Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 18:40

Πράσινο φως από το ΥΠΕΝ πήρε η μονάδα απορριμάτων του Δ. τομέα Θεσσαλονίκης

ΜΕΑ Δ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΑ Δ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΑ Δ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στη δημοπράτηση έρχεται το σημαντικό έργο διαχείρισης απορριμμάτων στη Δυτική Θεσσαλονίκη καθώς έλαβε την απόφαση έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) από το ΥΠΕΝ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων του Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης, η οποία κοστολογείται στα 118 εκ. ευρώ με αναθέτουσα αρχή το ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως έχετε διαβάσει ήδη στο ypodomes.com ο ΦΟΔΣΑ επιδιώκει να δημοπρατηθεί το έργο τον Ιούνιο του 2021 μαζί με τη μονάδα του Ανατολικού τομέα, η οποία θα αποτελέσει δημόσιο έργο. Ωστόσο, όσον αφορά στη μονάδα του Δυτικού Τομέα εκκρεμεί και η προσφυγή στο ΣτΕ από το Δήμο Λαγκαδά και τοπικούς συλλόγους .

Τα χαρακτηριστικά της μονάδας
Το έργο αφορά την ανάπτυξη ΜΕΑ για τον Δυτικό Τομέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δυναμικότητας περίπου 300 χιλ. τόνων/έτος, η οποία θα εξυπηρετεί 10 Δήμους της Π.Ε. Θεσσαλονίκης καλύπτοντας το 64% των απορριμμάτων του εν λόγω Τομέα.

Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒ) δυναμικότητας 35000 τόνων/έτος και η οποία θα εξυπηρετεί τους Δήμους Βόλβης, Λαγκαδά, Νεάπολης – Συκεών, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά καθώς και τουλάχιστον το ⅓ (35%) του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ypodomes.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas