Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 08:08

Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές που προκάλεσαν οι πλημμύρες στον ορεινό όγκο του Δήμου Βόλβης

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλβης προχώρησε στη σχεδόν πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και προβλημάτων στην περιοχή του ορεινού όγκου του Δήμου Βόλβης, από τις πλημμύρες της 14ης και 15ης Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Ανοιξιά – Φιλαδέλφειο – Ξηροπόταμος – Μαυρούδα και όσα προβλήματα παρουσιάστηκαν στους οικισμούς αυτούς, βρέθηκαν από το πρωί της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου εντός του προγραμματισμένου σχεδίου επεμβάσεων αποκατάστασης και επιπλέον αντιπλημμυρικής θωράκισης για την συνέχεια του χειμώνα.

Συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας Δήμου Βόλβης ενισχυμένα με μηχανήματα και χειριστές της Περιφέρειας, συνεχίζουν τις εργασίες σε δημόσιες και δημοτικές υποδομές, σε δίκτυα, σε κατοικίες και δρόμους των οικισμών, καθώς και σε άλλες εγκαταστάσεις της εκεί περιοχής, ενώ ολοκληρώνονται άμεσα και όλες οι παρεμβάσεις προστασίας – θωράκισης από μελλοντική εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Οι εξαιρετικά έντονες βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου οδήγησαν σε κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να πέσουν αμέτρητοι τόνοι από φερτά υλικά στο οδικό επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο και να υποστούν προσχώσεις διάφοροι δρόμοι μέσα στους οικισμούς, ενώ πολλά προβλήματα δημιουργήθηκαν στα ρέματα της περιοχής του ορεινού όγκου και στις διαβάσεις τους.

«Στον ορεινό όγκο του δήμου απομένουν κάποιες ακόμα εργασίες να ολοκληρωθούν. Τα συνεργεία μας όμως είναι εδώ και συνεχίζουν, με αμείωτο ρυθμό», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι αποκαταστάσεις στους οικισμούς Αρέθουσας – Λευκούδας.

thestival.gr

 

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas