Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 11:43

Αυτοκινητοτοπορεία εναντίον της ΜΕΑ στο Λαγκαδά

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΡΕΙΑ ΜΕΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΡΕΙΑ ΜΕΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΡΕΙΑ ΜΕΑ

Με αυτοκινητοπομπή, αφίσες, πανό και συνθήματα θα διαμαρτυρηθούν την προσεχή Κυριακή μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων και κάτοικοι του Δήμου Λαγκαδά που αντιδρούν στη χωροθέτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Δυτικού Τομέα Π.Κ.Μ στην περιοχή της Μαυροράχης και της καύσης απορριμμάτων.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας με πορεία αυτοκινητοπομπής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Απριλίου στις 11.00 ξεκινώντας από το παλιό εργοστάσιο ΑΓΝΟ στην είσοδο της πόλης του Λαγκαδά. Στη συνέχεια, ακολουθώντας μια διαδρομή από τα χωριά Κολχικό, Χρυσαυγή, Ασσηρος, Δρυμός, Μελισσοχώρι, Λητή, θα καταλήξουν στα Λαγυνά.

Οι διοργανωτές έχουν ως στόχο μέσω της συμβολικής αυτής δράσης να ενημερώσουν και να αφυπνίσουν το κοινό για τις συνέπειες της δημιουργίας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην περιοχή της Μαυροράχης και της καύσης απορριμμάτων, στέλνοντας το μήνυμα «ΜΕΑ πουθενά στο Δήμο Λαγκαδά - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ».

Παράλληλα, η εκδήλωση πραγματοποιείται και εν όψει των δύο προσφυγών κατά της χωροθέτησης της ΜΕΑ στο Δήμο Λαγκαδά, οι οποίες θα συζητηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας την επόμενη Πέμπτη 21 Απριλίου.

Τη δράση διοργανώνουν οι παρακάτω φορείς:

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ευρύτερης Περιοχής Λαγκαδά

Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ασσήρου «Φίλοι της Γής»

Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην καύση απορριμμάτων

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas