Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 10:07

Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές και Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Δήμο Λαγκαδά 8-26 Νοεμβρίου 2021

Το Χαμόγελο του Παιδιού  Δήμος  Λαγκαδά Το Χαμόγελο του Παιδιού Δήμος Λαγκαδά Το Χαμόγελο του Παιδιού Δήμος Λαγκαδά

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης και ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Αναστασιάδης, διοργανώνουν δράση με δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ,από τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, στο Δήμο Λαγκαδά.

Για την υλοποίηση της δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει τρεις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής, οι οποίες θα στελεχώνονται από εθελοντές γιατρούς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, οι προληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στον «Ιπποκράτη», το Κινητό Πολυϊατρείοτο οποίο διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία (οδοντιατρείο, παιδιατρικό ιατρείο, οφθαλμιατρείο και ωτορινολαρυγγολογικό ιατρείο), την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής και την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής και Ακουολογικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια, το Δήμο Λαγκαδά, τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη του Α.Τ. Λαγκαδά και της Τροχαίας Λητής.

Αναλυτικές Πληροφορίες:

Τοποθεσίες και ημέρες διεξαγωγής:

08-12/11 Λαγκαδάς - Κεντρική Πλατεία
15/11 Λαγυνά- Κεντρική Πλατεία
16/11 Κάτω Καβαλάρι - Κεντρική Πλατεία
17/11 Γερακαρού - Κεντρική Πλατεία
18/11 Ζαγκλιβέρι - έξω από το Δημοτικό Σχολείο
19/11 Κολχικό - Κεντρική Πλατεία
22/11 Σοχός - Κεντρική Πλατεία - Αγ. Γεωργίου
23/11 Ασκός - Κεντρική Πλατεία
24/11 Όσσα -έξω από το Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο
25/11 Ξυλόπολη - Κεντρική Πλατεία
26/11 Άσσηρος - Κεντρική Πλατεία
Ωράριο Λειτουργίας: 09:00 π.μ. - 17:00 μ.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: Τμήμα Δημόσιας Υγείας Δήμου Λαγκαδά, 2394020802

Όσοι γονείς έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού covid-19 ή πιστοποιητικό ανοσίας , παρακαλούμε την ημέρα της εξέτασης των παιδιών να το προσκομίσουν στην κινητή μονάδα .

Η δράση της προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της covid19.

Συγκεκριμένα:

1. Θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής.
2. Δεν θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν τέντες στον εξωτερικό χώρο της Μονάδας καθώς και καθίσματα, με τις απαραίτητες αποστάσεις, για την παραμονή των ατόμων.
3. Θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως απαιτείται και προβλέπεται.
4. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό καθώς και οι εξεταζόμενοι θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 144.584 παιδιά.

Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas