Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 12:16

Ραγδαία αποκλιμάκωση των κρουσμάτων στους Δήμους της Θεσσαλονίκης - Ενθαρρυντική η κατάσταση στο Λαγκαδά

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Θεαματική βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας του νομού εξαιτίας των δεικτών του κεντρικού δήμου - Σταθερή η πορεία στους υπόλοιπους δήμους

Θεαματική μείωση εμφανίζουν τόσο τα ενεργά κρούσματα όσο και οι νοσηλείες αυτή την εβδομάδα συγκριτικά με την προηγούμενη στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ προς τους 14 δήμους.

Μείωση, η οποία οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος καθορίζει την επιδημιολογική εικόνα όλου του νομού (όσα κρούσματα και νοσηλείες έχει ο δήμος Θεσσαλονίκης έχουν συνήθως όλοι μαζί οι άλλοι δήμοι).

Ο δήμος Θεσσαλονίκης ενώ το προηγούμενο διάστημα, που άρχισε η αποκλιμάκωση της πανδημίας είχε σταδιακή μείωση ενεργών κρουσμάτων και νοσηλειών, δεν είχε σημειώσει από εβδομάδα σε εβδομάδα μεγάλα ποσοστά μειώσεων, όπως είχε γίνει στους άλλους δήμους.

Αυτή την εβδομάδα όμως οι μειώσεις και στους δυο κρίσιμους δείκτες ήταν εκπληκτικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν σε απρόσμενο ποσοστό (περίπου 280 κρούσματα λιγότερα καταγράφηκαν σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα), και πλέον από εκεί που όλοι περίμεναν πότε θα σπάσει το όριο των 800 ενεργών κρουσμάτων, πλέον το νέο όριο να διαμορφώνεται στα 500! Μείωση – σταθμός και στις νοσηλείες. Ενώ την προηγούμενη εβδομάδα οι νοσηλευόμενοι ήταν 159 (σημαντικότατη μείωση σε σχέση με τους 219), πλέον είναι 113 και όλοι προσδοκούν την επόμενη Δευτέρα να πέσουν από τις 100.

Οι υπόλοιποι δήμοι σχεδόν στο σύνολό τους παραμένουν σε σχετικά χαμηλά, πλην όμως σταθερά νούμερα, συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα. Μπορεί να προκαλεί προβληματισμό η αδυναμία ταχείας αποκλιμάκωσης της πανδημίας, ωστόσο είναι ευτυχές το γεγονός ότι δεν καταγράφεται άνοδος των ενεργών κρουσμάτων και ταυτόχρονα στο σύνολο των δήμων οι νοσηλείες περιορίστηκαν περαιτέρω.

Τα στοιχεία της πανδημίας ανά δήμο, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, είναι τα εξής:

Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Σταθερά καλή εικόνα επί τρεις εβδομάδες εμφανίζει ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Τα ενεργά κρούσματα είναι 42 (όσα και την προηγούμενη εβδομάδα) από τα οποία σε νοσηλεία είναι τα οχτώ (εννέα την προηγούμενη εβδομάδα).

Βόλβης

Συνεχίζει στα σχεδόν μηδενικά νούμερα ο δήμος Βόλβης. Τα ενεργά κρούσματα και οι νοσηλείες είναι ακριβώς ίδιες με την προηγούμενη εβδομάδα. Πέντε ενεργά κρούσματα από τα οποία το ένα είναι σε νοσοκομείο δίνουν την εικόνα ενός covid free δήμου.

Δέλτα

Σταθερά τα επιδημιολογικά δεδομένα γι' αυτή την εβδομάδα στον δήμο Δέλτα, με μια μείωση στις νοσηλείες. Τα ενεργά κρούσματα παρέμειναν στα 47, όσα και την προηγούμενη εβδομάδα κι από αυτά σε νοσηλεία είναι τα 12 (από 16 την προηγούμενη εβδομάδα).

Θερμαϊκού

Σταθερή για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα είναι η επιδημιολογική κατάσταση στον δήμο Θερμαϊκού. Τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν ελάχιστα στα 47 από 43, ενώ σταθερός είναι ο αριθμός των νοσηλειών (οχτώ).

Θέρμης

Νέα μείωση αυτή την εβδομάδα στα ενεργά κρούσματα στον δήμο Θέρμης. Οι νοσηλευόμενοι έμειναν σταθεροί στους έξι, ενώ τα κρούσματα μειώθηκαν στα 47 από 52 την προηγούμενη εβδομάδα.
Θεσσαλονίκης

Θεαματική μείωση των επιδημιολογικών δεδομένων εμφανίζει αυτή την εβδομάδα ο κεντρικός δήμος. Τα ενεργά κρούσματα είναι 533 και από αυτά νοσηλεύονται τα 113. Την προηγούμενη εβδομάδα η μείωση των ενεργών κρουσμάτων ήταν περιορισμένη (από 845 στα 815). Αυτή την εβδομάδα όμως καταγράφηκαν 280 λιγότερα κρούσματα, γεγονός που συνιστά εκπληκτική μείωση. Ανάλογη είναι η εικόνα και στις νοσηλείες. Από 159 άτομα που ήταν στο νοσοκομείο την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα είναι 46 λιγότερα, με την αποφόρτιση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης να είναι μεγάλη.

Καλαμαριάς

Σταθερή είναι η πορεία της πανδημίας αυτή την εβδομάδα στον δήμο Καλαμαριάς. Από 68 τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 60, ενώ οι νοσηλείες είναι στις 20.

Κορδελιού – Ευόσμου

Σταθερή είναι αυτή την εβδομάδα η επιδημιολογική εικόνα και στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Τα ενεργά κρούσματα είναι 85 και οι νοσηλείες μειωμένες κατά τρεις, στις 14.

Λαγκαδά

Σημαντικότατη βελτίωση εμφανίζουν οι δείκτες της πανδημίας στον δήμο Λαγκαδά. Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν σε μόλις 28, με τις νοσηλείες να είναι στις εννέα. Η αποκλιμάκωση έχει διάρκεια πλέον στον Λαγκαδά, αφού και οι δυο δείκτες βελτιώνονται εδώ και ένα μήνα συνεχώς. Την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ήταν 46 και δυο εβδομάδες πριν 56, ενώ αντιστοίχως οι νοσηλευόμενοι ήταν 17 και δυο εβδομάδες πριν 24.

Νεάπολης – Συκεών

Αύξηση εμφανίζουν τα ενεργά κρούσματα αυτή την εβδομάδα στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, μειώθηκαν όμως ελάχιστα οι νοσηλείες. Από τα 71 ενεργά κρούσματα και τη σημαντική μείωση της προηγούμενης εβδομάδας, πλέον τα ενεργά κρούσματα είναι 82 από τα οποία σε νοσοκομείο είναι 13 πολίτες (15 την προηγούμενη εβδομάδα).

Παύλου Μελά

Σταθερά πτωτικοί οι δείκτες και περαιτέρω βελτίωση της πορείας της πανδημίας στον δήμο Παύλου Μελά. Στις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ο δήμος έχει καταφέρει να αποκλιμακώσει την κατάσταση σημαντικά. Έτσι, από τα 89 ενεργά κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας πλέον καταγράφονται 62, ενώ οι νοσηλευόμενοι έπεσαν στους μισούς (από είκοσι στους δέκα).

Πυλαίας – Χορτιάτη

Βελτιωμένα είναι τα ενεργά κρούσματα και σταθερά χαμηλός ο αριθμός των νοσηλευομένων στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη. Τα ενεργά κρούσματα είναι 49 (από 52 την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ από αυτά σε νοσοκομείο είναι τέσσερα άτομα.

Χαλκηδόνας

Σε σταθερό αριθμό ενεργών κρουσμάτων, με μειωμένες νοσηλείες ο δήμος Χαλκηδόνας. Τα ενεργά κρούσματα είναι 35 κι από αυτά σε νοσοκομείο επτά. Τα ενεργά κρούσματα παραμένουν στο μέσο όρο των προηγούμενων δυο εβδομάδων και οι νοσηλείες εμφανίζουν σταθερή μείωση.

Ωραιοκάστρου

Νέα βελτίωση και μάλιστα σημαντική στα επιδημιολογικά δεδομένα καταγράφεται αυτή την εβδομάδα στον δήμο Ωραιοκάστρου. Θεαματικά μειωμένα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα είναι τόσο τα ενεργά κρούσματα (έπεσαν κάτω από τα μισά), όσο και οι νοσηλείες. Τα ενεργά κρούσματα είναι 28 (από 55 την προηγούμενη εβδομάδα) κι από αυτά σε νοσοκομείο είναι τα πέντε (από 11 την προηγούμενη εβδομάδα).
voria.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas