Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 09:23

Δήμαρχος Λαγκαδά: Ο κόσμος έχει ξεθαρρέψει και λειτουργεί ανεύθυνα

Δήμαρχος Λαγκαδά Δήμαρχος Λαγκαδά Δήμαρχος Λαγκαδά

Αυξάνονται επικίνδυνα τα κρούσματα στο Δήμο Λαγκαδά, με τον δήμαρχο να τονίζει στο GRTimes ότι οι πολίτες λόγω της κούρασης «έχουν ξεθαρρέψει και κυκλοφορούν χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις».

Η κούραση του κόσμου αντικατοπτρίζεται στην επιδημιολογική εικόνα του Δήμου Λαγκαδά, καθώς όπως αναφέρει στο GRTimes ο Δήμαρχος Ιωάννης Ταχματζίδης, τα κρούσματα έφτασαν τα 130 και οι νοσηλευόμενοι τους 27. Στην αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, σύμφωνα με τον ίδιο, συμβάλλει και η αύξηση των τεστ, καθώς εντοπίζονται περισσότεροι ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοϊού.

«Όσο ψάχνουμε, τόσο περισσότερο βρίσκουμε. Φαίνεται βέβαια ότι ο κόσμος «ξεθάρρεψε» επειδή έχει κουραστεί και λειτουργεί ανεύθυνα. Βγαίνει έξω χωρίς όλες τις προφυλάξεις. Ευθύνεται και το γεγονός ότι οι πολίτες έχουν μπερδευτεί εξαιτίας των αλλοπρόσαλλων ενημερώσεων από τους αρμόδιους», αναφέρει.

Ερωτηθείς για το ρόλο της αστυνομίας και για το κατά πόσο παρεμβαίνει αποτελεσματικά και στοχευμένα, ο κ. Ταχματζίδης ξεκαθαρίζει ότι στόχος δεν είναι η δημιουργία ενός αστυνομοκρατούμενου κράτους.

«Δεν μπορεί ο αστυνομικός να κυνηγάει τους πολίτες ολημερίς. Στο τέλος ο κακός της υπόθεσης θα βγει η Αστυνομία. Αν είναι να στηριζόμαστε στην αστυνομική παρέμβαση και όχι στην ατομική ευθύνη, τότε να εγκαθιδρύσουμε στρατιωτικό νόμο. Είναι σωστό αυτό; Όχι βέβαια. Πρέπει μόνοι μας να δούμε ότι τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, ότι οι διασωληνωμένοι αυξάνονται και πληθύνονται», εξηγεί.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η επιδημιολογική εικόνα του Λαγκαδά, πάει ανάλογα με αυτήν της υπόλοιπης χώρας, ενώ διευκρινίζει ότι δεν συνετέλεσε κάποιο μεμονωμένο γεγονός στην εκτίναξη του αριθμού των κρουσμάτων.

«Είμαστε σε μία δύσκολη φάση της πανδημίας, όπως είναι και όλη η χώρα, αλλά σίγουρα δεν είμαστε στη φάση που ήμασταν το Νοέμβριο, που στην περιοχή μας το διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου είχαμε 96 θανάτους», καταλήγει.

www.grtimes.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas