Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 13:26

Τα στοιχεία στους 14 δήμους - Μειώθηκαν τα κρούσματα στο δήμο Λαγκαδά αλλά παραμένουν υψηλά

κρούσματα δήμος Λαγκαδά κρούσματα δήμος Λαγκαδά κρούσματα δήμος Λαγκαδά

Θυμίζει τον περσινό Νοέμβριο η κατάσταση στον νομό Θεσσαλονίκης. Εφόσον επιβεβαιωθεί η τάση, πλέον ζήσαμε την κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας.

Σταθεροποιητικά λειτούργησε η προηγούμενη εβδομάδα στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού συνολικά στον νομό Θεσσαλονίκης. Τα ενεργά κρούσματα στους 14 δήμους παρέμειναν σχεδόν σταθερά, ενώ και οι νοσηλείες αυξήθηκαν ελάχιστα κατά μόλις 45 άτομα.

Όπως ανέφερε και χτες η Voria.gr δημοσιεύοντας τα στοιχεία για τον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης, είναι ακόμη νωρίς κάποιος να μιλήσει για τάσεις σταθεροποίησης, καθώς δύσκολα μπορεί να αποκλειστεί προς το παρόν κάποια νέα έκρηξη κρουσμάτων. Ωστόσο, δεν μπορεί κάποιος να παραβλέψει και το «αισιόδοξο» κομμάτι, που έχει να κάνει με τη διακοπή της διαρκούς αύξησης των συγκεκριμένων δεικτών και μάλιστα με «εκθετικό» ρυθμό.

Επίσης, δεν μπορεί κάποιος να παραβλέψει το γεγονός ότι ανάλογη ήταν η εικόνα και πέρσι, αφού μετά το πέρας του Νοεμβρίου αρχίσαμε να βλέπουμε στην περιοχή τα πρώτα σημάδια βελτίωσης. Την ίδια εποχή είχε επιτευχθεί και πέρσι η σταθεροποίηση στα υψηλά νούμερα, όπως φαίνεται να γίνεται και τώρα, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί –στο αισιόδοξο σενάριο- να έχουμε πλέον πιάσει με την ενημέρωση αυτής της εβδομάδας το πικ των κρουσμάτων. Για τις νοσηλείες τα πράγματα διαφέρουν, καθώς η σταθεροποιητική ή η βελτιωτική τάση θα περάσει εκεί αργότερα, δεδομένου ότι από τα νέα ενεργά κρούσματα κάποια θα καταλήγουν στα νοσοκομεία και θα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας.

Για να έχει κάποιος τη συνολική εικόνα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τα ενεργά κρούσματα από 10.520 την προηγούμενη εβδομάδα έφτασαν στα 10.501 αυτή την εβδομάδα. Από αυτά τα κρούσματα 702 συμπολίτες μας νοσηλεύονται, όταν την προηγούμενη εβδομάδα νοσηλεύονταν 657.

Η αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας στο επόμενο διάστημα προκύπτει και από το γεγονός ότι μόλις χτες άρχισαν να εφαρμόζονται επιπλέον περιοριστικά μέτρα, τα οποία για να αποδώσουν και να δούμε τις επιπτώσεις τους να αποτυπώνονται στους δείκτες της πανδημίας πρέπει να περάσει κάποιο διάστημα (τουλάχιστον δέκα ημερών ή δυο εβδομάδων).

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ η κατάσταση σε καθέναν από τους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης είναι η εξής:

-Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Σταθερή για δεύτερη εβδομάδα η εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή. Τα ενεργά κρούσματα είναι 80 (από 76 την προηγούμενη εβδομάδα) και οι νοσηλείες οχτώ (από δέκα). Αξιοσημείωτο είναι ότι ο δήμος εμφανίζει σταθερή εικόνα εδώ και περίπου ένα μήνα, τόσο στα κρούσματα, όσο και στις νοσηλείες.

-Βόλβης

Σταθερή η εικόνα στην περιοχή, με τα ενεργά κρούσματα να έχουν μειωθεί κατά επτά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και να είναι πλέον 87. Οι νοσηλείες παρέμειναν επτά για δεύτερη εβδομάδα.

-Δέλτα

Μικρή η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων. Αυτή την εβδομάδα είναι 332, από 311 την προηγούμενη, ενώ οι νοσηλείες παρέμειναν σταθερές στις 15.

-Θερμαϊκού

Περίπου στα ίδια επίπεδα κινήθηκαν τα ενεργά κρούσματα στην περιοχή αυξημένα ελάχιστα. Έφτασαν στα 479, από 453 την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι νοσηλείες είναι τέσσερις λιγότερες, φτάνοντας στις 23.

-Θέρμης

Αύξηση ενεργών κρουσμάτων και νοσηλειών στην περιοχή, όχι όμως σημαντική. Τα ενεργά κρούσματα είναι πλέον 386 (από 346) κι από αυτά σε νοσοκομείο είναι 33 (από 26 την προηγούμενη εβδομάδα).

-Θεσσαλονίκης

Σταθερά τα ενεργά κρούσματα στον κεντρικό δήμο, αυξημένες όχι όμως πολύ οι νοσηλείες. Τα ενεργά κρούσματα έφτασαν στα 7.387 (από 7.374 την προηγούμενη εβδομάδα). Οι νοσηλείες ανήλθαν σε 480 (από 439 την προηγούμενη εβδομάδα).

-Καλαμαριάς

Σταθερή η κατάσταση συνολικά στον δήμο, που πηγαίνει με σταθερά κρούσματα και νοσηλείες επί ένα μήνα πλέον. Τα ενεργά κρούσματα είναι αυτή την εβδομάδα 120 (από 113 την προηγούμενη) και οι νοσηλείες επτά (από έξι).

-Κορδελιού – Ευόσμου

Μικρή επιδείνωση των δεικτών, όχι όμως και αξιοσημείωτη στην περιοχή. Τα ενεργά κρούσματα είναι 146 (από 128) και οι νοσηλείες δώδεκα (από εννέα την προηγούμενη εβδομάδα).

-Λαγκαδά

Μειώθηκαν τα ενεργά κρούσματα, που είχαν αυξηθεί πολύ την προηγούμενη εβδομάδα. Ο δήμος δείχνει να ισορροπεί πλέον στα υψηλά μεν νούμερα, αλλά ζητούμενο και εδώ είναι η σταθεροποίηση σε πρώτη φάση και ακολούθως η σταδιακή βελτίωση. Τα ενεργά κρούσματα είναι 453 (από 506 την προηγούμενη εβδομάδα) κι από αυτά σε νοσοκομείο είναι 48 (από 49).

-Νεάπολης – Συκεών

Σταθερή η εικόνα κι εδώ για περίπου ένα μήνα. Τα ενεργά κρούσματα είναι 124 (από 104 την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ είχαν φτάσει αυτό το διάστημα των τεσσάρων εβδομάδων και στα 111). Οι νοσηλείες είναι 14 (από δέκα την προηγούμενη εβδομάδα).

-Παύλου Μελά

Σταθεροποιητική είναι η εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή επί ένα μήνα, με μια «αναλαμπή» την προηγούμενη εβδομάδα, όταν τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 117. Εβδομαδιαίως ο δήμος καταγράφει περίπου 140 ενεργά κρούσματα τον τελευταίο μήνα. Έτσι και αυτή την εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα είναι 140 κι από αυτά σε νοσοκομείο είναι οχτώ (από δέκα την προηγούμενη εβδομάδα).

-Πυλαίας – Χορτιάτη

Με μια αύξηση του 10% στα ενεργά κρούσματα αυτή την εβδομάδα, κι εδώ φαίνεται να αρχίζει μια σταθεροποίηση. Τα ενεργά κρούσματα πλέον είναι 339 (από 308 την προηγούμενη εβδομάδα) και οι νοσηλείες 18 (από 16).

-Χαλκηδόνας

Σημαντικότατη μείωση των ενεργών κρουσμάτων στην περιοχή, τα οποία έφτασαν στα 218 (από 348 την προηγούμενη εβδομάδα). Οι νοσηλείες επίσης μειώθηκαν στις 13 (από 17).

-Ωραιοκάστρου

Σταθερή και κατάτι βελτιωμένη η κατάσταση στην περιοχή. Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν αυτή την εβδομάδα στα 210, από 242 την προηγούμενη, ενώ οι νοσηλείες παρέμειναν σταθερές στις 16.

voria.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas