Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 08:46

Ανακοίνωση από την Τ.Ο. ΚΚΕ Λαγκαδά για τις πλημμύρες στο Ζαγκλιβέρι

ΚΚΕ ΛΑΓΚΑΔΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙ ΚΚΕ ΛΑΓΚΑΔΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙ ΚΚΕ ΛΑΓΚΑΔΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙ

Για τις καταστροφικές πλημμύρες στο Ζαγκλιβέρι

Για άλλη μια φορά ο λαός βρέθηκε απροστάτευτος μπροστά σε ένα φυσικό φαινόμενο. Σπίτια στο Ζαγκλιβέρι πλημμύρησαν, περιουσίες καταστράφηκαν, δρόμοι έκλεισαν.

Φάνηκαν ξανά οι τεράστιες ευθύνες της δημοτικής αρχής, της Περιφέρειας και της κυβέρνησης που χρόνια τώρα δεν κάνουν τίποτα για να μην επαναλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα.

Τα επιχειρήματα περί “ακραίων φαινομένων” και “κλιματικής αλλαγής” είναι στάχτη στα μάτια για να κρύψουν τις ευθύνες τους.

Η πραγματικότητα είναι ότι ουσιαστικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας δεν γίνονται. Τέτοια έργα, όπως και άλλα για αντιπυρική και αντισεισμική προστασία, απουσιάζουν, ενώ τα χρήματα που προϋπολογίζονται για αυτά είναι κυριολεκτικά ψίχουλα. Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που θέλει τα πάντα να σχεδιάζονται με βάση το κέρδος, της πολιτικής που ιεραρχεί και χρηματοδοτεί έργα, κατά προτεραιότητα, για την ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η ευθύνη της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών δεν μπορεί να σταματά με την αποστολή ενός μηνύματος στα κινητά μας τηλέφωνα που μας λέει να μείνουμε στα σπίτια μας. Άλλωστε, το νερό μπήκε μέσα στα σπίτια των ανθρώπων στο Ζαγκλιβέρι και αλλού!

Ο λαός οργανωμένα και μαζικά να διεκδικήσει να παρθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών:
-Να καταγραφούν οι ζημιές και να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης και αποζημίωσης στο 100% των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών.

-Πόρους από κράτος – Περιφέρεια – Δήμο για να λυθούν άμεσα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε οδικές και άλλες υποδομές.

Τώρα να προχωρήσουν αντιπλημμυρικά έργα για να μην έχουμε τα ίδια στην επόμενη καταιγίδα.

Τ.Ο. ΛΑΓΚΑΔΑ
ΚΚΕ

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas