Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 13:14

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ (photos)

 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑΣ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑΣ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑΣ

Σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας και συγκίνησης, με τη μεγάλη παρέλαση στην οδό Λουτρών και με τη συμμετοχή δημοτών, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στο Δήμο μας .
Το πρωί της Πέμπτης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Λαγκαδά, τελέστηκε Πανηγυρική θεία λειτουργία και επίσημη Δοξολογία για τον εορτασμό της ιστορικής επετείου του “OXI”.
Τον πανηγυρικό της ημέρας για τα ιστορικά γεγονότα του Έπους του 1940, εκφώνησε O Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης .
Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος τόνισε : « Να αναδείξουμε και πάλι την συλλογικότητα ,την αλληλεγγύη ,την ανιδιοτέλεια ,τη φιλοπατρία σε θεμελιακές αξίες της κοινωνίας μας . Έχουμε υποχρέωση απέναντι στις γενιές που έρχονται να μεταλαμπαδεύσουμε τη φιλοπατρία ,την προσήλωση του Έθνους στις διαχρονικές αξίες. Έχουμε υποχρέωση να απομονώσουμε φωνές που την αγάπη προς την πατρίδα την ονομάζουν Εθνικισμό. Η φυλή των Ελλήνων επέζησε στην ιστορία μέσα από τα πολλά ΟΧΙ ,διαχρονικά από την αρχαιότητα έως σήμερα. Οι Έλληνες πάντοτε αγωνίζονταν υπέρ βωμών και εστιών, υπέρ πίστεως και πατρίδος. Ας εορτάσουμε, λοιπόν, την Εθνική Επέτειο και ας μην ξεχάσουμε ποτέ τις ηρωικές πράξεις των Προγόνων μας ».
Στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων ηρώων της πόλης.
Oι επετειακές εκδηλώσεις, ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αντιπροσωπευτικών τμημάτων από τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλου του Δήμου Λαγκαδά, των Πολιτιστικών Συλλόγων, Αθλητικών Φορέων και πεζοπόρου τμήματος της ΕΣΕΠΑ Λαγκαδά , υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαγκαδά «ΟΡΦΕΑΣ».
Αντίστοιχες επετειακές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.
Χρόνια πολλά σε όλη την Πατρίδα μας
Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες.

 

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas