Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 08:00

Το Ειρηνοδικείο Λαγκαδά στον δρόμο του Μπίλλειου και του Μπαρέτη

ΕΙΡΗΝΟΝΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΕΙΡΗΝΟΝΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΕΙΡΗΝΟΝΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Εν όψει της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για την παραχώρηση χώρου στο πρώην Επαρχείο, για την μεταφορά των υπηρεσιών του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά, θεωρούμε ότι μπορεί η απόφαση αυτή να εξυπηρετεί προς το παρόν τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά, αλλά φοβούμαστε ότι έτσι ο Λαγκαδάς δεν θα αποκτήσει ποτέ δικό του Ειρηνοδικείο.

Επί 40 χρόνια βολεύτηκε το Υπουργείο με ένα ακριβό (για πυλωτή) ενοίκιο, να καλύπτει τις δικαστικές του ανάγκες σε ένα κτήριο παντελώς ακατάλληλο, τη στιγμή που άλλες πόλεις έχουν αποκτήσει νεόδμητα δικαστικά κτήρια, που σέβονται και τον θεσμό της Δικαιοσύνης, τους δικηγόρους και τους πολίτες που προσφεύγουν σ΄αυτήν.

Η πόλη του Λαγκαδά σε παλαιότερη περίοδο παραχώρησε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το ημιτελές κτήριο που βρίσκεται δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα του Λαγκαδά, σε χώρο μάλιστα που ήταν το παλιό Διοικητήριο της Πόλης.

Φρονούμε ότι μπορεί και πάλι να ανακινηθεί το θέμα και η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου το γνωστό ΤΑΧΔΙΚ να πράξει επιτέλους το χρέος του έναντι της Δικαιοσύνης αλλά και της κοινωνίας της Επαρχίας μας.

Υ.Γ. Επισυνάπτουμε τη σχετική αλληλογραφία.

Τρύφων Τσομπάνης

lagadas.net

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas