Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 09:39

Εκλογές στην εκκλησία: Οργανώνουν διαμαρτυρία έξω από την Ιεραρχία

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μεγάλος θόρυβος έχει ξεσπάσει αναφορικά με τη διαδοχή στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, μια επαρχία στην οποία πολλοί είχαν ξεχωρίσει και αγαπήσει την χαρισματική προσωπικότητα του Μακαριστού Μητροπολίτου Ιωάννου και όπως είχε αποκαλύψει το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE κάποιοι είχαν ορίσει από μόνοι τους διάδοχο με βάση τις προτιμήσεις τους γεγονός ανοίκειο για το χώρο της Εκκλησίας μας.

Πριν λίγο καιρό 31 πιστοί έστειλαν επιστολή στην οποία διαμαρτύρονταν για την ,ούτως ειπείν, φερόμενη ΄΄προώθηση΄΄ του Βρεσθένης Θεόκλητου στη θέση του Νέου Μητροπολίτου Λαγκαδά στηρίζοντας ουσιαστικά τον π Πλάτωνα Κρικρή αναφέροντας μεταξύ άλλων:

΄΄Η ευχή του και ο Χριστός μας να αναδείξει έναν αντάξιο συνεχιστή του έργου του ο οποίος να σεβαστεί τα οράματά του, τους κληρικούς του και να είναι αυτός που ο ίδιος αγαπούσε όπως ο καλοκάγαθος και ευγενής Αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρής.΄΄

Χθες απέστειλαν νέα επιστολή στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE δηλώνοντας τις προθέσεις τους για ΄΄παρουσία διαμαρτυρίας΄΄ έξω από την Ιεραρχία την ώρα της εκλογής Μητροπολιτών σε λίγες μέρες.

Μεταξύ άλλων (ορισμένα δεν είναι δυνατόν να δημοσιευθούν λόγω νομικών κωλυμάτων) αναφέρουν:

΄΄… Έτσι και δια τους παραπάνω λόγους θεωρούμε άδικη την απόφαση που είδη γνωρίζουμε , δείχνει ασέβεια σε όλους όσοι πονάμε τις ενορίες και την Μητρόπολη.

Καλούμε όλους σε ειρηνική διαμαρτυρία έξω από την Ιεραρχία.΄΄

ΣΧΟΛΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE :

Επειδή δυστυχώς και στο παρελθόν έχουμε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις κατά την εκλογή αρχιερέων, οι εικόνες δεν τιμούν την Πίστη μας αλλά μας εκθέτουν όλους.

Παρακαλούμε ακυρώστε άμεσα ΚΑΘΕ τέτοια πρωτοβουλία η οποία δεν τιμά ούτε εσάς αλλά και φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το πρόσωπο που στηρίζετε χωρίς να φταίει.

ekklisiaonline.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas