύρος Τερζάκης, καθώς δεν κατάφερε να πείσει τους δικαστές για την αθωότητα του. Συγκεκριμένα, ο κ. Τερζάκης ανάφερε πως δεν γνώριζε ότι τα αδικήματα που τον βαρύνουν θα τους δημιουργούσαν πρόβλημα εκλογιμότητας και ανάληψης καθηκόντων στη ΔΕΑΥΛ. Το δικαστήριο δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς του κ. Τερζάκη και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 16 μηνών με αναστολή.

lagadas.net

 

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas