Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 09:32

Ενεργός Δημότης: Δεν δέχεται τη συμμετοχή στη διοίκηση των Λουτρών Λαγκαδά

Ενεργός Δημότης Λουτρά Λαγκαδά Ενεργός Δημότης Λουτρά Λαγκαδά Ενεργός Δημότης Λουτρά Λαγκαδά

Η παράταξη "Ενεργός Δημότης" δημοσίευσε μια επιστολή στα κοινωνικά δίκτυα και αναφέρεται στους λόγους που δεν δέχεται να συμμετέχουν στη διοίκηση των Λουτρών Λαγκαδά, με αφορμή τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά στις 19 Ιανουαρίου με θέμα:
Ορισμός μελών του Δ.Σ. της Επιχείρησης Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμη κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λούρδα σε απάντηση του υπ’ αρίθμ. 663/ 7.01.2022 εγγράφου σας με θέμα «Ορισμός εκπροσώπων στο Δ.Σ. της Επιχείρησης Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά (Ε.Ε.Ι.Π.Λ.), Μονοπρόσωπη Α.Ε.». προς τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων παραθέτουμε τα παρακάτω:

Τα Ιαματικά Λουτρά μας όπως γνωρίζετε είναι κατασκευασμένα για τον άνθρωπο και τις θεραπευτικές του ανάγκες και παράλληλα έχουν ιδιαίτερη σημασία, ως μνημείο γιατί είναι το πιο σημαντικό βυζαντινό κτίσμα με χρήση λουτήρα παρόμοιας φύσεως στη Βόρειο Ελλάδα. Κάποτε τα Λουτρά έδιναν ζωή και χρήματα στον τόπο μας και σίγουρα μπορούν να ξαναδώσουν.

Η παράταξη μας ‘ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ’ εδώ και 2 χρόνια ζητά προφορικώς και εγγράφως να γίνει μια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό και μοναδικό θέμα την κατάσταση των ΛΟΥΤΡΩΝ και το μέλλον τους. Ο κ. Δήμαρχος παρά τις υποσχέσεις του και τη δέσμευσή του ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου δεν το έκανε ποτέ, υποτιμώντας όλους τους συναδέλφους του, αλλά υποβαθμίζοντας και ένα τόσο σοβαρό θέμα που καίει όλο το Δήμο. Είναι η παγιωμένη πλέον λογική και τακτική του!

Από δική μας έρευνα ανακαλύψαμε ότι: Από τις 15.9.2021 [με την απόφαση 11609/15/09/2021 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης – Διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας] ορίστηκε προσωρινή διοίκηση η οποία θα έχει ως έργο πρωτίστως τη διενέργεια εκλογής νέου διοικητικού συμβουλίου και δευτερευόντως την εκπροσώπηση της εταιρίας και την άσκηση όλων των απαραίτητων διαχειριστικών πράξεων για την εκπλήρωση του σκοπού της, για χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) μηνών από τη δημοσίευση της ως άνω απόφασης, δηλαδή έως 14.01.2022. Γιατί από τον Σεπτέμβριο ΔΕΝ ενημερωθήκαμε;

Αυτή η προσωρινή διοίκηση ασχολήθηκε, ως όφειλε, με το κύριο έργο της που είναι η διενέργεια εκλογής νέου διοικητικού συμβουλίου ή μήπως φρόντισε να προβεί σε διορισμούς – ανανεώσεις συμβάσεων – εξοφλήσεις των εξόδων παραστάσεων των μελών της και μάλιστα λίγες μέρες πριν εκπνεύσει το 4μηνο;;;

Οι δύο προηγούμενες Διοικήσεις απαξίωσαν τα Λουτρά σε τέτοιο βαθμό και καταχρέωσαν την επιχείρηση, που μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να την αναστήσει. Το «θαύμα» αυτό ανέλαβε να το πραγματοποιήσει ο κ. Ταχματζίδης, όταν προεκλογικά, μεταξύ άλλων, υπόσχονταν να κάνει τα Λουτρά «Παράδεισο»!!! Όχι μόνο δεν είχε την ικανότητα να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις του, αλλά φοβήθηκε ακόμα και να αναλάβει να διοικήσει την επιχείρηση, γι αυτό και την παρέδωσε στη Διοίκηση Πρωτοδικείου, με άτομα που πρότεινε ο ίδιος, άρα με δική του αποκλειστικά ευθύνη συνεχίστηκε η φθίνουσα πορεία της επιχείρησης!

Η σημερινή εικόνα του όλου συγκροτήματος των Λουτρών δεν είναι απλά απογοητευτική, αλλά ΤΡΑΓΙΚΗ. Η τέλεια εγκατάλειψη και η απαξίωση ενός πνεύμονα ανάπτυξης του τόπου μας, είναι οι πρώτες εκτιμήσεις για το έργο του κ. Ταχματζίδη και της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά.
Επιτέλους ας μας αποκαλύψει το όραμά του για τη Λουτρά, ας μας πει τι σκέφτεται δύο χρόνια τώρα, τι προγραμματίζει να κάνει; Ποιες ενέργειες και δράσεις έκανε αυτή τη διετία; Η πανδημία και τα προβλήματα που έφερε δεν εμποδίζουν προγραμματισμό έργων και ενεργειών σίγουρα !!

Όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και όλοι οι Δημότες ανυπομονούν να μάθουν τα «κρυμμένα μυστικά του»!!!! Όλοι πονούμε τον τόπο και έχουμε και προτάσεις που μπορούν να τον βοηθήσουν.

Ως πότε τα ΛΟΥΤΡΑ θα πληρώνουν τις αβεβαιότητες και τις αδυναμίες και προχειρότητες των Δημάρχων και των παρατάξεων τους;

Πόσο είναι το συνολικό ύψος ζημιών της επιχείρησης σήμερα μετά την περιβόητη διοίκηση πρωτοδικείου; Στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις έτους 2019 (εγκεκριμένες από την 08/07/2021 Γενική Συνέλευση ) οι συνολικές ζημιές φαίνεται να είναι 3.074.461,43 ευρώ!!! Και οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 882.467,05 ευρώ!!!

Υπ΄ αυτές τις συνθήκες και με αυτές τις παράλογες «λογικές» που επικρατούν στον Δήμο μας, δεν μπορούμε να δεχτούμε τη συμμετοχή μας στη Διοίκηση των ΛΟΥΤΡΩΝ όσο κι αν το θέμα μας καίει. Δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος συνεργασίας με μια διοίκηση που έχει απαξιώσει πλήρως τους θεσμούς και τους θεσμικούς εκπροσώπους του λαού, δηλαδή τους Δημοτικούς Συμβούλους.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ και ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ απέναντι στα προβλήματα του Δήμου Λαγκαδά, από τη σκοπιά της ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

Με εκτίμηση

ΜΑΡΙΑ- ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΤΑΥΡΙΔΟΥ

Επικεφαλής ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ Δ.ΛΑΓΚΑΔΑ

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas