Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 12:56

Συνέντευξη του Δημάρχου Λαγκαδά Γιάννη Ταχματζίδη στην EURO Τηλεόραση (video)

Συνέντευξη Δημάρχου Λαγκαδά Συνέντευξη Δημάρχου Λαγκαδά Συνέντευξη Δημάρχου Λαγκαδά

Ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης παραχώρησε συνέντευξη στην EURO Τηλεόραση και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επίσκεψη του κ. Στέλιου Πέτσα στον Λαγκαδά και την συνάντηση τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Λαγκαδά εξήγγειλε κατά προτεραιότητα τα δυο πρώτα μεγάλα έργα στον δήμο Λαγκαδά.

1. Το πρώτο έργο αφορά στο Μπίλλειο Πολιτιστικό Κέντρο και την ολοκλήρωση του έργου μαζί με τον αύλειο του χώρο για να μπορεί να φιλοξενεί τις πολιτιστικές δραστηριότητες των δημοτών. Το έργο θα είναι ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.

2. Τον Νοέμβριο θα προχωρήσει ο δήμος Λαγκαδά στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του δήμου με ηλεκτρονικές αιτήσεις και απαντήσεις στους δημότες, ψηφιοποίηση της πολεοδομίας έτσι ώστε να μπορεί να γίνει καταγραφή της δημοτικής περιουσίας και ο κάθε δημότης να βρίσκεται σε θέση να εισέρχεται στο σύστημα και να αντλεί πληροφορίες.

Επιπλέον, ο δήμαρχος ανέφερε την ανάγκη αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης του Λαγκαδά και επισήμανε ότι θα ενταχθεί στον προγραμματισμό του Ταμείου Ανάκαμψης μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ειδική αναφορά έγινε και στο θέμα των Γυμνασίων τονίζοντας μάλιστα ότι την άλλη εβδομάδα θα εγκατασταθούν οι σχολικές αίθουσες για να μπορέσουν οι 600 μαθητές να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους. Στις αρχές του νέου έτους το 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά θα δημοπρατηθεί ως έργο ΣΔΙΤ για να λήξει το πρόβλημα της στέγασης.

Τέλος, έγινε αναφορά ότι μέχρι τον Μάρτιο του νέου έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αγροτικής οδοποιίας του δήμου.

 

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas