Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 12:25

Κλειστή η εστίαση στο Λαγκαδά (photos)

εστίαση Λαγκαδάς εστίαση Λαγκαδάς εστίαση Λαγκαδάς

Κλειστή θα παραμείνει σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου η εστίαση στον Λαγκαδά στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο της εστίασης. Οι ιδιοκτήτες κατέβασαν ρολά και διαμαρτύρονται για τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία που κάνουν τον κλάδο τους να ψυχορραγεί.

Σήμερα το πρωί οι επαγγελματίες από τον Λαγκαδά αλλά και από τα γύρω χωριά συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία στις 10 π.μ. και πραγματοποίησαν πορεία - διαμαρτυρία στον κεντρικό δρόμο του Λαγκαδά.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και στην συνέχεια συμμετείχαν στην διαμαρτυρία έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης μαζί με μέλη της Ένωσης Εστιατόρων Καφέ Μπαρ και Ψητοπωλών του νομού Θεσσαλονίκης.

Τα αιτήματα των επιχειρηματιών είναι:

- μείωση του ΦΠΑ στο 6%
- απαλλαγή από την καταβολή των δημοτικών τελών
- μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα
- επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου
- επιδότησης των δόσεων δανείων

«Είχαμε ένα πολύ δυνατό καλοκαίρι στον χώρο της εστίασης αλλά πλέον έχουμε πέσει 40 – 50% κάτω στον τζίρο λόγω των μέτρων και της πανδημίας του κορονοϊού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Σταύρος Κασαπάκης υπεύθυνος του Casa Verde. «Η σημερινή συγκέντρωση των επιχειρηματιών ήταν μια δυνατή κίνηση και ενωμένοι όλοι μαζί αναμένουμε θετικό αποτέλεσμα».

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas