Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 10:55

Έκλεισε η "safe zone" της δομής προσφύγων στα Λαγκαδίκια

ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΑ ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΑ ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΑ

Σε άλλες δομές φιλοξενίας μεταφέρθηκαν περίπου 60 ασυνόδευτοι ανήλικοι μετά το σημερινό κλείσιμο των Ασφαλών Ζωνών (Safe Zones) βραχυχρόνιας φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων που λειτουργούσαν μέσα στις Ανοιχτές Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων στα Λαγκαδίκια και στη Θήβα.

Όπως υπενθυμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΡΣΙΣ, είχε προηγηθεί, στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, το κλείσιμο των Safe Zones των Διαβατών και της Ριτσώνας.

«Είναι χαρακτηριστικό», τονίζεται στην ανακοίνωση, «ότι, ενώ η αναγγελία της απόφασης για κατάργηση των Safe Zones έγινε πριν από πολλούς μήνες, η ακριβής ημερομηνία κλεισίματος των δύο συγκεκριμένων Safe Zones στα Λαγκαδίκια και στη Θήβα ανακοινώθηκε μόλις 72 ώρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, κι ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εγγραφής των παιδιών στα σχολεία!».

Οι νέες δομές που υποδέχονται τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα είναι οι ξενώνες φιλοξενίας και τα διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης που λειτουργούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και Διεθνών Οργανώσεων, σε συνεργασία με ελληνικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων σημειώνει ότι τα κριτήρια για το διάδοχο σχήμα ασφαλούς φιλοξενίας σε κατάλληλες δομές είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών με την πρόσβασή τους σε εκπαιδευτικές, υγειονομικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες με μοναδικό γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον των ανηλίκων και τον σεβασμό της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Η λειτουργία των Safe Zones έγινε εφικτή με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG HΟΜΕ) και την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

makthes.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas