Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 07:57

Ο φυσιολατρικός και ταξιδιωτικός όμιλος "Έλληνες περιηγητές" στο Εθνικό Πάρκο Λιμνών Βόλβης-Κορώνειας

Ξενάγηση των "Ελλήνων Περιηγητών" στο Εθνικό Πάρκο των Λιμνών Κορώνειας - Βόλβης την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017.

 

"Συνηθίζουμε να αναζητούμε ταξιδιωτικές συγκινήσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου ή και σε απόμακρα σημεία της Ελλάδας, ωστόσο τις περισσότερες φορές αγνοούμε τις ιδιαιτερότητες της γειτονιάς μας", δήλωσαν οι Ελληνες περιηγητές που ξεναγήθηκαν την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στην περιοχή των λιμνών Κορώνειας και Βόλβης.

Η περιοχή είναι μια πραγματική αποκάλυψη. Περιλαμβάνει περιηγητικά, οικολογικά, ιστορικά και γεωφυσικά χαρακτηριστικά πολύ συναρπαστικά αλλά και άγνωστα στο ευρύ κοινό. Με την συνοδεία, λοιπόν, εξειδικευμένων ξεναγών του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας - Βόλβης επισκεφθήκαμε:

 

- Τον υπέροχα αναστηλωμένο Βυζαντινό Πύργο του Αγίου Βασιλείου, του 14ου αιώνα.
- Το εντυπωσιακό γεωλογικό φαινόμενο με τις διάσημες "Νυμφόπετρες".
- Τα υπεραιωνόβια Πλατάνια του Σχολαρίου, ηλικίας 600 και 800 ετών.
- Το εξαιρετικό Κέντρο Πληροφόρησης Απολλωνίας και τον Αρχαιολογικό Χώρο Απολλωνίας.
- Απολαύσαμε ένα ήπιο παραλίμνιο περίπατο συνολικού μήκους 3,8 χλμ στην νότια όχθη της Λίμνης Βόλβης.

 

Πρωταγωνιστές ήταν πάντα οι πανέμορφες εικόνες της λίμνης, οι καλαμιώνες με τις βάρκες, τα αναρίθμητα πουλιά.

Πολύ ευχάριστες στιγμές ζήσαμε με την κοπή της πίτας, το γεύμα μας σε ταβέρνα μέσα στα πλατάνια και το υπέροχο εμφιαλωμένο κρασί ντόπιας οινοποιίας. Με το τελευταίο φως της μέρας ξεκινήσαμε την επιστροφή μας.

Συνιστούμε ιδιαίτερα και την συμμετοχή των παιδιών που θα αποκομίσουν πολύτιμες πληροφορίες και εμπειρίες από άγνωστα οικοσυστήματα δίπλα στην γειτονιά τους. Πολύ σημαντικό ήταν και το πληροφοριακό υλικό με χάρτη της περιοχής και πολλά έντυπα που μας χορήγησε το Κέντρο Πληροφόρησης. Το προτείνουμε σε όλους για μια ξεχωριστή εμπειρία.

Το πρόγραμμα της ξενάγησης είχε ως εξής:

Επίσκεψη στον Βυζαντινό Πύργο του Αγίου Βασιλείου και στη Λίμνη Κορώνεια. Έπειτα στις διάσημες "Νυμφόπετρες" και τα υπεραιωνόβια Πλατάνια του Σχολαρίου, ηλικίας 600 και 800 ετών. Επόμενη στάση στο Κέντρο Πληροφόρησης στην Απολλωνία για περιήγηση στην έκθεση και προβολή ενημερωτικού υλικού, στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου και στο Οθωμανικό Λουτρό.

Tέλος πραγματοποιήθηκε παραλίμνια πεζοπορία συνολικού μήκους 3,8 χλμ στην νότια όχθη της Λίμνης Βόλβης για παρατήρηση ορνιθοπανίδας και επίσκεψη στα Βυζαντινά Λουτρά Απολλωνίας. Οι επισκέπτες μας αποχαιρέτησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και με ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την περιοχή.

 

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ - ΒΟΛΒΗΣ
πηγή http://strymonikostoday.gr

 

-

 

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas