Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 07:58

Επιστολή Κώστα Πετρίδη Πολιτευτή Β Θεσσαλονίκης Κίνημα Αλλαγής για το θέμα των Γυμνασίων Λαγκαδά

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΙΔΗ ΓΥΜΝΑΣΙΑ  ΛΑΓΚΑΔΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΙΔΗ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΙΔΗ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΠΡΟΣ: ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας πληροφορήσω και να ζητήσω την άμεση παρέμβαση σας για ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκύψει στον δήμο Λαγκαδά.

Ειδικότερα, στην δημοτική ενότητα Λαγκαδά έπειτα από μελέτη της Αναπτυξιακής Εταιρίας Δυτικής Θεσσαλονίκης, κρίθηκαν ακατάλληλα να φιλοξενήσουν μαθητές λόγω προβλημάτων στατικότητας, υγρασίας κ.α. το 1ο και 2ο γυμνάσιο Λαγκαδά.

Αποτέλεσμα της παραπάνω εξέλιξης είναι 600 μαθητές να έχουν βρεθεί προς το παρόν δίχως εκπαιδευτική στέγη.

Μετά και την άρνηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στο αίτημα του δήμου Λαγκαδά ως προς την έναρξη των μαθημάτων με τηλεκπαίδευση καταλαβαίνετε ότι δημιουργείται μείζον εκπαιδευτικό ζήτημα.

Επίσης, στην πρόταση λύσης που αφορά την τοποθέτηση αιθουσών κιμπο για την φετινή χρονιά το κόστος είναι δυσβάστακτο για τα οικονομικά του δήμου και προφανώς επειδή ευθύνη έχει και η πολιτεία γι' αυτό με διαδικασίες κατεπείγουσες και όχι χρονοβόρες πρέπει να συνδράμει και λύσει οικονομικά το όλον θέμα.

Γι' αυτό σας παρακαλώ να γίνουν οι ανάλογες ερωτήσεις στα αρμόδια υπουργεία και επιτροπές και να ασκηθεί από πλευράς σας η ανάλογη πίεση ώστε η κυβέρνηση να δώσει μια λύση άμεση ίσως και σε συνεργασία με την περιφέρεια ώστε να ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά για τους μαθητές.

Αναμένοντας τις ενέργειες σας και την ανάλογη ενημέρωση
Παραμένω στην διάθεση σας,
Με εκτίμηση
Πετρίδης Κώστας
Πολιτευτής Β Θεσσαλονίκης
Κίνημα Αλλαγής

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas