Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 10:50

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λαγκαδά (photos)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λαγκαδά Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λαγκαδά Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λαγκαδά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά σήμερα το πρωί 25/1 στην πλατεία Λαγκαδά.

Τα μέλη του συλλόγου διαμαρτύρονται για την ακρίβεια στο ρεύμα, πετρέλαιο, στα αγροτικά τους μέσα, στις πρώτες ύλες, το κόστος παραγωγής που ανεβαίνει συνεχώς, δυσχεραίνοντας το επάγγελμα και την επιβίωση τους.

"Θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στα χωράφια μας, στα μαντριά μας, στα μελισσοκομεία μας και δεν μπορούμε" ανέφεραν.

"Πουλάμε με χαμηλές τιμές και το εισόδημα μας δεν φτάνει ούτε για τα βασικά".

"Είμαστε ενάντια στην κυβέρνηση που δίνει δισεκατομμύρια σε κλινικάρχες, εφοπλιστές για τα συμφέροντα αυτών και όχι τα δικά μας".

Παλεύουμε για να ζήσουμε και δεν μπορούμε να μείνουμε χωρίς να κάνουμε κάτι. Βγαίνουμε στους δρόμους και ζητάμε:

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής

-Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

-Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ μέχρι τέλη του χρόνου. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή.

-Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Έγκαιρη χορήγηση των ενισχύσεων, σε μία δόση, χωρίς παρακρατήσεις. Να είναι ακατάσχετες.

-Οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ να γίνονται δωρεάν και με έλεγχο με την ευθύνη των δομών του υπουργείου. Να αποσυνδεθούν οι ενισχύσεις στην κτηνοτροφία από τα βοσκοτόπια. Να μην έχει αναδρομική ισχύ η σχετική ΚΥΑ.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των μέτρων της κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

-Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης. Κανένα σπίτι και γεώτρηση χωρίς ρεύμα.

-Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τζίρο έως 40.000 ευρώ. Να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες στους λογιστές με επιπλέον χρεώσεις για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια

-Φτάνει πια με το παραμύθι της «ατομικής ευθύνης» και μόνο. Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία. Δημιουργία νέων απαραίτητων ΜΕΘ, προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για να συμβάλουν στη μάχη ενάντια στην πανδημία. Προσωπικό και μηχανήματα στην πρωτοβάθμια δομή Υγείας, τα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο.

-Να σταματήσουν η ποινικοποίηση των αγώνων, της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχισμός και τα αγροτοδικεία εδώ και τώρα!

Επόμενος στόχος τους είναι να προσεγγίσουν όσους περισσότερους αγρότες μπορούν από τα χωριά του δήμου Λαγκαδά, να έρθουν σ' επαφή μαζί τους και να συνεχίσουν συλλογικά διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas