Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 12:47

Πρόγραμμα ERASMUS+ του Ε.Κ. Λαγκαδά

ERASMUS+ Ε.Κ. Λαγκαδά ERASMUS+ Ε.Κ. Λαγκαδά ERASMUS+ Ε.Κ. Λαγκαδά

ο 1ο Ε.Κ. Λαγκαδά υλοποιεί Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια βίου Μάθησης ERASMUS+ με κωδικό προγράμματος 2020-1-EL01-KA102-078270.

Το Erasmus+ είναι από τα πιο δημοφιλή και από τα πιο χρήσιμα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ελλάδα φορέας υλοποίησης είναι το ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.), και καλύπτει όλα τα έξοδα της μετακίνησης, διαμονής, διατροφής και κατάρτισης των μαθητών.

Υπεύθυνος του προγράμματος Erasmus+ και αρχηγός της μετακίνησης είναι ο εκπαιδευτικός:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΕΛΛΗΣ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών.

Θα συμμετάσχουν 16 μαθητές και 2 καθηγητές του 1ου Ε.Κ. Λαγκαδά οι οποίοι θα προέρχονται από τον Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού.

Οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη 16 ημερών στη Σεβίλλη της Ισπανίας, από 6 έως 21 Δεκεμβρίου 2021 όπου θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα με τίτλο:

«Αυτοματισμοί κτηρίων: Έρευνα και δημιουργία σε ευφυή συστήματα αυτοματισμού. Η εφευρετικότητα και η καινοτομία για τη βελτίωση των λειτουργικών επιδόσεων των κτιρίων»

Στόχος του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες μαθητές να παρακολουθήσουν σεμινάρια σε καινοτόμα και σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα, στο αντικείμενο των Ηλεκτρονικών Κτηριακών Αυτοματισμών για τη δημιουργία του «Έξυπνου Κτηρίου».

Επιπλέον θα συμμετάσχουν σε τεχνικές και επαγγελματικές επισκέψεις σε μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς της Σεβίλλης, επιτυγχάνοντας τη βελτίωση του γνωστικού αντικειμένου, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την διεύρυνση καινοτόμων μεθόδων και καλών πρακτικών μάθησης, την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, την ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων και τη σύνδεση του σχολείου με την αγορά εργασίας.

Θα υλοποιηθούν πολιτιστικές δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή της Ανδαλουσίας με επισκέψεις σε μουσεία, χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος και σημαντικά αξιοθέατα.

Οι αυτοματισμοί από απλές εφαρμογές όπως η θέρμανση στο σπίτι, μέχρι πολύ σύνθετες, όπως εφαρμογές στη ρομποτική, στην αεροπορία ή και στη διαστημική τεχνολογία είναι ένα αντικείμενο που συναρπάζει του ανθρώπους όχι μόνο σήμερα, αλλά από τα αρχαία χρόνια.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα μετακινηθούν είναι:

 

Α/Α      ΕΠΩΝΥΜΟ     ΟΝΟΜΑ         ΤΑΞΗ

1.ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ Γ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ

2.ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ ΔΑΦΝΗ Γ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ

3.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Γ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ

4.ΦΩΤΟΓΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ

5.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ Γ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ

6.ΣΙΓΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ

7.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Γ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ

8.ΜΥΛΩΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ

9.TSATINIAN GIORGIΓ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ

10.ΕΡΕΜΠΑΚΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ

11.MUCAKU MARTIN Γ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ

12.ΜΙΛΙΑΟΥΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Β ΗΛ/ΚΩΝ-ΗΛ/ΓΩΝ

13.ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ Β ΗΛ/ΚΩΝ-ΗΛ/ΓΩΝ

14.ΧΑΤΣΑΤΡΙΑΝ ΒΑΧΕ Β ΗΛ/ΚΩΝ-ΗΛ/ΓΩΝ

15.ΣΤΟΓΙΑΝΙ ΜΑΡΙΟ Β ΗΛ/ΚΩΝ-ΗΛ/ΓΩΝ

16.ΑΛΜΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Β ΗΛ/ΚΩΝ-ΗΛ/ΓΩΝ

Όλοι οι μαθητές για την κατάρτιση θα λάβουν στην Ισπανία, θα πιστοποιηθούν με το EUROPASS MOBILLTY, που είναι ένα πιστοποιητικό αναγνωρισμένο σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas