Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 07:35

Ξεκινάει η καυσοξύλευση στην περιοχή ευθύνης Δασαρχείου Λαγκαδά

ΚΑΥΣΟΞΥΛΕΥΣΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΕΥΣΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΕΥΣΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Σύμφωνα με απόφαση του Δασαρχείου Λαγκαδά για την συλλογή και διαμόρφωση σε καυσόξυλα, ξερών κατακειμένων αλλά και ξερών ιστάμενων οποιουδήποτε είδους δέντρων, πλήν δρυός, οξιάς και πλατάνου ( η συλλογή πλατάνου, δρυός και οξιάς θα γίνεται μετά από ενημέρωση και με τις οδηγίες της υπηρεσίας μας και σε συνεννόηση με τους υπευθύνους Δασοφύλακες της κάθε περιοχής), ισχύουν οι παρακάτω ρυθμίσεις :

1. Η συλλογή και διαμόρφωση καυσοξύλων ξερών δένδρων, θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο για κάλυψη ατομικών αναγκών, μονίμων κατοίκων της περιοχής, από τα Δημόσια και Δημοτικά Δάση, που βρίσκονται στα διοικητικά όρια των Τοπικών Κοινοτήτων και Οικισμών.

2. Το επιτρεπόμενο χρονικό διάστημα για την συλλογή , διαμόρφωση και μεταφορά καυσόξυλων ατομικών αναγκών ( ΓΙΑ ΞΕΡΑ - ΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΕΙΜΕΝΑ), ορίζεται :

α) από 1 έως 14 Οκτωβρίου εκάστου έτους πλην Κυριακών & αργιών και

β) από 1 έως 14 Φεβρουαρίου εκάστου έτους πλην Κυριακών & αργιών.

3. Η μετατόπιση των καυσοξύλων πρίνου ή γαύρου δεν θα γίνεται με την χρήση μηχανικών μέσων , για την προστασία της δασικής βλάστησης .

4.Η υλοτομία θα γίνεται σποραδικά, όχι αποψιλωτικά, σε απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρων από Επαρχιακές οδούς και τουλάχιστον 20 μέτρων από δασικές και αγροτικές οδούς.

* Από τις 08:00πμ έως και τις 16:00μμ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η υλοτομία και το κλάδεμα πλατάνων, χλωρών ή ξηρών χωρίς την άδεια και τις οδηγίες της Υπηρεσίας του Δασαρχείου Λαγκαδά.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas